Στάνκοβιτς: «Έχω ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο μ' έναν κορυφαίο σύλλογο όπως η ΑΕΚ και δεν θέλω να φύγω»

Στάνκοβιτς: «Έχω ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο μ' έναν κορυφαίο σύλλογο όπως η ΑΕΚ και δεν θέλω να φύγω»
Photo Credits: INTIME

Για το μέλλον του στην ΑΕΚ, τον Ματίας Αλμέιδα, το νταμπλ και το Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε σε συνέντευξή του στην Αυστρία ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Φρένο» σε όποια συζήτησης περί πιθανής αποχώρησης από την ΑΕΚ επειδή δεν είναι βασικός, έβαλε σε συνέντευξή στο «laola.at» ο γκολκίπερ της Ένωσης, Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

«Έχω ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο μ’ έναν κορυφαίο σύλλογο όπως η ΑΕΚ και δεν θέλω να φύγω», είπε χαρακτηριστικά ο Στάνκοβιτς, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε στο πώς μπορεί να εξηγηθεί η σεζόν του νταμπλ της ΑΕΚ στην Ελλάδα και αφού ο δημοσιογράφος του απένειμε συγχαρητήρια. «Στην αρχή της σεζόν είχαμε νέο προπονητή με νέα φιλοσοφία παιχνιδιού. Σχεδόν ολόκληρη η ομάδα ανακατασκευάστηκε», είπε ο Στάνκοβιτς και πρόσθεσε: «Η πρώτη μου χρονιά ήταν μία καταστροφική χρονιά για εμάς. Τερματίσαμε μόλις πέμπτοι, χάσαμε το Europa Conference League και μετά έγινε αυτή η ανατροπή. Ό,τι μπορούσε να διαπραγματευτεί προς αποχώρηση, συνέβη. Τελικά ήταν απολύτως η σωστή απόφαση. Ωστόσο, έτσι όπως ξεκινήσαμε τη σεζόν, κανείς δεν θα πίστευε ότι θα κερδίζαμε ακόμα νταμπλ. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη χρονιά με δέκα νίκες και ήμασταν οκτώ βαθμούς πίσω του μετά το φθινόπωρο. Αλλά μετά ξεκινήσαμε μια πραγματική πορεία. Το νέο μας γήπεδο ήταν επίσης μεγάλο πλεονέκτημα, που μπορέσαμε να αγωνιστούμε από την πέμπτη ή έκτη αγωνιστική».

Εν συνεχεία ο Στάνκοβιτς απάντησε σε ερώτηση για το αήττητο των δέκα αγώνων της ΑΕΚ στα πλέι όφ με επτά νίκες λέγοντας: «Στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά στα πλέι οφ ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Δεν χάσαμε παιχνίδι, δεχθήκαμε ελάχιστα γκολ. Γίναμε άξια πρωταθλητές και αι στο τέλος και κυπελλούχοι».

Και αφού αναφέρθηκε στο Κύπελλο δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με τις συμμετοχές του στη φετινή ΑΕΚ, όπου ήταν ως επί το πλείστον στον πάγκο στο πρωτάθλημα και βασικός στο Κύπελλο και αν ο τίτλος στο Κύπελλο έχει διαφορετική σημασία για τον ίδιο.

«Ναι, φυσικά. Όταν παίζεις είναι διαφορετικό συναίσθημα. Δεν έπαιξα τόσο πολύ στο πρωτάθλημα», είπε ο Στάνκοβιτς και πρόσθεσε: «Έπαθα κορωνοϊό την 6η αγωνιστική και μετά έπρεπε να μείνω εκτός για δύο ματς. Μετά είχα μυϊκούς τραυματισμούς και έμεινα στον πάγκο την υπόλοιπη σεζόν. Ήμουν λίγο άτυχος εκεί. Γι’ αυτό πήρα την ευκαιρία μου στο κύπελλο και την αξιοποίησα στο έπακρο. Ήταν σημαντικό για μένα να κερδίσω το κύπελλο. Φυσικά αισθάνεσαι διαφορετικά όταν παίζεις ή δεν παίζεις».

Ο Στάνκοβιτς, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Σε ερώτηση για το πώς εξηγεί ότι δεν είχε την ευκαιρία του στο πρωτάθλημα μετά την 6η αγωνιστική, επισήμανε: «Δεν θα έλεγα ότι σταμάτησα να παίζω για λόγους απόδοσης. Έπαθα κορωνοϊο, οπότε δεν μου επέτρεψαν να παίξω. Μετά είχαμε μια πραγματικά εξαιρετική πορεία ως ομάδα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις ξανά στην ομάδα. Όμως το γεγονός ότι μου έδωσε την ευκαιρία στο Κύπελλο μου δείχνει ότι με εμπιστεύεται και σχεδιάζει μαζί μου».

Όσο για το πώς ένιωθε που δεν έπαιζε στο πρωτάθλημα, ο Αυστριακός κίπερ υπογράμμισε: «Δεν ήταν εύκολο. Αλλά αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου και πάντα ρωτάς τον εαυτό σου «γιατί δεν παίζω πια;», σου κοστίζει πάρα πολλή ενέργεια. Φυσικά είσαι πολύ θυμωμένος στην αρχή, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς. Ο προπονητής είναι το αφεντικό. Για μένα ήταν σημαντικό να παίρνω ακόμα τα παιχνίδια μου στο κύπελλο, ακόμα κι αν δεν παίζω στο πρωτάθλημα. Από τη φάση των “16” παίζαμε ένα παιχνίδι εντός και εκτός έδρας, ήταν ακόμα πολλά παιχνίδια. Ήταν επίσης σημαντικό να προπονούμαι καλά. Στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι όλα επιστρέφουν στο ποδόσφαιρο αν κάνεις σωστά τα μαθήματά σου, αν προπονείσαι δηλαδή καλά – ακόμα κι αν δεν παίζεις».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην καταστροφική πρώτη του σεζόν, όπου έκανε επέμβαση στον μηνίσκο και «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο Europa League ή Conference League». Όσο για τη δεύτερη σεζόν, ο Στάνκοβιτς είπε: «Τη δεύτερη σεζόν έχασα τη θέση μου στο πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησα το κύπελλο. Φυσικά και θα ήθελα να είχα παίξει στο πρωτάθλημα, αλλά είμαι ικανοποιημένος γιατί δύο τίτλοι είναι απίστευτοι. Είμαι ακόμα μέλος της ομάδας. Ο δεύτερος τίτλος στο κύπελλο σημαίνει πολλά για μένα. Φυσικά θα ήθελα να είχα παίξει περισσότερο, αλλά ξέρω ότι το ποδόσφαιρο κινείται πολύ γρήγορα και θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή στην Ελλάδα και έξω από το ποδόσφαιρο και όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τη ζωή στο Σάλτσμπουργκ μ’ αυτή της Αθήνας επισήμανε: «: Όμορφο και το Σάλτσμπουργκ, αλλά η Αθήνα έχει τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους και είναι τεράστια. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ υψηλή. Αν μπορείς να παίξεις και σε κορυφαίο κλαμπ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Πάντα ήθελα να παίξω κάπου δίπλα στη θάλασσα. Τότε προέκυψε η ευκαιρία με την ΑΕΚ».

Μίλησε για το πώς υποδέχθηκε ο κόσμος της ΑΕΚ το πρώτο νταμπλ μετά από 43 χρόνια λέγοντας πως «οι Έλληνες φίλαθλοι είναι σε άλλο level από άποψη πάθους. Αν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα ντέρμπι, τότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε γιατί είναι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο. Ειδικά στα ντέρμπι, το γήπεδο μετατρέπεται σε καμίνι. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στην καριέρα μου. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο για το τι κάνουν οι οπαδοί – πριν και μετά το παιχνίδι. Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι είναι αποκλεισμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στα ντέρμπι, όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, νιώθουμε ότι 5.000 άνθρωποι περιμένουν μπροστά στο ξενοδοχείο και αποχαιρετούν το παιχνίδι. Όλα είναι απλά κλειστά για να πάει το λεωφορείο ακόμα και στον εκτός έδρας αγώνα. Στη συνέχεια μας συνοδεύουν οι οπαδοί με τις μηχανές. Αυτό είναι απίστευτο».

«Δεν έχω χρόνο να δω παιχνίδια της αυστριακής Μπουντεσλίγκα», ανέφερε ακόμη. Ενώ για την πιθανότητα κλήσης στην Εθνική Αυστρίας επισήμανε: «Δεν παίζω τακτικά στην ΑΕΚ και αν δεν παίζεις τακτικά, δεν δικαιούσαι κλήση στην εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή εστιάζω στον σύλλογό μου. Θέλω να γίνω βασικός τερματοφύλακας το συντομότερο δυνατό. Αν ξαναπαίξω τακτικά, μπορώ να διεκδικήσω την εθνική ομάδα».

Όσο για το ποιες είναι οι πιθανότητες να είναι βασικός την επόμενη σεζόν στην ΑΕΚ, ο Στάνκοβιτς επισήμανε: «Ο προπονητής έδειξε ότι βασίζεται σε εμένα. Μου έδωσε την ευκαιρία στο κύπελλο. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας δίκαιος προπονητής, επιβραβεύει κάθε παίκτη αν κάνει σωστά την δουλειά του. Θα προσπαθήσω να το κρατήσω. Η κατάσταση δεν είναι νέα, ήμουν νούμερο δύο στο Σάλτσμπουργκ για πολύ καιρό και περίμενα πολύ καιρό για την ευκαιρία μου. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, να παίξω για έναν κορυφαίο σύλλογο και δεν υπάρχει καμία προσπάθεια από μέρους μου να φύγω από τον σύλλογο. Ενημερώθηκα από τον σύλλογο ότι σχεδιάζουν μαζί μου και για την επόμενη σεζόν. Παίζω για έναν κορυφαίο σύλλογο που θα εκπροσωπηθεί διεθνώς την επόμενη χρονιά. Θέλω πολύ να ξαναγίνω νούμερο ένα, θέλω πολύ να βάλω τη σφραγίδα μου στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να παλεύω».

Ενώ καταλήγομντας αναφέρθηκε στον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα ήθελα να προκριθώ με την ΑΕΚ στους ομίλους και μετά να παίξουμε με τη Σάλτσμπουργκ. Θα ήταν φοβερό. Αν προκριθούμε είμαστε στο pot 4, η Salzburg είναι στο pot 3, τότε θα ήταν πιθανός αντίπαλος. Όλα τα άλλα δεν θα είχαν σημασία για μένα, αλλά θα ήθελα να παίξω εναντίον της Σάλτσμπουργκ. Η ευκαιρία υπάρχει, αλλά πρέπει πρώτα να προκριθούμε. Ο δρόμος δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι με το γήπεδό μας και την τωρινή ομάδα, όλα είναι δυνατά».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X