Τα σωστά που πήγαν στράφι και τα λάθη του ‘18 που η ΑΕΚ πρέπει τώρα να αποφύγει!

Τα σωστά που πήγαν στράφι και τα λάθη του ‘18 που η ΑΕΚ πρέπει τώρα να αποφύγει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κοιτά όσα έγιναν πριν πέντε χρόνια και πρέπει να είναι οδηγός για την ΑΕΚ στο μέλλον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτελεί πάγια άποψη μου, πως όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κάθε ιστορία δεν έχει την ίδια εξέλιξη. Ενόσω βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά και αναμένοντας εξελίξεις με τον Πινέδα και τον στόπερ (αρχικά), ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν για να μάθουμε πράγματα για το μέλλον. Και προφανώς πολλά πράγματα μπορεί να μην είναι ίδια, αλλά υπάρχουν εκείνα που η ΑΕΚ πρέπει να κάνει σωστά για να μην υπάρξει η πλημμύρα που ακολούθησε.

Δεδομένα, το καλοκαίρι του 2018 δεν έχει καμία σχέση με όσα βιώνουμε τώρα. Τότε η ΑΕΚ είχε πάρει το πρωτάθλημα απόλυτα δίκαια, αλλά η επικοινωνιακή σκόνη που σήκωσαν οι ανταγωνιστές της, στέρησε αρκετή από τη λάμψη εκείνης της επιτυχίας. Τώρα, η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο, πέτυχε ιστορική επιτυχία με το νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια, έγινε αποδεκτή – πέρα από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις αρνητών – ως η μακράν καλύτερη ομάδα της σεζόν.

Είναι μόνο στην αρχή

Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το τότε και το τώρα, αφορά το χρόνο ζωής αυτής της ομάδας. Τι εννοώ: η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα του ΄18 και στη συνέχεια επανέφερε την ΑΕΚ σε ομίλους Champions League, είχε φτάσει στο ταβάνι της. Ηταν μια ομάδα που δουλεύτηκε μεθοδικά επί χρόνια, είχε παίκτες που βρίσκονταν εντός για χρόνια και κατάφερε να πάρει τον τίτλο, αρνούμενη να χάσει. Όχι με το στυλ της ΑΕΚ, αλλά με έναν παθιασμένο και αγωνιστικό τρόπο, που έδειχνε μια ομάδα που «διψούσε» για να επιστρέψει στην κορυφή.

Τώρα, είναι μια ομάδα που οριακά τώρα συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής. Είναι σπάνιο, πως κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα να αμβλύνει τα ζητήματα της, να αλλάξει νοοτροπία, να γίνει ομάδα και να φτάσει στην επιτυχία. Ακόμα πιο σπάνιο, αλλά και απόλυτα ενδεικτικό της επιτυχίας, πως όλο αυτό συνέβη με τον τρόπο της ΑΕΚ. Παίζοντας μπαλάρα, φουλ επιθετικά, προσφέροντας τέρψη στον κόσμο για όσα έβλεπε. Είχε βέβαια ξανά το υπερόπλο που λέγεται «OPAP Arena», που στα δικά μου μάτια ήταν το σημείο που εκτοξεύτηκε η Ενωση.

Σημείο αναφοράς ο Αλμέιδα

Τότε, η ΑΕΚ άρχισε να ξηλώνει το πουλόβερ πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί. Ο Χιμένεθ αποχώρησε, καθώς αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση προπονητή που πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο, αλλά μόνιμα υπήρχαν αμφιβολίες για την επάρκεια και τη δυνατότητα να μην είναι κασκαντέρ, αλλά δημιουργός. Η ΑΕΚ λάθεψε στην επιλογή, παίρνοντας τον Ουζουνίδη, έναν προπονητή που είχε δώσει στίγμα και παρά τις όποιες ικανότητες του, δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να φτιάξει μια δημιουργική ομάδα.

Τώρα, η ΑΕΚ έχει σημείο αναφοράς τον Αλμέιδα. Μέχρι και σε όρια ακραίας υπερβολής, αλλά στην ΑΕΚ σπάνια θα βρεις μέτρο. Ο Αργεντινός αναμφίβολα πέτυχε τεράστιο κατόρθωμα, είναι προπονητής με τεράστια προσωπικότητα, που κατάφερε να εξελιχθεί τάχιστα μέσα στη σεζόν και να βρει απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα ζητούμενα που του τέθηκαν. Και άρα, δικαίως ο Αλμέιδα είναι η βάση πάνω στην οποία η ΑΕΚ φιλοδοξεί να πάει ακόμα πιο ψηλά τη νέα χρονιά.

Τι έχασε και τι μπορούσε να κρατήσει

Κοιτώντας προς τα πίσω, πολλοί εκτιμούν πως η ΑΕΚ έκανε λάθος που δεν μπόρεσε να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον κορμό που είχε οδηγήσει στο πρωτάθλημα. Πράγματι, εάν το δει κάποιος μόνο με βάση τα ονόματα, ισχύει σε σημαντικό βαθμό. Από την ΑΕΚ είχαν αποχωρήσει Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες, Αραούχο, Κονέ και μαζί οι Μασούντ, Ανέστης, Μεληκιώτης. Αν δει κάποιος το δάσος, θα κατανοήσει πως δεν μπορούσε να κρατήσει κανέναν.

Ο Γιόχανσον ήθελε να πάει σε άλλη ομάδα ως ελεύθερος, δεν «μάσησε» ούτε από τον τραυματισμό του και δυστυχώς για εκείνον, δεν του βγήκε. Δεν μπήκε σε ουσιαστική διαπραγμάτευση, δεν ήθελε απλά να μείνει. Ο Αραούχο ήταν στην εποχή που ο… περίεργος της Λας Πάλμας αξίωνε 20 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει και είχε κάνει ήδη δύο δανεισμούς χωρίς να βρεθεί λύση. Ο Βράνιες ήταν φευγάτος από το χειμώνα και η ΑΕΚ πήρε εκπληκτικά λεφτά για έναν παίκτη με τις ιδιορρυθμίες του, ο Κονέ ήθελε να βρει άκρη με την Ουντινέζε, με τον Χριστοδουλόπουλο υπήρχε πρώτιστα θέμα ηθικής.

Τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X