Να μιλήσουμε για την ουσία της μεταγραφής Πινέδα

Να μιλήσουμε για την ουσία της μεταγραφής Πινέδα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την υπόθεση του Μεξικανού που από την Παρασκευή έχει φουντώσει…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και αργά το βράδυ το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα ήταν αυτό που άναψε φωτιές στον κόσμο της ΑΕΚ, που περιμένει πως και πως να μάθει τα μεταγραφικά νέα ενόψει της νέας σεζόν και την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Φυσικά έβαλε στην πρίζα και εμάς τους ρεπόρτερ που προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη για το πόσο ισχύουν όλα όσα γράφονταν στο εξωτερικό.

 

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. Τα νούμερα και τα ποσά που γράφτηκαν, ήταν «προϊόν» ρεπορτάζ είτε από το Μεξικό, είτε από την Ισπανία. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έγιναν αναπαραγωγή, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο για όλες τις ομάδες.

 

Δεν υπήρξε κανένας ρεπόρτερ της ΑΕΚ που να είπε ότι «θα δώσουμε, τόσα». Δεν ανέφερε κανένας ποσό. Ένας λόγος είναι ότι η ΑΕΚ δεν λέει απολύτως τίποτα. Μόνο ότι βρίσκονται σε ανοιχτή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΑΕΚ δηλαδή επιβεβαίωνε μόνο ότι κάνει προσπάθειες να αποκτήσει τον Πινέδα. Μέχρι εκεί…

 

Επειδή εγώ δεν ήμουν… λογιστής, ούτε πρόκειται να γίνω τώρα, δεν με ενδιαφέρει πόσα λεφτά θα δώσει η ΑΕΚ για τον Πινέδα. Αν μπορεί να τον πάρει με… 3, 4 ή με 5 εκατ. ευρώ, ας τον πάρει! Αν χρειαστεί να δώσει 7 και η ΑΕΚ κρίνει ότι πρέπει να τα δώσει για να τον κάνει δικό της, ας τα δώσει!

 

Αν από την άλλη κρίνουν στην ΑΕΚ ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να βρούνε άλλον καλύτερο, ας φέρουν τον καλύτερο! Εγώ δεν πρόκειται να κάνω καμία υπόδειξη. Ούτε φυσικά θα μπω στο «τρυπάκι» η ΑΕΚ θα βγάλει τόσα από διαρκείας, τηλεοπτικό, Ευρώπη κ.λ.π,., οπότε ας δώσει τόσα γιατί είναι λάθος.

 

Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα τα οποία είναι ξεκάθαρα και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας. Ποια είναι αυτά;

 

1). Ο Πινέδα ήταν ο MVP της περασμένης σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα! Τέτοιο παίκτη δεν έχει καμία ελληνική ομάδα!

 

2). Όλοι στην ΑΕΚ ξέρουν πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει ο Μεξικανός, είτε είναι υγιής είτε… τραυματίας όπως έπαιξε στη Λεωφόρο!

 

3). Ο Ματίας Αλμέιδα τον θέλει σαν τρελός! Γνωρίζει ότι παίκτη με τη δική του αξία και νοοτροπία δεν βρίσκεις εύκολα! Πάνω του μπορεί να «χτίσει» πολλά!

 

4). Ο Πινέδα θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ! Δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα στη διαπραγμάτευση με τον παίκτη, ούτε να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα.

 

5). Η Θέλτα θέλει να τον πουλήσει. Επίσης η ισπανική ομάδα ξέρει ότι η ΑΕΚ θέλει να τον αγοράσει. Δεν χρειάζεται να το γράψουμε εμείς, ούτε θα… ανεβάσουμε την τιμή του.

 

6). Θυμάμαι το προηγούμενο διάστημα που ένας Γάλλος ρεπόρτερ έγραφε συνέχεια πως για να πουλήσει η ΑΕΚ τον Γκαρσία πρέπει να τον δώσει με 7-8 εκατ. Πέτυχε τίποτα; Όχι!

 

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο του «Δ» κυκλοφορήσαμε με τίτλο: «Σκάει η βόμβα»! Η επικείμενη μεταγραφή του Πινέδα τέτοια είναι! Θα είναι η πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ! Η προηγούμενη ήταν ο Τζιμπούρ με 3,15 εκατ. ευρώ και επί εποχής Μελισσανίδη αυτή του Λιβάι Γκαρσία με τα 2,2 εκατ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του. Θα είναι η πιο ουσιαστική και κομβική μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την εποχή του Ριβάλντο…

 

Στην ιστορία του Πινέδα υπάρχει επίσης ένα ακόμα δεδομένο. Ό,τι και να γίνει, ο παίκτης δε θα είναι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας γιατί έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα του Μεξικό στο Gold Cup. Οπότε υπάρχει κάποιο επιπλέον χρονικό περιθώριο.

 

Θα ήταν όμως τεράστια υπόθεση αν η ΑΕΚ μπορούσε να «καθαρίσει» νωρίτερα τη συγκεκριμένη μπουγάδα διότι ο Μεξικανός θα έδινε λύσεις τόσο στο «6», όσο και στο «8», αλλά και στο «10». Ή όπου αλλού χρειαστεί.

 

Εκτός αυτού θα έδινε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να στρέψει μετά πιο ήσυχα τις… κεραίες της αλλού. Στα άλλα της κενά. Όχι ότι τώρα δεν μπορεί να το κάνει, αλλά φανταστείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν αν τελείωνε μέσα στην εβδομάδα αυτό το deal και πως θα είναι αν τελειώσει θετικά στο τέλος… Ιουλίου ή τον Αύγουστο. Δεν γράφω καν για το τι θα γίνει αν δεν…

 

Η ΑΕΚ έχει χρόνο που οι άλλοι δεν έχουν

Η προετοιμασία του Δικέφαλου ξεκινάει τη Δευτέρα και την Τρίτη η αποστολή πετάει με τελικό προορισμό την Ολλανδία. Έχοντας διαβάσει και τα ρεπορτάζ των υπολοίπων, έχοντας δει πως έχουν κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από όλους. Έχει και περισσότερο χρόνο μπροστά της.

 

Η ΑΕΚ θα πάει στην Ολλανδία και από τις 30 του μήνα το ρόστερ της θα είναι: Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Ρότα και Ραντόνια, Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου, Γιόνσον, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Μάνταλος και Φαν Βέερτ.

 

Άντε να υποθέσουμε ότι θα πάρει μαζί του ο Αλμέιδα και τους Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρη, Λάτσι, Μπότο, Μαχαίρα, Κοσίδη και Ζίνι. Μιλάμε για 26 παίκτες εκ των οποίων οι τέσσερις γκολκίπερ. Θα λείπουν οι τραυματίες Αραούχο και Φερνάντες, ο διεθνής Γκαρσία ενώ υπάρχουν τα ερωτηματικά με Πινέδα και Άμραμπατ.

 

Ο Αλμέιδα θα έχει μία ισχυρή βάση για να δουλέψει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει όλα να γίνουν στην τούρλα του Σαββάτου. Ναι είναι δύσκολο να κάνεις μεταγραφές τώρα, ναι αυτή τη χρονική περίοδο πληρώνεις υπεραξίες, ναι ελάχιστοι παίκτες επιπέδου έχουν πρώτη επιλογή το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη θα πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλό σου και το ενδεχόμενο να μην εξελιχθούν τα πράγματα ιδανικά και να αργήσεις πολύ. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνεις;

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X