Οργή των οπαδών της Άστον Βίλα για το νέο χορηγό της ομάδας

Οργή των οπαδών της Άστον Βίλα για το νέο χορηγό της ομάδας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νέα συμφωνία χορηγίας της Άστον Βίλα με μια διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων είναι μια κυνική προσπάθεια για οικονομικό κέρδος και αγνοεί τις ανησυχίες σχετικά με τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών στον αθλητισμό αναφέρει το «Aston Villa Supporters’ Trust (AVST)».

Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ συμφώνησε να συνεργαστεί με την ασιατική εταιρεία διαδικτυακών στοιχημάτων BK8 μέχρι το τέλος της σεζόν 2025-2026, όταν οι σύλλογοι της Premier League θα αποσύρουν τις χορηγίες τυχερών παιχνιδιών από το μπροστινό μέρος της φανέλας τους.

Η Νόριτς ακύρωσε μια συμφωνία χορηγίας με την BK8 το 2021 μετά από τρεις ημέρες αντιδράσεων των υποστηρικτών της, σχετικά με το σεξουαλικό υλικό μάρκετινγκ που αφορούσε νεαρές γυναίκες.

«Αν και αναγνωρίζουμε την εμπορική πραγματικότητα, δυστυχώς αισθανόμαστε ότι ο σύλλογος απέτυχε να ακούσει τις εύλογες ανησυχίες των φιλάθλων σχετικά με τον ρόλο της χορηγίας-τζόγου στον αθλητισμό», ανέφερε το AVST σε ανακοίνωσή.

«Η συμφωνία με την BK8 είναι μια κυνική απόπειρα της τελευταίας στιγμής για την απόκτηση οικονομικών κερδών ενόψει της οικειοθελούς απαγόρευσης των χορηγών τυχερών παιχνιδιών. Αν και καταλαβαίνουμε ότι οι οπαδοί, οι παίκτες και το προσωπικό του συλλόγου θέλουν την Άστον Βίλα να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη, αυτό δεν θα πρέπει να γίνει εις βάρος της έκθεσης των οπαδών στις πρακτικές εκμετάλλευσης των φορέων τυχερών παιχνιδιών, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης που υπάρχει στο κόστος ζωής», προσθέτει το κείμενο.

Η BK8 θα συνεισφέρει σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση στο Μπέρμιγχαμ για κάθε πώληση της τρίτης φανέλας της Βίλα, ανέφερε ο σύλλογος σε δήλωση που διανεμήθηκε μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας. «Η κίνηση προέρχεται από την προηγούμενη συνεργασία της BK8 τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από συνεννόηση με φιλανθρωπικές οργανώσεις και προγράμματα που περιλαμβάνουν την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας, και αυτή η πρωτοβουλία είναι η πρώτη από τις συνεργασίες που θα γίνουν με τον σύλλογο» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση των «χωριατών».

Το AVST υποστήριξε ότι χαιρέτισε τη χρηματοδότηση, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να γίνει σε βάρος άλλων». Η λέσχη φιλάθλων πρόσθεσε ότι είχε επισημάνει τις κοινωνικές και ψυχικές βλάβες που προκαλούνται από τον εθισμό στον τζόγο και εξέφρασε ανησυχίες για τις «μισογυνιστικές» πρακτικές μάρκετινγκ της BK8 σε κοινή δήλωση με ομάδες οπαδών της Βίλα τον περασμένο Ιανουάριο.

«Εκείνη την εποχή, μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τη διαδικασία δέουσας επιμέλειας του συλλόγου και μας έγινε γνωστό ότι οι μισογυνιστικές πρακτικές ήταν μιας θυγατρικής της BK8», υπογράμμισε το AVST.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X