Τσέφεριν: «Να μπει πλαφόν στα έξοδα των ομάδων - Η Σαουδική Αραβία κάνει τα λάθη της Κϊνας»

Τσέφεριν: «Να μπει πλαφόν στα έξοδα των ομάδων - Η Σαουδική Αραβία κάνει τα λάθη της Κϊνας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική ιστοσελίδα «Nos Sunday», ο Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε στις τεράστιες επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό το φαινόμενο, κυρίως λόγω της ηλικίας των παικτών που έφυγαν από την Ευρώπη για την Αραβική Χερσόνησο.

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία κάνει λάθος με το εγχώριο ποδόσφαιρο. Αναπαράγει τα λάθη της Κίνας στρατολογώντας παίκτες στο τέλος της καριέρας τους. Δεν έχουμε χάσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λιονέλ Μέσι ή τον Καρίμ Μπενζεμά. Ακόμη παίζουν. Βρίσκονται όμως στο τέλος της καριέρας τους. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους, πολλοί παίκτες πηγαίνουν σε συλλόγους για να κερδίσουν χρήματα. Αλλά δεν είναι τα πάντα τα χρήματα. Οι καλύτεροι παίκτες θέλουν να κατακτούν τις καλύτερες διοργανώσεις και οι καλύτερες διοργανώσεις είναι στην Ευρώπη. Μπορείτε να αναφέρετε έναν κορυφαίο παίκτη που πήγε στη Σαουδική Αραβία στο αποκορύφωμα ή στο ξεκίνημα της καριέρας του;», σημείωσε ο πρόεδρος της UEFA.

Στην συνέχεια, ο Τσέφεριν εξήγησε την λογική του για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, που δεν θυμίζει σε τίποτα το… σύστημα που ακολουθούν οι Σαουδάραβες, αναφέροντας: «Νομίζω ότι η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας θα πρέπει μάλλον να επενδύσει σε ακαδημίες και σε προπονητές, αλλά και να αναπτύξει τους δικούς της παίκτες. Το σύστημα αγοράς παικτών στο τέλος της καριέρας τους δεν είναι ένα σύστημα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο επικεφαλής της UEFA περιέγραψε έναν συνεχή προβληματισμό εντός του Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, «ο οποίος απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί», για να αποτρέψει τις απεριόριστες επενδύσεις ορισμένων κεφαλαίων. «Θέλουμε να βάλουμε ανώτατο όριο στους μισθούς και στις μεταγραφές ενός συλλόγου. Οπότε μπορείς να ξοδέψεις, δεν ξέρω, 500 εκατομμύρια ευρώ αλλά όχι περισσότερα, γιατί δεν θέλουμε δύο-τρεις ομάδες που έχουν απεριόριστα κεφάλαια να μονοπωλούν. Γιατί οι διοργανώσεις θα έχουν ενδιαφέρον και σ΄ αυτό συμφωνούν όλοι», επισήμανε με νόημα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X