Γιαννίκογλου: «Υπέφερα, πόνεσα, αλλά τα καταφέραμε και αυτό τα επουλώνει όλα»

Γιαννίκογλου: «Υπέφερα, πόνεσα, αλλά τα καταφέραμε και αυτό τα επουλώνει όλα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάκης Γιαννίκογλου γύρισε από το εξωτερικό (σ.σ. έπαιζε στη Λιθουανική Σουντόβα) στην Ελλάδα με ένα και μοναδικό στόχο. Να γίνει πρωταθλητής με τον Πανσερραϊκό. Και τα κατάφερε, βάζοντας κι αυτός ισχυρά θεμέλια στην πορεία πρωταθλητισμού που έκαναν τα «Λιοντάρια» προκειμένου να επιστρέψουν στη Super League μετά από 13 χρόνια. Η χρονιά ωστόσο για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Ξεκίνησε βασικός όντας από τους πολυτιμότερους της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη, ωστόσο, σε μια ανύποπτη στιγμή μιας προπόνησης τραυματίστηκε σοβαρά στο ώμο με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Ο ίδιος παρά την νέα μεγάλη του ατυχία δεν το έβαλε ποτέ κάτω πάλεψε και επέστρεψε γνωρίζοντας τη δική του αποθέωση από τον κόσμο των Σερρών στην φιέστα που στήθηκε στο Δημοτικό γήπεδο της πόλης.

Ο Καβαλιώτης πορτιέρε μίλησε στην «Karfitsa» και περιέγραψε τη φετινή διαδρομή του Πανσερραϊκού μέχρι και την εξασφάλιση της ανόδου, ανυπομονώντας και ο ίδιος να ζήσει νέες προκλήσεις στη Super League.

– Μάκη μια σεζόν με γλυκόπικρη για σένα γεύση, αυτή που ολοκληρώθηκε με τον ΠανσερραΪκό να κατακτά το πρωτάθλημα;

«Περίεργη θα την χαρακτήριζα. Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα πέτυχε τον στόχο της. Κάτι που αξίζαμε 100% με βάση την εικόνα μας όλη τη σεζόν. Ο στόχος ήταν αυτός και τον εκπληρώσαμε. Να φέρουμε ξανά την ομάδα των Σερρών στη μεγάλη κατηγορία. Κάθε χρονιά έχει τις δυσκολίες της και για μένα, ήταν μία ακόμα δύσκολη σεζόν που υπέφερα, αλλά στο τέλος μου έμεινε μια γλυκιά γεύση γιατί ξέρω πόσο μοχθήσαμε για να τα καταφέρουμε».

– Τι είχε ο φετινός Πανσερραϊκός και έγινε πρωταθλητής αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος;

«Είχε τα πάντα. Προσωπικότητα, μέταλλο, ισχυρό προπονητικό επιτελείο, κόσμο και αυτοπεποίθηση πως κανείς δεν μπορεί να μας κερδίσει. Ξέραμε τι θέλαμε, ήμασταν «διψασμένοι» σε κάθε ματς και τα καταφέραμε. Η έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη έπαιξε μεγάλο ρόλο και κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από όλους τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, κομβικό ρόλο έπαιξε η διοίκηση του κ. Καζία που φρόντισε ώστε να μην μας λείψει τίποτα. Να μένουμε ενωμένοι σε κάθε πιθανή δυσκολία και αυτό μαζί με τα ισχυρά μας αποδυτήρια ήταν από τα στοιχεία «κλειδιά» για να πετύχουμε αυτό που είχαμε από την αρχή ως ξεκάθαρό μας στόχο».

– Η νέα σεζόν θα σε βρει και πάλι στον Πανσερραϊκό;

«Το συμβόλαιό μου εκπνέει. Υπάρχει κοινή βούληση και από τις δύο πλευρές να παραμείνω στην ομάδα, το θέλω και εγώ, ο Πανσερραϊκός είναι μία ομάδα που σου παρέχει τα πάντα, ασφάλεια και εξαιρετικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Θέλω να παραμείνω, να ζήσω από κοντά την επιστροφή της ομάδας μετά από τόσα χρόνια στα μεγάλα σαλόνια και να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στη γιγάντωση του συλλόγου».

– Σε προσωπικό επίπεδο τι σε δίδαξε η φετινή σεζόν;

«Για μένα η σεζόν ήταν Γολγοθάς. Υπέφερα με τον τραυματισμό μου. Γύρισα στην Ελλάδα, από τη Λιθουανία με έναν σκοπό, να μη χάσω παιχνίδι, να βρω τη φόρμα μου και να συνεισφέρω στους στόχους της ομάδας. Όλα πήγαιναν κατ’ ευχή, μέχρι την προπόνηση που χτύπησα τον ώμο μου. Έχω περάσει πολλές δυσκολίες, αυτή όμως ήταν η χειρότερή μου στιγμή. Δοκίμασα τις αντοχές μου, αλλά βγήκα πιο δυνατός. Το χειρότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή είναι να μείνει μόνος με τον εαυτό του. Η περίοδος της αποθεραπείας έπειτα από κάθε σοβαρό τραυματισμό είναι ένα μεγάλο τεστ και χαίρομαι που είχα δίπλα μου ανθρώπους που ήταν για μένα σαν οικογένεια».

– Ο κόσμος των Σερρών στο άκουσμα του ονόματός σου στη φιέστα, σε χειροκρότησε θερμά όμως…

«Αυτή για μένα ήταν η στιγμή μου. Δεν το περίμενα και το χάρηκα. Ένιωσα, ανακούφιση για όσα πέρασα. Χάρηκα που αναγνώρισαν και τους κόπους και την προσπάθειά μου να επιστρέψω. Και είμαι διπλά χαρούμενος γιατί όλη η ομάδα φέτος ήταν μια οικογένεια και στον δικό… μου αγώνα δεν ήμουν μόνος, είχα τους συμπαίκτες μου στο πλευρό μου».

– Η καριέρα σου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Θεωρείς πως έκανες λάθος επιλογές ή ήταν θέμα συγκυριών;

«Κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Κάθε δυσκολία σε κάνει καλύτερο. Έχω πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής πολλά από τα όνειρά μου. Έπαιξα στη Super League με τον Ηρακλή, τον ΠΑΣ, πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ, πήγα στο εξωτερικό. Τώρα μετά τον Ηρακλή, πανηγύρισα δεύτερη άνοδο στη Super League. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να προετοιμάζει τον εαυτό του για τις δύσκολες στιγμές, γιατί οι καλές είναι ελάχιστες. Έτσι, και εγώ είχα δύσκολες στιγμές, σε πολλές έχω και ‘γω μερίδιο ευθύνης, σε άλλες όχι και τόσο».

– Πλέον μετά τον τραυματισμό σου σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Έχω αναρρώσει πλήρως. Ήδη προπονούμαι με την ομάδα, νιώθω καλά, έχει φύγει ο πόνος, οι αρνητικές σκέψεις και ανυπομονώ να ξεκινήσω και πάλι προπονήσεις γιατί έχω μεγάλη δίψα και στόχους για τη νέα σεζόν».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X