Φούντας: «Να δώσουμε στην Εθνική την νοοτροπία του νικητή και του μαχητή»

Φούντας: «Να δώσουμε στην Εθνική την νοοτροπία του νικητή και του μαχητή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του EURO έφτασε η Εθνική Ελλάδας καθώς επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας στην OPAP Arena, έκανε το 2/2 και τώρα ταξιδεύει στο Παρίσι για το δύσκολο παιχνίδι με τη Γαλλία.

Η νίκη έφερε χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας και αυτό φάνηκε και μέσα από τα λεγόμενα του Ταξιάρχη Φούντα στο Gazzetta, όπου ο έμπειρος επιθετικός της DC United αναφέρθηκε στους τρεις βαθμούς, στον τρόπο που έπαιξε η ομάδα αλλά και στον κόσμο της ομάδας.

Παράλληλα μίλησε και για το επόμενο ματς με την ομάδα του Μπαπέ όπου τόνισε ότι εκείνος και η ομάδα θα ταξιδέψουν στο Παρίσι με μοναδικό στόχο να δώσουν το 100% και να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα.

– Πόση μεγάλη σημασία έχει η νίκη με την Ιρλανδία;

«Από την αρχή το λέγαμε. Το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν με την Ιρλανδία. Θέλαμε από την αρχή να δείξουμε ότι θέλουμε το παιχνίδι, το καταφέραμε, το δείξαμε κάτι που ήταν πολύ σημαντικό και πάμε στο επόμενο παιχνίδι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ξέρουμε τη Γαλλία, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος αλλά δεν ξέρεις ποτέ, γιατί όχι;».

– Ποιο ήταν το «κλειδί» για τους τρεις βαθμούς;

«Μπήκαμε από την αρχή πολύ δυναμικά, να δείξουμε ότι είμαστε μόνο εμείς στο γήπεδο. Μετά το 1-0 πέσαμε λίγο και χαλαρώσαμε και έτσι ήρθε και η ισοφάριση που μας έριξε κάπως ψυχολογικά. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε και το γκολ και έτσι ήρθε η νίκη. Θέλαμε 100% να νικήσουμε αυτό το ματς και φάνηκε».

– Τι είπατε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο;

«Ηρεμία ζήτησε, χωρίς άγχος και πίεση γιατί αυτό φέρνει επιπλέον βάρος. Φάνηκε ότι ηρεμήσαμε γιατί μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράραμε και παίξαμε την μπάλα μας και νικήσαμε».

– Κάνατε και καλή εμφάνιση…

«Στα πρώτα 30 λεπτά έλεγα ότι θα βάλουμε 2-3 γκολ. Έτσι φαινόταν. Το ζητούμενο είναι ότι νικήσαμε και πήραμε τους βαθμούς. Παίξαμε καλά όμως».

– Για το παιχνίδι με τη Γαλλία ποιο είναι το κλίμα;

«Πάμε εκεί να πάρουμε ότι μπορούμε. Σε τέτοια ματς, όταν οι μεγαλύτερες ομάδες παίζουν με χαμηλότερου επιπέδου, δεν είναι τόσο συγκεντρωμένοι. Πηγαίνουν κάπως πιο… χαλαρά και εκεί την πατάνε. Εμείς θα πάμε να παίξουμε καλύτερα από ότι με την Ιρλανδία, με περισσότερα τρεξίματα, περισσότερη συγκέντρωση. Ότι έχουμε θα το βγάλουμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εννοείται ανυπομονούμε να παίξουμε με τέτοιες ομάδες γιατί σε κάνουν καλύτερο».

– Δυο λόγια για τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες και σας στήριξε;

«Μετά από χρόνια βρίσκουμε μία έδρα που είναι η κατάλληλη για την Εθνική. Είναι ένα γήπεδο πολύ όμορφο και είναι κατάλληλο και για τον κόσμο και να βοηθήσει εμάς και την Εθνική. Τον έχουμε ανάγκη τον κόσμο γιατί θέλουμε να πάμε μαζί στο EURO, να πάμε μαζί και στο Μουντιάλ. Να κάνουμε την Εθνική όπως ήταν το 2004 με την νοοτροπία του νικητή και του μαχητή. Το αξίζουμε γιατί έχουμε καλή ομάδα και σωστούς ανθρώπους από πίσω που παλεύουν για εμάς. Είναι μεγάλο συν το γήπεδο».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X