Η καψούρα με τη φανέλα της ΑΕΚ και οι μεταγραφικές ανάγκες

Η καψούρα με τη φανέλα της ΑΕΚ και οι μεταγραφικές ανάγκες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε ξανά τον Θ(ε)ωμά να σκοράρει και λάτρεψε τη φανέλα, αλλά δεν ξεχνά τις ανάγκες της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα κατά βάση συναισθηματική. Είναι ο σύλλογος με τα πιο έντονα συναισθήματα, όπου πολλές φορές η αγάπη επαφίεται με το μίσος και προκαλεί εκρηκτικούς συνδυασμούς. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που ακουμπά στην ιστορία της όσο καμία άλλη. Κάποιες φορές αυτό οδηγεί σε μια σκληρή εσωστρέφεια και ανακύκλωση θεμάτων, αλλά κάποιες φορές – όπως τώρα καλή ώρα – έρχεται να προκαλέσει ενθουσιασμό, να ξυπνήσει αναμνήσεις και να γεμίσει προσδοκίες.

Οσοι μεγάλωσαν εκεί στις παρυφές του ΄80, όσοι μάθαιναν ευλαβικά τον μύθο για την υπερομάδα του Λουκά Μπάρλου, ο οποίος για πρώτη φορά την «έντυσε» με επώνυμη εταιρεία ρουχισμού, όσοι ρούφαγαν τις στιγμές από τις ασπρόμαυρες εικόνες της τηλεόρασης και έβλεπαν ξανά και ξανά κάθε εμφάνιση, δεν μπορεί να μην ένιωσαν ρίγος με το teaser για τη νέα φανέλα. Ειδικά, όταν φάνηκε να την κρατά στα χέρια, να φορά ξανά το «11» στην πλάτη, ο επίγειος Θεός της ΑΕΚ. Ο ένας και μοναδικός, Θωμάς Μαύρος.

Ο Μαύρος ο Θεός

Να πω την αλήθεια, είναι ένα απωθημένο που κρατά κοντά 40 χρόνια. Από τότε που μια θλιβερή διοίκηση και ένας τσαρλατάνος προπονητής, εκδίωξαν τον Μαύρο από την ΑΕΚ. Να δω ξανά τον Μαύρο με το 11 στην πλάτη και την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Εγινε μια φορά, σε εκείνο το φιλικό προς τιμήν του με την Εθνική ομάδα, αλλά δεν έφτανε. Δεν είχε και την λαμπρότητα που επιτάσσει αυτός ο άνθρωπος. Τώρα, βλέποντας ξανά το «11» του Θ(ε)ωμά, δεν μπορείς παρά να συγκινείσαι.
Αλλωστε, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και πως η ΑΕΚ φεύγει πια από τη ρίγα. Συμφωνώ με όσους έλεγαν πως οι αρχικές καταβολές της ΑΕΚ περιείχαν πάντα ρίγα στη φανέλα. Ισχύει. Αλλά στα τελευταία 50 χρόνια, η ΑΕΚ ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με κίτρινη φανέλα, μαύρο σορτσάκι και κιτρινόμαυρες κάλτσες. Ετσι έμαθε να τη λατρεύει ο κόσμος της, έτσι έμαθαν να τη σέβονται οι αντίπαλοι. Αρα, η επιστροφή σε μια φανέλα που συνόδευσε και όλα τα νταμπλ της ΑΕΚ (!), δεν μπορεί παρά να προκαλεί χαμόγελα.

Η νέα ανάγκη

Η ΑΕΚ τρέφεται από την ιστορία, αλλά δεν ζει σε αυτήν. Δεν γίνεται κι αλλιώς, καθώς όλα προχωρούν και μάλιστα με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι χθες μιλούσαμε για τις 3+Πινέδα μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ, τώρα με τον τραυματισμό του Φερνάντες, ήδη ο αριθμός αυξήθηκε κατά μία. Με τον Αμραμπατ μετέωρο και να κινείται επί του παρόντος προς το «φεύγω» και τον Ισπανό με σοβαρό τραυματισμό, είναι εκ των ουκ άνευ, πως η ΑΕΚ χρειάζεται ποιοτική προσθήκη και στη δεξιά πλευρά.

Παρένθεση για τον Φερνάντες. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε ντετέκτιβ και να ψάχνουμε πάντα κάποιο μυστήριο πίσω από κάποιο γεγονός. Εδώ είχε ακυρωθεί η συνέντευξη του Αλμέιδα και ακούστηκαν τέτοιοι… δράκοι, που έφταναν μέχρι και σε ατύχημα του προπονητή της ΑΕΚ. Αντιλαμβάνομαι πως είναι καλό να μην τρώει κανείς αμάσητα όσα του προσφέρονται, αλλά δεν υπάρχει παντού κάτι κακό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας που θα γινόταν η συνέντευξη, ο Αλμέιδα ήταν στο αεροδρόμιο και από Τρίτη συνέχισε τις διακοπές του. Οσο για τον Φερνάντες, θα δοθούν οι εξηγήσεις και όλα θα γίνουν ξεκάθαρα.

Ο χρόνος στον Φερνάντες και οι ρόλοι

Το δεδομένο είναι πάντως, πως η ΑΕΚ πρέπει να «ξεχάσει» τον Φερνάντες. Το παιδί θα χρειαστεί χρόνο και πάρα πολλή βοήθεια, για να έχει την άνεση να επιστρέψει υγιής. Να μη φορτωθεί με τίποτε περισσότερο πέραν του προσωπικού Γολγοθά που θα βιώσει για να επανέλθει, πάνω που ετοιμαζόταν για την πιο καλή σεζόν της καριέρας του. Αρα, η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει χωρίς να περιλαμβάνει πλάνα για τον Φερνάντες και να περιμένει πότε θα είναι 101% έτοιμος να επιστρέψει.
Επίσης, μια σημαντική επισήμανση. Η περυσινή χρονιά δίδαξε σε όλους την αξία των ρόλων.

Δηλαδή, θεωρητικά μπορεί να υπολογίζεται για τη δεξιά πλευρά και ο Λιβάι, θεωρητικά είναι λύση για τα αριστερά και ο Τσούμπερ. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνονται πισωγυρίσματα. Ο Λιβάι είναι το τανκ της ΑΕΚ στην επίθεση, πρώτος σκόρερ της ομάδας και η βασική επιθετική αιχμή και για τη νέα σεζόν. Ο Τσούμπερ έκανε «παπάδες» ως δεύτερος φορ, εκεί καθιερώθηκε και ήταν πιθανότατα ο πολυτιμότερος των πλέι οφ.

Αρα, καλό είναι να υπάρχουν παίκτες που σε ανάγκη θα μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο, αλλά ακόμα πιο καλό να υπάρχουν παίκτες που έχουν συγκεκριμένο ρόλο να καλύψουν μέσα στο γήπεδο. Αλλωστε, η ομοιογένεια, μαζί με την ποιότητα και το εύρος του ρόστερ, είναι αυτά που έδωσαν στην ΑΕΚ το νταμπλ. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος, πως στα 12 τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ στη σεζόν (δηλαδή, δέκα αγωνιστικές πρωταθλήματος, β΄ ημιτελικός και τελικός Κυπέλλου), κράτησε το μηδέν στα οκτώ παιχνίδια!

Παίκτες για να κάνουν τη διαφορά

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X