Αν μείνει έξω και ο Φερνάντες, μαζεύονται πολλά για την ΑΕΚ

Αν μείνει έξω και ο Φερνάντες, μαζεύονται πολλά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ενδεχόμενη απώλεια του Φερνάντες και την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει σε αυτούς που πέρυσι έκανα την ίδια δουλειά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάνω απ’ όλα η υγεία, οπότε να ευχηθώ στο παλικάρι να είναι καλά και να μην έχει υποστεί αυτό που όλοι φοβόμαστε. Περισσότερο από όλους το φοβάται ο ίδιος, καθώς τα μηνύματα που έστειλε προς την ΑΕΚ ήταν πολύ ανησυχητικά, αγωνιώδη θα έλεγα, για τον αχίλλειο τένοντά του. Ας μην προτρέχουμε όμως, είναι ιατρικό το θέμα και οφείλουμε να περιμένουμε τις εξετάσεις, εκεί θα φανούν τα πάντα.

Αν πράγματι η ΑΕΚ χάσει τον Φερνάντες για σημαντικό διάστημα, τότε μαζεύονται πολλά. Ήδη βέβαια είναι πολλά, καθώς φαίνεται ότι στην εκκίνηση της προετοιμασίας οι απουσίες των παλαιών θα είναι περισσότερες από τις παρουσίες των νέων. Δεν θα είναι ενεργός ο τραυματίας Αραούχο, όλα δείχνουν ότι θα λείπει ο Άμραμπατ, ουδείς γνωρίζει αν θα έχει τελειώσει, είτε θετικά είτε αρνητικά, το σήριαλ με τον Πινέδα. Έως τις 27 του μήνα όταν και θα μαζευτούν όλοι για πρώτη φορά προτού αναχωρήσουν για την Ολλανδία, δύσκολα θα έχουν γίνει μεταγραφές. Ακόμα και μία να έχει προχωρήσει, θα συνιστά επιτυχία. Αν έχουν πραγματοποιηθεί δύο θα πρόκειται για ένα μικρό θαύμα.

Το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή όχι το γνωρίζει μόνο ο προπονητής και όχι εμείς. Προσωπικά, από τις επαφές και την εμπειρία μου, δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο. Υπήρχαν φορές και εποχές που το ένιωθες στον αέρα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, ήταν φως φανάρι. Τώρα εισπράττω ηρεμία και σιγουριά για όσα η ομάδα προσπαθεί να καταφέρει. Έχοντας αποκτήσει το know-how κι έχοντας πίσω της μία πολύ επιτυχημένη θερινή μεταγραφική περίοδο, εκείνη του περασμένου καλοκαιριού.

Επιπροσθέτως, το βάθος του ρόστερ επιτρέπει στην ΑΕΚ να ξεκινήσει τη δουλειά με μία πολύ καλή βάση. Το σίγουρο είναι επίσης ότι η μεταγραφική στόχευση αφορά σε έναν ιδιαίτερα υψηλό πήχη. Δεν θα προσπαθήσω να κάνω τον έξυπνο γιατί στην πραγματικότητα τα ονόματα που φτάνουν στα αυτιά μου είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Ούτε η Ένωση ανοίγει τα χαρτιά της, ούτε οι ομάδες στις οποίες ανήκουν επίσης. Αν δεν έχεις στοιχεία ξεκάθαρα, δεν μπορείς να μιλάς για μεταγραφές και να δίνεις στον κόσμο την εντύπωση ότι θα γίνει το ένα ή το άλλο.Αν μείνει έξω και ο Φερνάντες, μαζεύονται πολλά για την ΑΕΚ

Κάτι που μας πείθει για το φετινό καλοκαίρι

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα προσπαθεί να φέρει πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές. Και γι’ αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αφορμή ώστε να αμφιβάλλουμε. Διότι πέρυσι ήταν ο Γιόνσον, ο Γκατσίνοβιτς, ο Σιντιμπέ, ο Βίντα, ο Μουκουντί κλπ. Τέτοιους προσπαθεί η ομάδα να πάρει ξανά και καλύτερους ακόμα. Αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν ανήκουν σε άλλους συλλόγους. Η Ελλάδα δεν είναι προτεραιότητά τους και οι ομάδες τους πουλάνε ακριβά. Η ΑΕΚ θα δώσει χρήματα, θα κάνει τις υπερβάσεις που απαιτούνται, όμως αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όταν πράγματι η αναφορά γίνεται για ποδοσφαιριστές πολύ καλού επιπέδου και οι μνηστήρες είναι αρκετοί.

Υπάρχει μία αλήθεια εδώ. Αυτήν την αλήθεια οφείλουμε να την προστατέψουμε και να την ακολουθούμε μέχρι να αποδειχθεί ότι παύει να ισχύει. Κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω, ούτε έχω κάποιο λόγο για να το κάνω. Τι μας λέει αυτή η αλήθεια λοιπόν; Αυτή η παρέα έχει πετύχει. Ο προπονητής και το μεταγραφικό επιτελείο συνεργάζονται καλά.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο και το θέλουμε τώρα, όμως πρέπει να σκεφτόμαστε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι το φετινό, ακόμα πιο δύσκολο από το περασμένο παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει αποκτήσει πολύ καλύτερη έξωθεν μαρτυρία στις πιάτσες. Θα ζοριστεί, ίσως καθυστερήσει, όμως τους καλούς παίκτες που θέλει, θα τους πάρει. Αν όχι, τότε εδώ θα είμαστε πάλι για να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε, αυτό που εσείς πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ΑΕΚ προσπαθεί για πολύ καλά πράγματα. Ούτε πειράματα, ούτε και εκπτώσεις. Μόνο ποιότητα!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X