Τέσσερις για το τρόπαιο του Nations League: Δυνατές μάχες στην Ολλανδία

Τέσσερις για το τρόπαιο του Nations League: Δυνατές μάχες στην Ολλανδία
Photo Credits: INTIME

Σέντρα σήμερα, στην Ολλανδία, στο Final Four του Nations League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σέντρα σήμερα, στην Ολλανδία, στο Final Four του Nations League με την οικοδέσποινα και τις Κροατία, Ιταλία και Ισπανία να διεκδικούν το τρόπαιο.

Η Κροατία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει μια υπέροχη σεζόν με επιτυχία στους τελικούς του Nations League αυτής της εβδομάδας, απέναντι σε μια τριάδα αντιπάλων που θέλουν να επαναφέρουν τη χαμένη «λάμψη» στο τέλος μιας μακράς διαδρομής.

Το Final Four των τεσσάρων εθνικών ομάδων διεξάγεται στην Ολλανδία αυτή την εβδομάδα, με την Κροατία, η οποία έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και ήταν η νικήτρια στον μικρό τελικό (2-1 το Μαρόκο), να αντιμετωπίζει την απόψε (14/6) τους οικοδεσπότες στον πρώτο ημιτελικό στο Ρότερνταμ, πριν οι Ιταλία και Ισπανία αναμετρηθούν 24 ώρες αργότερα (15/6) στο Ένσεντε.

Οι νικητές προκρίνονται στον τελικό που θα λάβει χώρα στο Ρότερνταμ την Κυριακή (18/6), ο οποίος θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα με τον αγώνα για τη τρίτη θέση που έχει προγραμματιστεί στο Ένσεντε.

Η ήττα της Κροατίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 (έχασε 3-0 από την Αργεντινή) διέλυσε τις προσδοκίες που είχαν σφυρηλατήσει οι «Χρβάτσκι» τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Ρωσία, όταν έχασαν 4-2 από τη Γαλλία στον τελικό, αλλά τόσο η Ολλανδία όσο και η Ισπανία έφυγαν από το Κατάρ πιστεύοντας ότι μπορούσαν να κάνουν περισσότερα.

Οι Ολλανδοί αποχώρησαν στα προημιτελικά σε πέναλτι (απέναντι στην Αργεντινή), ενώ η Ισπανία γνώρισε αποκλεισμό-έκπληξη στους «16» από το Μαρόκο.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ 2022, αλλά διατήρησε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της για να προσπαθήσει να ξαναχτίσει την εθνική. Θα έχει πέντε παίκτες από την ομάδα της Ίντερ που έχασε στον τελικό του Champions League του Σαββάτου από τη Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα νεανικό ρόστερ.

«Είναι μεγάλο επίτευγμα να επιστρέφουμε στο Final Four» είπε ο Μαντσίνι. «Στον όμιλο είχαμε καλές ομάδες, όπως η Γερμανία, η Αγγλία και η Ουγγαρία. Είμαστε στην τελική φάση και είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να κερδίσουμε, όπως και οι άλλοι, αλλά δεν θα είναι εύκολο» πρόσθεσε.

Μεγάλη διαφοροποίηση-σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο- έχει σημειώσει στην Ισπανία ο νέος προπονητής Λουίς ντε λα Φουέντε, ο οποίος έκανε επτά αλλαγές μετά τα τελευταία παιχνίδια της για τα προκριματικά του Euro 2024 τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένης της εκ νέου κλησης του 37χρονου Χεσούς Νάβας.

Οι Ολλανδοί συμμετέχουν στο τουρνουά χωρίς τον επιθετικό Μέμφις Ντεπάι και τον αμυντικό Ματάις ντε Λιχτ και ελπίζουν σε μια αναγέννηση υπό τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος αντικατέστησε τον Λουίς φαν Χάαλ στον πάγκο των «οράνιε».

Αντίθετα, η Κροατία, με τον Λούκα Μόντριτς να ηγείται της ομάδας, είναι φάρος συνέπειας, αν και ο αμυντικός Γιόσκο Γκβάρντιόλ είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Οι Βαλκάνιοι έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν έναν πρώτο μεγάλο τίτλο, έχοντας τερματίσει δεύτεροι στη Ρωσία και τρίτοι στο Κατάρ.

Αυτή είναι η τρίτη διοργάνωση της τελικής φάσης του Nations League. Η Πορτογαλία κατέκτησε το πρώτο τουρνουά το 2019 και η Γαλλία ήταν πρωταθλήτρια πριν από δύο χρόνια.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη 14 Ιουνίου
21:45 Ολλανδία-Κροατία (Ρότερνταμ)

Πέμπτη 15 Ιουνίου
21:45 Ισπανία-Ιταλία (Ένσεντε)

Κυριακή 18 Ιουνίου
15:00 Αγώνας για την 3η θέση (Ένσεντε)

Κυριακή 18 Ιουνίου
21:45 Τελικός (Ρότερνταμ)

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X