Σαβανέ: «Είναι πολύ απαιτητικό το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας»

Σαβανέ: «Είναι πολύ απαιτητικό το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας»
Photo Credits: INTIME

Το σκεπτικό της απόφασης να μην συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα εξήγησε ο πρόεδρος της Γκραν Κανάρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλλαγή στον χάρτη της Ευρωλίγκας προκάλεσε η Γκραν Κανάρια, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/6) την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρόλο που είχε ένα «εισιτήριο» λόγω της κατάκτησης του Εurocup.
O πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Σιταφά Σαβανέ, εξήγησε στα media το σκεπτικό της απόφασης, τονίζοντας πως αυτή πάρθηκε για οικονομικούς κυρίως λόγους, αλλά και εξαιτίας του επιβαρυντικού προγράμματος που θα προέκυπτε από συμμετοχή της Γκραν Κανάρια στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Η μετάβαση στην EuroLeague συνεπάγεται σημαντική αύξηση του αριθμού των αγώνων, μεταβαίνοντας από 18 σε 34. Στο EuroCup, οι ομάδες απολαμβάνουν ένα διάλειμμα 3 ημερών μεταξύ των αγώνων, ενώ στην EuroLeague, συνήθως μειώνεται σε μόλις δύο ημέρες. Επιπλέον, υπάρχουν επτά εβδομάδες διπλού γύρου κατά τη διάρκεια της σεζόν της EuroLeague, με τις ομάδες να παίζουν τρία παιχνίδια σε διάστημα πέντε ημερών. Για να αντεπεξέλθουν σε τόσο απαιτητικά προγράμματα, οι πτήσεις τσάρτερ γίνονται αναγκαιότητα.
Για να γίνει κατανοητό αυτό το πρόβλημα, σκεφτείτε την περίπτωση της Βαλένθια, της οποίας ο προϋπολογισμός αυξήθηκε από 500 χιλιάδες ευρώ σε 1,5 εκατ. ευρώ με την ένταξή της στην EuroLeague. Στην περίπτωσή μας, η προβλεπόμενη αύξηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ. Ακόμη, μην ξεχνάμε και την κατανομή των παροχών που προέρχονται από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες, που ανέρχονται σε ουσιαστικά 45 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό το ποσό κατανέμεται αποκλειστικά μεταξύ των ομάδων “πρώτης διαλογής”, χωρίς να αφήνονται περιθώρια σε άλλους να πάρουν τα χρήματα. Πάρτε για παράδειγμα την Άλμπα Βερολίνου, η οποία ήταν η ομάδα με τα μικρότερα κέρδη την περασμένη σεζόν, εξασφαλίζοντας ένα μικρό ποσό 350.000 ευρώ».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X