Διεθνής Σουηδέζα: «Έπρεπε να δείξουμε τα γεννητικά μας όργανα για να παίξουμε στο Μουντιάλ»

Διεθνής Σουηδέζα: «Έπρεπε να δείξουμε τα γεννητικά μας όργανα για να παίξουμε στο Μουντιάλ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μία αποκάλυψη που έχει προκαλέσει σάλο προχώρησε στο νέο της βιβλίο η Νίλα Φίσερ, πρώην διεθνής παίκτρια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σουηδίας.

Η 194 φορές διεθνής με τη Σουηδία, Νίλα Φίσερ περιγράφει στο νέο της βιβλίο «I Didn’t Even Say Half Of It» τον τρόπο με τον οποίο υποβάλλονταν εκείνη και οι συμπαίκτριές της σε έλεγχο… φύλου, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011. Ο έλεγχος αυός έγινε μετά τις “φωνές” από Νιγηρία, Νότια Αφρική και Γκάνα ότι στην ομάδα της Ισημερινής Γουινέας συμμετείχαν και άνδρες!

Η Φίσερ χαρακτηρίζει τη διαδικασία ταπεινωτική στην οποία υποβλήθηκε η εθνική Σουηδίας ταπεινωτική.

«Μας είπαν ότι δεν πρέπει να ξυριστούμε “εκεί κάτω” τις επόμενες ημέρες και ότι θα δείξουμε τα γενετικά μας στοιχεία για τον γιατρό. Κανείς δεν καταλαβαίνει το θέμα με το ξύρισμα, αλλά κάνουμε ό,τι μας λένε και σκεφτόμαστε “πώς φτάσαμε ως εδώ;”. Γιατί είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αυτό τώρα, πρέπει να υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το κάνουμε αυτό. Θα έπρεπε να αρνηθούμε; Ταυτόχρονα, καμία δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ευκαιρία να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Απλά πρέπει να κάνουμε τη μαλακία, άσχετα με το πόσο άρρωστο και ταπεινωτικό είναι», γράφει μεταξύ άλλων.

«Καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω και κατεβάζω γρήγορα το παντελόνι της προπόνησης και το εσώρουχό μου ταυτόχρονα. Η φυσιοθεραπευτής γνέφει και λέει “ναι” και στη συνέχεια κοιτάζει τον γιατρό που στέκεται με την πλάτη στην πόρτα. Κάνει μια σημείωση και προχωράει στο διάδρομο για να χτυπήσει την επόμενη πόρτα. Όταν όλες στην ομάδα μας ελεγχθούν, δηλαδή έχουν εκθέσει τον κόλπο τους, ο γιατρός της ομάδας μας μπορεί να υπογράψει ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Σουηδίας αποτελείται μόνο από γυναίκες. Δεν ξέρω πώς αισθάνθηκα… Είχαμε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα. Οπότε ήταν ίσως το καλύτερο περιβάλλον για να το κάνουμε. Αλλά είναι μια εξαιρετικά περίεργη κατάσταση και συνολικά δεν είναι ένας άνετος τρόπος για να το κάνεις», είπε αργότερα σε συνέντευξή της στην Aftonbladet.

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε κοινοποιήσει πριν από το Μουντιάλ του 2011 στη Γερμανία τις πολιτικές αναγνώρισης φύλου, οι οποίες απαιτούσαν από τις ομάδες να υπογράψουν δήλωση που εγγυόταν ότι οι παίκτες που επιλέγονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι “κατάλληλου φύλου”.

«Εναπόκειται σε κάθε συμμετέχουσα ένωση-μέλος να … διασφαλίσει το σωστό φύλο όλων των παικτών, διερευνώντας ενεργά κάθε αντιληπτή απόκλιση στα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά φύλου», ανέφεραν οι κανόνες.

Όσο για τη θέση του γιατρού της εθνικής Σουηδίας εκείνη την περίοδο, Ματς Μπόργεσον, δήλωσε πως: «Η FIFA δεν το κάνει αυτό για να είναι κακιά σε κανέναν. Ο κόσμος του αθλητισμού έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει δικαιοσύνη για τα κορίτσια, ώστε να μην προπονούνται όλη τους τη ζωή και μετά να έρχεται κάποιος με ένα αδικαιολόγητο πλεονέκτημα».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X