Η δικαιολογημένη λύσσα για Πινέδα και η υποχρέωση!

Ο Πινέδα μπορεί να κάνει με ΠΑΟ, ότι ο Γκάτσι με ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον διεθνή Μεξικανό χαφ που θέλουν ΟΛΟΙ στην ΑΕΚ, γράφει πως πρέπει όμως να υπάρχει επόμενη μέρα και έχει υστερόγραφο.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ανομβρία στην ειδησεογραφία των νταμπλούχων σχετικά με τα μεταγραφικά, απόλυτα λογική και αναμενόμενη για να είμαστε ειλικρινείς, προκαλεί μια και μόνο ουσιαστική συζήτηση η οποία να αφορά το θέμα του ρόστερ. Τη στιγμή που μοιάζει το πιθανότερο σενάριο το 90% του έμψυχου δυναμικού της ΑΕΚ, είναι λογικό να απασχολεί όλους μας ένα πρόσωπο τούτη την περίοδο. Είναι άλλωστε και το μόνο που γενικά προκύπτουν νέα από το περιβάλλον του, τη χώρα του και τα ΜΜΕ αυτής, όπως και της Ισπανίας.

Προφανώς και σωστά καταλάβατε από την παραπάνω παράγραφο, αλλά κυρίως από τον τίτλο του κειμένου, ότι δηλαδή αυτό το άρθρο εστιάζει στην καψούρα όλων μας, εκτιμώ τουλάχιστον πως είναι τέτοια, ίσως και να κάνω λάθος: στον Ορμπελίν Πινέδα! Πρόκειται για το απόλυτο πρόσωπο της αγωνιστικά χρονιάς που πέρασε στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Διότι πρόκειται ξεκάθαρα για τον απόλυτο mvp για την ΑΕΚ και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους εγχώριους θεσμούς αυτού…

Εδώ επιτρέψτε μου μια παράγραφο ξεχωριστή γιατί ίσως μοιάζει (και να είναι) άδικο να εστιάζουμε μόνο στον Πινέδα σε μια τέτοια επιτυχημένη σεζόν. Πολλοί ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν, από τα στόπερ στον Χατζισαφί, από τον Σιμάνσκι στον Γιόνσον, από τον καθοριστικό Τσουμπερ στον game changer Μάνταλο, από τον σούπερ Γκατσίνοβιτς στην φοράκλα Λιβάι Γκαρσία και τον συγκλονιστικό Αραούχο. Και ζητώ συγνώμη από όσους θα έπρεπε να έχω επίσης αναφέρω ονομαστικά, αλλά το θέμα εδώ είναι να εμπεδώσουμε ότι δεν είναι αυτό το σκεπτικό, να αναδείξουμε τον έναν.Η δικαιολογημένη λύσσα για Πινέδα και η υποχρέωση!

Μακάρι να μείνει, αλλά υποχρεωμένη να μη λαθέψει!

Ωστόσο μιλάμε για τον Πινέδα που αντικειμενικά δεύτερος δεν υπήρχε έστω στο ίδιο επίπεδο σε οποιοδήποτε άλλη ομάδα. Ακόμη και ο πολύ καλός Χουάνγκ, ήταν πολύ πίσω σε προσφορά και δη σε όλα τα επίπεδα και θέσεις, συγκριτικά με τον διεθνή Μεξικανό μέσο της πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας. Οπότε είναι απόλυτα δικαιολογημένη η όλη …λύσσα που έχουμε όλοι εκτιμώ -επαναλαμβάνω- και δη η διοίκηση και οι άνθρωποι που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό και θέλουν να πετύχουν να διατηρήσουν τον Πινέδα στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Με τα παραπάνω δεδομένα, διότι εκτός των άλλων, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που σκόραρε, δημιουργούσε, έκοβε, έκλεβε, έπαιζε σε όλες τις θέσεις (σχεδόν τέλος πάντων) με την ίδια αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, είτε όταν έπαιξε δεξί μπακ που ξεχώρισε ωστόσο σε Λεωφόρο και στον Βόλο για το Κύπελλο, είτε σαν αριστερό εξτρέμ, είτε στα χαφ αν και εκεί στο κέντρο είναι ο ρόλος του και προφανώς θα ανταποκρινόταν, για να κάνει εκεί τη διαφορά άλλωστε αποκτήθηκε. Επίσης ήταν αρκετές οι φορές που έγινε η πρώτη αλλαγή δίχως να προκύψει ποτέ παράπονο, ή ενόχληση από την πλευρά (προφανώς ελέω σχέσης με Αλμέιδα).

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα εκτιμώ ότι πρέπει να κάνει τα πάντα η διοίκηση για να τον κερδίσει και να τον διατηρήσει με τα κιτρινόμαυρα. Ήδη έχει αρχίσει προσπάθειες, έχει σύμμαχο ατζέντη και ποδοσφαιριστή, τη στιγμή που και η σύζυγος του Πινέδα ψηφίζει ΑΕΚ. Ωστόσο η μεγαλύτερη υποχρέωση του team του αγωνιστικού σχεδιασμού είναι να έχουν βρει τον αντιΠινέδα στο ενδεχόμενο που δεν θα συνεχίσει και έμοιαζε μήνες το πιο πιθανό σενάριο να συμβεί. Υποχρέωση αποτελεί να χουν βρεθεί δύο με τρεις αντίστοιχα καλές λύσεις και ας πρέπει να πληρωθούν.Η δικαιολογημένη λύσσα για Πινέδα και η υποχρέωση!

Υγ: Δεν θα σταματήσει η Μονπελιέ πάρα τις αξιώσεις της ΑΕΚ για τον Λιβάι Γκαρσία αφού έχουν καταλήξει ότι αξίζει η επένδυση. Από την άλλη δεν θα έπρεπε να τους σταματήσει η απόφαση Μελισσανίδη και η δήλωση που έμοιαζε να είχε δεσμευτικό χαρακτήρα: ότι δεν πωλείται ο παίκτης; Έξυπνα το βλέπουν στην ΑΕΚ αφού με Ευρώπη θα εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του ο πρώτος σκόρερ των νταμπλούχων…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X