Επιστολή για το... γλέντι της πρωταθλήτριας ΑΕΚ!

Επιστολή για το... γλέντι της πρωταθλήτριας ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Φίλαθλος της ΑΕΚ...καλεί όλους τους συνοπαδούς του να μείνουν κοντά στην ομάδα δείχνοντας την αγάπη τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αγάπη για την ΑΕΚ δεν έχει όρια!

Αυτό απέδειξε και ένας φίλαθλος της Ένωσης, ο οποίος ετοίμασε μία επιστολή για το… γλέντι της πρωταθλήτριας ΑΕΚ με κύριους πρωταγωνιστές τον Ματίας Αλμέιδα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πιο αναλυτικά η επιστολή:

«ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΕΚ… να πω ευχαριστώ»

Ένα ευχαριστιακό αντίδωρο στον προπονητή μας και τον Πόντιο φίλο του.

Με αφορμή το χιλιοειδωμένο βίντεο των πανηγυρισμών των παικτών και του επιτελείου της ΑΕΚ στις πίστες της «αμαρτίας», διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι όλων των χρωμάτων, των φυλών και των θρησκειών μπορούν να ενωθούν σε μια Γιορτή της Χαράς όταν υπάρχει ένα ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ: Αυτό της ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ, της Αλληλεγγύης, του Φιλότιμου και της Αδελφοσύνης.

Ο αγαπημένος μας Αλμέιδα «ιερούργησε» σε μια ομάδα ανθρώπων και τη μετέτρεψε σε «χριστιανική ενορία» από αυτές που δύσκολα πλέον βλέπεις ακόμη και στις θεσμοθετημένες γι’ αυτόν το σκοπό ενορίες μας.

Ο Δάσκαλος Αλμέιδα σαν αυθεντικός Παιδαγωγός μετέτρεψε το κρασί και το ψωμί των παικτών μας μαζί με τον ιδιαίτερο εγωισμό τους σε Αγάπη μεταξύ τους, σε ισότητα μελών, σε ειλικρινή αυταπάρνηση και αδελφοσύνη του ενός προς τον άλλον. Σε μία αγιαστική σχεδόν σχέση ζωής.

Διότι τι άλλο μπορεί να είναι η Σχέση Ζωής όταν δεν έχει Αγάπη – Ισοτιμία – Δημιουργικότητα αλλά και Σθένος – Ταπεινότητα και Πίστη;

Χαιρόμασταν να βλέπουμε να χαίρονται ο ένας με την χαρά του άλλου. Απολαμβάναμε τη Δικαιοσύνη του πάγκου και τις αλλαγές να γίνονται πολυτιμότερες σε διάθεση προσφοράς. Χαιρόμασταν να βλέπουμε στις δηλώσεις των παικτών και του προπονητή τον απαραίτητο σεβασμό προς τον εκάστοτε αντίπαλο. Χαιρόμασταν να βλέπουμε τον κόσμο μας ενωμένο!

Ίσως για πρώτη φορά στα 60 χρόνια που βλέπω ποδόσφαιρο είδα σ’ ένα βίντεο μια πραγματική απονομή. Μια απονομή τρελού χορού, άπειρης χαράς, κυρίως όμως μιας αυθεντικής αγάπης. Μιας Σχέσης, όπου τα ΑΤΟΜΑ με την ευλογία του προπονητή μας γίνονται ΠΡΟΣΩΠΑ. Δεν είναι αριθμοί ΑΜΚΑ ούτε ναρκισσιστές του Facebook. Είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά που ευλογήθηκαν μιας διαφορετικής συνάντησης. Συναντήθηκαν τα πόδια και τα κεφάλια, τα άλματα και τα τρεξίματα με τη δικαιοσύνη του νου και την αγάπη της καρδιάς.

Αλλά πάντα ένας προπονητής για να πετύχει θέλει δίπλα του έναν εμπνευσμένο ΗΓΕΤΗ, έναν ακούραστο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ που διακονεί ευλαβικά το θαύμα της Αγιάς Σοφιάς.

Τα 20 χρόνια της εξορίας στο ΝΤΑΧΑΟΥ του ΟΑΚΑ, μας έδειξαν το πώς η ανυποληψία, η έλλειψη διάδρασης φιλάθλων με παίκτες και το αντίστροφο μετατράπηκαν μέσα από το αδευτέρωτο ποντιακό και δημιουργικό πείσμα του Δημήτρη Μελισσανίδη σε Γηπεδική Λυρική Σκηνή.

Οι ψαλμωδίες και οι δοξολογίες του Ιερού Συμβόλου μας που ξεκινούν από την Ίδρυση της Πόλης των Πόλεων το 330 μ.Χ. και περνώντας από το 1453, το 1922 και το 1924 ξαναφτερουγίζουν αθλητικά μέσα στην Αγιά Σοφιά αποδεικνύοντας το Άξιον Εστί της κατασκευής της.

Άξιος διάκονος, λοιπόν, του ιερού τριγράμματος της ΑΕΚ διακονεί πλέον εμάς που ίσως δεν τον πιστέψαμε, εμάς που ίσως δεν τον ακολουθήσαμε, εμάς που ίσως δεν τον συμμεριστήκαμε και που κάποιοι από εμάς ίσως τον λοιδορήσαμε. Εμάς που στο τέλος όλοι τον αγαπήσαμε.

Διότι η Αγάπη όλα τα συγχωρεί, όλα τα υπομένει, όλα τα ελπίζει. Η Ομάδα του Έθνους και όχι του Κράτους είναι Εδώ πάντα πιστή στον οικουμενικό συμβολισμό της:

«ΠΟΝΤΟΣ – Μ. ΑΣΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΙΑ»

«330 – 1453 – 1922 – 1924 Η ΑΕΚ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» και το αγαπημένο

«ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ»,

απηχούν μιαν ΑΕΚ όλης της Ελλάδας χωρίς τοπικούς προσδιορισμούς. Μιας ΑΕΚ του πολιτισμού από την Αυστραλία έως την Αμερική και από την Αλεξανδρούπολη έως την Κύπρο και την Κρήτη.

Καλούνται οι πιστοί ν’ ανάβουν το καντήλι της αποφεύγοντας οποιαδήποτε εκτροπή και έχοντας ως μόνο όπλο την ανιδιοτελή αγάπη στην ιστορικότητα του οικουμενικού πολιτισμού της.

Δ. Ζαχαριάδης
οδοντίατρος
01/06/2023

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X