Εντίνιο: «Σημαίνει πολλά για τον Μπρούνο Άλβες η ΑΕΚ»

Εντίνιο: «Σημαίνει πολλά για τον Μπρούνο Άλβες η ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην στράικερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Εντίνιο μιλάει για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τον Μπρούνο Άλβες και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώην στράικερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Εντίνιο μιλάει στο SDNA για τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκαλύπτει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αποθεώνει τον Μπρούνο Άλβες, ενώ νοσταλγεί τις πλάκες του Γεωργέα. «Μπορεί ο κόσμος να λέει πως η ΑΕΚ πως κατέκτησε το πρωτάθλημα και έχει το πλεονέκτημα, αλλά σε έναν τελικό τα πάντα είναι 50-50».

Ο Εντίνιο στα 41 του συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στην ερασιτεχνική Ολίμπικο ντε Μοντίζο, όμως το βλέμμα του είναι πάντα στραμμένο στην αγαπημένη του Ελλάδα.

Ο Πορτογάλος φορ, ο οποίος φόρεσε τόσο την φανέλα της ΑΕΚ (2008/2009), όσο και του ΠΑΟΚ (2010) καταθέτει τα προγνωστικά του τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (24/05, 20.30), εκφράζει την λατρεία του για την Ελλάδα, εκθειάζει τον Μπρούνο Άλβες, εκφράζει την επιθυμία να αποσυρθεί από την ενεργό δράση παίζοντας σε ελληνικό σύλλογο, ενώ εξηγεί τι άλλαξε στην καριέρα του, μετά τον ιστορικό τελικό του 2009 κόντρα στον Ολυμπιακό που κρίθηκε στα 29 πέναλτι!

– Ποια είναι η άποψη σου για τις δύο πρώην ομάδες σου βάσει των πεπραγμένων τους στην τρέχουσα σεζόν;

«Ξέρω ότι η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα πραγματοποιώντας μια θαυμάσια σεζόν, γιατί και ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους για τον τίτλο. Η ΑΕΚ από την εποχή που αποχώρησα αναπτύσσεται συνεχώς και έχει φτιάξει μια δυνατή ομάδα. Νομίζω πως με όσα έχουν δημιουργήσει για τον σύλλογο, το άξιζαν. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να υπάρχουν 3-4 ισχυρές ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό για την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός συχνότερα.

Θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει ένα μικρό προβάδισμα. Υπάρχει το κίνητρο για το νταμπλ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και αξίζει τον σεβασμό όλων. Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τον σύλλογο και γνωρίζω τη νοοτροπία που υπάρχει και πως αντιδρούν σε μεγάλα παιχνίδια. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

– Μπορεί να γίνει πρόβλεψη σε έναν τελικό;

«Αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο κόσμος να λέει πως η ΑΕΚ πως κατέκτησε το πρωτάθλημα και έχει το πλεονέκτημα, αλλά εδώ αναφερόμαστε σε έναν τελικό όπου τα πάντα είναι 50-50. Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες, όπου οι λεπτομέρειες μπορούν να κρίνουν τον τελικό.

Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τον νικητή. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν ικανότατους ποδοσφαιριστές, με χαρακτήρα και σωστή φιλοσοφία. Εύχομαι από την καρδιά μου να θα παρακολουθήσουμε έναν θεαματικό τελικό δίχως προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου. Ελπίζω οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να με καταλάβουν, σέβομαι πολύ τον σύλλογο, αλλά η πρώτη μου ποδοσφαιρική εμπειρία στην Ελλάδα ήταν με την ΑΕΚ, όπου ήρθα νέος.

Για πρώτη φορά έφυγα από την χώρα μου και έλαβα θερμή υποδοχή από την οικογένεια της ΑΕΚ. Εύχομαι η ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι».

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X