Η ΑΕΚ έμαθε από τα λάθη της και τώρα μπορεί να φτιάξει το μέλλον της!

Η ΑΕΚ έμαθε από τα λάθη της και τώρα μπορεί να φτιάξει το μέλλον της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου έβγαλε ΑΕΚ… δαγκωτό από την ποδοσφαιρική κάλπη και προβλέπει τα επόμενα χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το έχει η μέρα. Πολλές υποσχέσεις, πολλούς νικητές, μεγάλους χαμένους, χαμόγελα και γκρίνιες. Ελπίζω ο καθένας από εσάς να ψήφισε κατά συνείδηση και να είναι ήρεμος με αυτό που έριξε στην κάλπη. Σε ό,τι αφορά τα αθλητικά και δη το ποδόσφαιρο πάντως, εδώ και καιρό έχουμε έναν μεγάλο νικητή και αυτός είναι η ΑΕΚ. Απέδειξε πως είναι πρώτη και καλύτερη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ετοιμάζεται για… αυτοδυναμία και με το νταμπλ που είναι προ των πυλών.

Ωστόσο, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο σε αντίθεση με την πολιτικά και τα πολλά «θα» που ακούς, εδώ υπάρχουν απτά δείγματα. Επειτα από χρόνια με συρραφή λαθών, από το περασμένο καλοκαίρι τα έκανε όλα σχεδόν σωστά. Εκανε ρήξεις με το παρελθόν, έδειξε να έχει μάθει από τα λάθη της και από τη στιγμή που έφτιαξε το μεγαλύτερο έργο υποδομής που είναι το νέο γήπεδο της Ενωσης, όλα μπήκαν σε άλλη τροχιά.

Η ΑΕΚ έχει την πρόκληση του νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια. Απίστευτος αριθμός, εάν συνυπολογίσει κάποιος πως σε αυτά τα χρόνια περιλαμβάνονται η χρυσή περίοδος του Μπάγεβιτς, αλλά και πολλές ακόμα χρονιές που την έφαγε η… παράγκα. Αλλά τώρα, η Ενωση βρίσκεται σε προνομιακή θέση. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που τον νίκησε με κάθε πιθανό τρόπο στη διάρκεια της σεζόν, με μια ομάδα που υπάρχουν αρκετά χρωστούμενα από τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά θα φτάσει η ώρα γι’ αυτό.

Η μεγάλη εικόνα

Αν αφήσουμε τη μικρή εικόνα που μας δείχνει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και επίδοξη νταμπλούχο και δούμε το μεγάλο κάδρο, θα διαπιστώσει κάποιος πως υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να φτιάξει ομαδάρα που θα κυριαρχεί τα επόμενα χρόνια. Εχει τη γηπεδάρα της, το κάστρο απ’ όπου θα ξεκινά κάθε προσπάθεια, βρήκε τρομερό προπονητή που ταίριαξε με το κλαμπ, διαθέτει την καλύτερη διοίκηση που θα μπορούσε να έχει, υπάρχει βάση υλικού που είναι ανώτερη από τον ανταγωνισμό.
Γι’ αυτό και στα μάτια των ΑΕΚτζήδων δεν υπάρχει απλά η χαρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η προσδοκία για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Βλέπετε, το φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με το 2018 για την Ενωση. Τότε, εκείνη η ομάδα είχε χαρακτήρα, κάποιους εξαιρετικούς παίκτες και έδειξε αντοχές, εκμεταλλευόμενη κάθε λάθος των αντιπάλων της. Αλλά ακριβώς επειδή δεν ήταν κάτι που πίστευαν όλοι εξ αρχής, αυτό οδήγησε σε πληθώρα λαθών.

Τα λάθη του 2018

Οσο και εάν είναι σύντομο το διάστημα για ξεκάθαρες κρίσεις, στο δικό μου μυαλό το μεγαλύτερο λάθος ήταν η αλαζονεία. Πίστεψαν, πως αφού κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με τον Χιμένεθ και με παιδιά που δεν ήταν όλοι για μεγάλα πράγματα σε βάθος χρόνου, θα μπορούσαν να το κάνουν συνέχεια. Ετσι, επέλεξαν έναν προπονητή που δεν μπορούσε να φέρει την ΑΕΚ στο δικό της αγωνιστικό στυλ, έκαναν κακές επιλογές σε καίριες θέσεις και άφησαν κενά.

Πολλοί από εκείνη τη σεζόν έχουν εστιάσει στους παίκτες που έφυγαν και εκείνους που ήρθαν. Δεν είναι ακριβές κατά την εκτίμηση μου. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τότε τον Αραούχο που ο περίεργος της Λας Πάλμας αξίωνε 15 εκατ. ευρώ, δεν μπορούσε να κρατήσει τον Χριστοδουλόπουλο με τον τρόπο που φέρθηκε, δεν μπορούσε να πείσει τον Γιόχανσον που είχε αποφασίσει να πάει αλλού. Δεν πήρε κακούς παίκτες, όταν έφερε Πόνσε, Μπογέ, αν και λάθεψε με Αλεφ και άλλα περίεργα της εποχής.

Ομάδα με προοπτική

Συνολικά, εκείνη η ομάδα έμοιαζε να είναι «μιας χρήσης». Αντίθετα, τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχει υλικό και βάσεις για να χτίσεις πάνω σε αυτούς και βέβαια να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η δυναμική αυτής της ομάδας. Μετά από πολλά χρόνια, η ΑΕΚ βρήκε έναν προπονητή που κατάφερε να εφαρμόσει στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει με την αγωνιστική κουλτούρα του κλαμπ. Ο Αλμέιδα έγινε άμεσα σημείο αναφοράς, έδωσε ρόλο σε κάθε παίκτη.

Διαβάστε τη συνέχεια

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X