Από την «Refuse to Lose» ΑΕΚ του Μανόλο στο «Refuse not to win» του Ματίας!

Από την «Refuse to Lose» ΑΕΚ του Μανόλο στο «Refuse not to win» του Ματίας!
Photo Credits: INTIME

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, ο ίδιος προορισμός - Οι παράλληλοι βίοι Μανόλο Χιμένεθ και Ματίας Αλμέιδα που εν τέλει συναντήθηκαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι εύκολο να πεις κανείς ότι ένα πρωτάθλημα είναι «καλύτερο» από κάποιο άλλο. Ο Πέτρος Μάνταλος, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι οι μοναδικοί κοινοί παρονομαστές στις κατακτήσεις του 2018 και του 2023 για την ΑΕΚ και μπορούν να εκφέρουν άποψη για το πως το έζησαν. Με έναν άλλο τρόπο, οι οπαδοί εκφέρουν και εκείνοι άποψη για το πώς έζησαν κάθε έναν από τους δύο τίτλους.

Ο Πέτρος Μάνταλος που σήκωσε πρώτος αμφότερες τις κούπες εξέφρασε γρήγορα άποψη λέγοντας πως αυτό του 2023 είναι πολύ καλύτερο από εκείνο του 2018. Κάποιοι έσπευσαν να του ζητήσουν τον λόγο πως δεν μπορεί να συγκρίνει δύο πρωταθλήματα. Ο Τσίνο και ο «Γαλανό» ήταν λίγο πιο διπλωματική σε ανάλογη ερώτηση.

Οι οπαδοί πάντως, μάλλον έχουν σαφή απάντηση. Ναι, το 2018 η ΑΕΚ επέστρεψε στα πρωταθλήματα μετά από 24 χρόνια, έκανε μια φοβερή πορεία στην Ευρώπη και μέσα στη σεζόν ήταν «ατσάλι» σε όλα τα ντέρμπι. Μια πραγματικά τσαμπουκαλεμένη σεζόν με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ένας διαφορετικού τύπου τσαμπουκάς διακατέχει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ο οποίος έκανε ό,τι έκανε μόλις στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα είχε στη φαρέτρα του ένα σύνολο σίγουρα πιο ακριβό με περισσότερη ποιότητα και φυσικά, το… κανόνι στο οπλοστάσιο του Αργεντίνου ήταν η «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena».

Αρκετά θετικά και αρνητικά από τη μία, άλλα τόσα από την άλλη. Μια εκ διαμέτρου αντίθετη λογική είναι αυτή που χωρίζει περισσότερο το πρωτάθλημα του Μανόλο από αυτό του Ματίας. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός δημιούργησε μια ομάδα που αρνούταν να χάσει, ενώ ο τρελο-Αργεντίνος μια ομάδα που αρνούνταν… να μην κερδίσει. Και υπάρχει διαφορά.

Από την «Refuse to Lose» ΑΕΚ του Μανόλο στο «Refuse not to win» του Ματίας!

Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ

Ξεκινώντας από τον «παλιό» Μανόλο Χιμένεθ, δημιούργησε μια ομάδα κανονικών καμικάζι που έπαιζαν για εκείνον σε ό,τι παράταξη και αν τους καθοδηγούσε να παίξουν. Μέχρι και 3-5-2 έπαιξε για ένα μεγάλο διάστημα και αν κάποιος προσπαθήσει να θυμηθεί ποιο είναι το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό που είχε εκείνη η ομάδα ήταν πως αρνούνταν να χάσει.

Σε πόσα και πόσα παιχνίδια δεν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ ο Δικέφαλος του Χιμένεθ και κατάφερε και έμεινε «ζωντανός» είτε με καθολική ανατροπή, είτε με ισοπαλία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά το ματς με τον Ολυμπιακό που από 0-2 έγινε 3-2 με το γκολ του Μάνταλου, ενώ το ίδιο έκανε και στην Ευρώπη τόσο κόντρα στην Αούστρια Βιέννης, όσο και απέναντι στη Ριέκα στη φάση των ομίλων του Europa League.

Σε 30 αγώνες είχε 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 νίκες με 50 γκολ υπέρ και 12 κατά. Δεν σκόραρε κατά ριπάς, ενώ δεν δεχόταν και εύκολα γκολ. Την ομάδα του Χιμένεθ δεν μπορούσες να την κερδίσεις λόγω της σκληράδας της και της Refuse to Lose Νοοτροπία της.

Από την «Refuse to Lose» ΑΕΚ του Μανόλο στο «Refuse not to win» του Ματίας!

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα

Πάμε τώρα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα η ομάδα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό πως δεν μπήκε ούτε σε ένα παιχνίδι για να πάρει την ισοπαλία ή να μην χάσει. Σε όλα τα παιχνίδια, ο Δικέφαλος μπήκε λυσσασμένος για να κερδίσει. Κάποιες φορές τα κατάφερε, άλλες όχι, ενώ μερικές φορές αυτός ο αυτοσκοπός την «τύφλωσε» και δεν κατάφερε να αποδώσει σε βαθμό ανάλογο με την ικανότητά της.

Αυτό που δεν είχε μέχρι ενός σημείου ήταν η ανατροπή και όσες φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ δυσκολεύτηκε να επανακάμψει. Το σημείο καμπής ήταν το ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια που έγινε η μεγάλη ανατροπή με γκολ στο 92′. Ενώ, για του λόγου του αληθές ήταν και λίγες οι φορές που έμεινε πίσω στο σκορ συνολικά μέσα στη σεζόν.


Φυσικά, οφείλουμε να σημειώσουμε πως αυτή η ομάδα είχε μεγαλύτερο ενεργό ρόστερ, αλλά και πως δεν αγωνιζόταν στην Ευρώπη για να πρέπει να διαχειριστεί και αυτό. Ωστόσο αν για κάτι ανυπομονεί ο κόσμος ενόψει της επόμενης σεζόν είναι να δει αυτό το σύνολο με αυτή τη νοοτροπία, να παίζει στην Ευρώπη για να κερδίζει και να κάνει μια πολύ μεγάλη πορεία σε όποια διοργάνωση κι αν διαγωνίζεται.


Από την άλλη, η ομάδα του Χιμένεθ δεν μπήκε σε διαδικασία πλέι οφ, ενώ εκείνη του Πελάδο αντιμετώπισε σε ντέρμπι μεγάλης δυσκολίας ΠΑΟ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ούσα η μοναδική αήττητη ομάδα στην ιστορία των πλέι οφ της Super League.


Συνολικά, ο Ματίας Αλμέιδα στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε σύνολο 36 αγώνων είχε 26 νίκες,  5 ισοπαλίες και 5 ασιστ με 69 γκολ υπέρ 17 γκολ κατά.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X