Εστερχάζι: «Εχω ταξιδέψει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, τέτοια ατμόσφαιρα σαν τη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχω ξαναδεί»

Εστερχάζι: «Εχω ταξιδέψει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, τέτοια ατμόσφαιρα σαν τη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχω ξαναδεί»
Photo Credits: INTIME

Αποθέωσε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της ΑΕΚ ο Μάρτον Εστερχάζι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο θρυλικός Μάρτον Εστερχάζι παρακολούθησε την φιέστα της ΑΕΚ στην «OPAP Arena» και μεταφέρει τα όσα βίωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο σπουδαίος Μάρτον Εστερχάζι αγωνιζόταν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, πίσω από τους Θωμά Μαύρο και Χόκαν Σάντμπεργκ καταφέρνοντας στην τριετία που παρέμεινε στην «Ένωση» να αφήσει το δικό του ποδοσφαιρικό αποτύπωμα με τις περίτεχνες ενέργειες και τα γκολ που σημείωσε. Μάλιστα είχε πάρει μέρος με την εθνική Ουγγαρίας στο Μουντιάλ του Μεξικό (1986).

Ο «Κόμης», όπως είναι το προσωνύμιο του λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής του, αγαπήθηκε όσο λίγοι εκείνη την εποχή από τους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ πέρασε για μια σεζόν και από τον Παναθηναϊκό.

Ο Εστερχάζι, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, συνάντησε πρώην συμπαίκτες και φίλους ενώ παρακολούθησε την επικύρωση του φετινού πρωταθλήματος της ΑΕΚ στην «OPAP Arena» απέναντι στο Βόλο και μίλησε στο «sdna».

Τι δήλωσε ο Εστερχάζι

– Τι εικόνα αποκομίσατε απ’ όσα παρακολουθήσατε στη Νέα Φιλαδέλφεια;

«Πρώτη φορά φέτος είδα την ΑΕΚ στο γήπεδο. Ήξερα βέβαια από φίλους μου στην Ελλάδα πως η ΑΕΚ παίζει πολύ δυνατά, πως δεν αφήνει τους αντιπάλους της να κάνουν παιχνίδι. Θεωρώ πως ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο.

Έχω παίξει και έχω ταξιδέψει παντού, σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Τέτοια γιορτή και ατμόσφαιρα όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια χθες (14/5) δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Το γήπεδο είναι φανταστικό με απίστευτη ατμόσφαιρα.

Οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί, ακόμη και όσοι δεν είχαν εισιτήριο και έμειναν εκτός γηπέδου. Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο όπου η ομάδα όπως ήταν λογικό είχε λίγο άγχος, έκανε στη συνέχεια αυτό που έπρεπε. Έτσι επικράτησε με 4-0 και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα».

– Πόσο σημαντικό είναι το νέο γήπεδο για την ΑΕΚ;

«Εγώ πάντα λέω πως ο κόσμος δεν βάζει γκολ. Δεν φτάνει να έχεις καλό γήπεδο. Σημασία έχει ο προπονητής.  Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αλμέιδα, στον οποίο θέλω να πω μπράβο και να τον συγχαρώ.

Φαίνεται πόσο γρήγορα έφτιαξε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, πολύ καλή τακτική, αλλά το πιο βασικό είναι πως η ΑΕΚ διαθέτει πάρα πολλούς καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές.

Βλέπω πως όλοι παίζουν ο ένας για τον άλλο, όλοι μαζί σαν οικογένεια. Ο Βόλος δεν ήταν τόσο δυνατός, όμως εμείς πρέπει να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο. Όπως συνέβη άλλωστε σε ολόκληρη την πορεία για τον τίτλο».

– Συναντήσατε τον κ. Μελισσανίδη κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην Αθήνα;

«Ήρθα στην Αθήνα το Σάββατο. Βρεθήκαμε με πρώην συμπαίκτες και φίλους πριν το παιχνίδι και φάγαμε όλοι μαζί. Δεν συνάντησα τον κ.  Μελισσανίδη, αλλά θέλω να τον συγχαρώ για το γήπεδο και την ομάδα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την κ. Παπακώστα που με βοήθησε να βρω εισιτήριο για το παιχνίδι. Δεν μπόρεσα να πάρω δεύτερο εισιτήριο για έναν φίλο μου, αλλά καταλαβαίνω πως 500.000 άνθρωποι ήθελαν να βρεθούν σε αυτό το ματς».

– Μέχρι που μπορεί να φτάσει πιστεύετε η ΑΕΚ βάσει των όσων έχετε δει; Στο Champions League θεωρείτε πως υπάρχουν πιθανότητες ώστε να φτάσει μέχρι τους ομίλους;

«Είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την κλήρωση. Για παράδειγμα η Φερεντσβάρος που είναι μικρότερη ομάδα από την ΑΕΚ, μετείχε τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Έχει τη δυνατότητα η ΑΕΚ να τα καταφέρει, όμως καταλαβαίνετε πως εάν κληρωθεί με αντιπάλους από την Ισπανία, την Γερμανία ή την Αγγλία δεν θα είναι εύκολο.

Θα παίξουν ρόλο και οι μεταγραφές. Εάν διατηρήσει όμως τον κορμό της, αυτή η ομάδα της ΑΕΚ θα είναι και πάλι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μπορεί να παίξει και στους ομίλους του Champions League».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X