Ας κρατήσουν τη μιζέρια τους, η αυτοκρατορία της ΑΕΚ ξεκινά

Ας κρατήσουν τη μιζέρια τους, η αυτοκρατορία της ΑΕΚ ξεκινά
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου περιμένει τη φιέστα της ΑΕΚ στη… νέα Νέα Φιλαδέλφεια και κάνει συγκρίσεις με το παρελθόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγες ώρες ακόμα αναμονής. Η ΑΕΚ έκανε εκπληκτικά πράγματα στο πρωτάθλημα στη διάρκεια της σεζόν. Αναγεννήθηκε από τη στάχτη της, έφτασε στην κορυφή σε χρόνους που δεν θα πίστευε ούτε ο πλέον αισιόδοξος οπαδός της. Γιατί, όσο κι αν λέμε πως η φύση της ΑΕΚ (όπως και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού) επιτάσσει κάθε χρόνο να διεκδικεί πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή διάκριση, η πραγματικότητα είναι πως αυτό δεν μοιάζει πάντα εφικτό.

Από το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα, με όποιον φίλο της ΑΕΚ και εάν μιλήσεις θα σου πει, πως δεν μπορεί να περιμένει το χρόνο για να φτάσει η Κυριακή. Αναρωτιόμουν, εάν όσα λέγονται και γράφονται γύρω γύρω θα μπορούσαν να σκιάσουν τη χαρά του Ενωσίτη. Αυτό που παρατηρώ είναι πως ουδείς ασχολείται. Είναι τόση η προσμονή, τέτοια η δικαίωση και η χαρά που σκόρπισαν ο Αλμέιδα και τα παιδιά του, που κανείς δεν δίνει βάση σε μίζερες αναλύσεις που ψάχνουν να βρουν την… άσπρη μύγα.

Η ΑΕΚ δεν κοιτάζει πίσω

Οποιος έχει μάτια, είδε. Οποιος έχει νου και τον χρησιμοποιεί, έκρινε. Τα υπόλοιπα, σύντομα θα είναι απλά ιστορία. Η ΑΕΚ στη διάρκεια της φετινής σεζόν πέτυχε τόσα πολλά πράγματα, που δεν μπορεί καν να μπουν σε διαδικασία αμφισβήτησης. Ετσι κι αλλιώς, όταν μια ομάδα είναι πρώτη (και καλύτερη) δεν κοιτάζει πίσω. Μόνο μπροστά, μόνο πως θα γίνει ακόμα καλύτερη και θα πετύχει και στις επόμενες προκλήσεις που θα τεθούν.

Ωστόσο, πρώτιστα πρέπει να τελειώσει η δουλειά. Η ΑΕΚ χρειάζεται τυπικά ακόμα έναν βαθμό στο ματς με το Βόλο. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών για το ποιος θα επικρατήσει. Αλλά ουδείς από όσους βρεθούν στο γήπεδο δεν θα πρέπει να ξεχάσει, πως η ΑΕΚ πρέπει πρώτα να νικήσει και μετά να γιορτάσει. Και μάλιστα με σωστό τρόπο, όπως έχει συμβεί λίγες, αλλά εκπληκτικές φορές κατά το παρελθόν.

Η μεγάλη φιέστα με τα «τρενάκια»

Στα νεότερα χρόνια, ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς το φοβερό σκηνικό που είχε στηθεί το 1989 στη φιέστα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Εχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο μια εβδομάδα πριν στο μυθικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ γιόρταζε και αποτίναζε μια και καλή από πάνω της τα «πέτρινα» χρόνια. Ακόμα και εκείνη η φωτιά που μπήκε από φωτοβολίδα στο στρώμα του άλματος εις ύψος του στίβου που υπήρχε τότε ακόμα περιμετρικά, έμοιαζε σαν καπνός που έδιωχνε τα κακά πνεύματα.

Ο κόσμος δεν μπορούσε να περιμένει και μπήκε στο γήπεδο με το σφύριγμα της λήξης, εάν ακούστηκε κι αυτό ποτέ. Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και το 1992 και το 1993. Χιλιάδες Ενωσιτών, κατέκλυζαν κάθε σπιθαμή του γηπέδου και δεν μπορούσαν να χαλιναγωγήσουν τη χαρά τους. Μέχρι το 1994, πάλι επί προεδρίας Μελισσανίδη, όταν έγινε η πρώτη πραγματική φιέστα. Η ομάδα παρέλαβε το τρόπαιο, εκείνη τη φοβερή «κολυμπήθρα», έκανε γύρο θριάμβου με τρενάκια και πολλά εφέ της εποχής, όλα έμοιαζαν μαγικά.

Η νέα αυτοκρατορία της ΑΕΚ

Από εκείνα τα χρόνια, που έχει μείνει ακόμα το πανό που ήταν κρεμασμένο. «Η αυτοκρατορία συνεχίζεται…» με τις χρονιές των τίτλων που κατέκτησε η ΑΕΚ. Τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν ξέρω εάν θα δω κάτι αντίστοιχο και την Κυριακή, αλλά το σημαντικό είναι πως αυτή η ομάδα σε πείθει, πως μπορεί πραγματικά να φτιάξει τη δική της αυτοκρατορία και να κατακτήσει συνεχόμενους τίτλους.

Είναι εκπληκτικό και απόλυτα ενδεικτικό της δυναμικής που προσέφερε στην ΑΕΚ η επιστροφή στο «σπίτι», πόση ώθηση έδωσε στην ομάδα η Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι τώρα, ιστορικά είχε καταγραφεί, πως όλα τα πρωταθλήματα της ΑΕΚ πλην εκείνου του 2018, κατακτήθηκαν στην ιστορική έδρα. Γιατί πάντα η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν το «κάστρο» της ΑΕΚ, εκεί απ’ όπου ξεκινούσε κάθε προσπάθεια της και έφτανε ως το τέλος.

Η Νέα Φιλαδέλφεια την εκτόξευσε

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X