Η ΑΕΚΑΡΑ αγκαλιά με τον τίτλο!

Η ΑΕΚΑΡΑ αγκαλιά με τον τίτλο!
Photo Credits: INTIME

Με εμφάνιση γεμάτη ψυχή, αλλά και άγχος οι μαχητές του Ματίας Αλμέιδα πήραν μεγάλο διπλό 1-2 στην έδρα του Άρη και φέρνουν την ΑΕΚ μια ανάσα από το πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2023. Η καλύτερη ομάδα, εκείνη που απέδωσε το πιο εντυπωσιακό και όμορφο ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, η ομάδα που κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα τα εμπόδια που της έθεσαν, είναι πρώτη και καλύτερη. Η Ενωση έκανε αυτό που έπρεπε και με μεγάλη ανατροπή νίκησε τον Αρη με 2-1 στη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, είναι στο +3 πριν την τελευταία αγωνιστική.

Η απρόσμενη απουσία του Λιβάι Γκαρσία από την αποστολή της ΑΕΚ, ώθησε τον Αλμέιδα σε διαφορετική αντιμετώπιση του ματς. Εδωσε ξανά φανέλα βασικού έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες στον Τομ Φαν Βέερτ (θαρρείς και το είχε πει προφητικά στο φινάλε του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αιτιολογώντας τη χρησιμοποίηση του Ζίνι τότε), έβαλε ξανά τον Πινέδα στον άξονα στο πλευρό του Σιμάνσκι και επανέφερε τον Ελίασον στη δεξιά πλευρά.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά. Με τον Τσούμπερ σε δαιμονισμένη κατάσταση να κάνει πράγματα και θαύματα και να απειλεί από το πρώτο λεπτό, αλλά τον Κουέστα να λέει όχι, η Ενωση επέβαλε απόλυτα το ρυθμό της. Κέρδιζε μπάλες με τον Πινέδα στη μεσαία γραμμή, είχε παιχνίδι και από τα δύο άκρα και κατάφερε να κλείσει τον Αρη στο μισό γήπεδο και να γίνει εξ αρχής αφεντικό του αγώνα. Ωστόσο, στην πρώτη επίσκεψη του Αρη στην εστία του Αθανασιάδη, έγινε η ζημιά.

Αμεση αντίδραση

Η κακή συνολικά αντίδραση της ΑΕΚ και κυρίως το λάθος του Πινέδα, που έφαγε την ντρίπλα του Ματέο Γκαρσία και του πήρε το πόδι μέσα στην περιοχή, έδωσαν πέναλτι στον Αρη και ο Γκρέι άνοιξε το σκορ νικώντας τον Αθανασιάδη από τα 11 βήματα (17’). Η ΑΕΚ βρέθηκε υπό ασφυκτική πίεση και χρειαζόταν να κάνει κάτι άμεσα. Ο Αρης είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και έδειχνε να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα και να ψάχνει κάτι ακόμα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ είναι μαθημένη στα δύσκολα. Η πίεση στη μεσαία γραμμή έφερε κλέψιμο του Πινέδα, που αφού έπαιξε το 1-2 με τον Γκατσίνοβιτς πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός, ήρθε να επιβεβαιώσει με απόλυτο τρόπο, πως έχει το γκολ στο αίμα του. Με σεντερφορίσια κίνηση, έριξε στο έδαφος τον Πίρσμαν που δεν μπορούσε να αντιδράσει και με άψογο πλασέ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κουέστα (23’).

Η Ενωση είχε βρει ξανά σφυγμό. Από εκεί και έπειτα, ήταν φανερό πως ήθελε να πετύχει την ανατροπή ιδανικά πριν βγει το ημίχρονο, για να γίνει απόλυτη κυρίαρχος του ματς. Ο σεληνιασμένος Τσούμπερ, ήταν διαρκής απειλή για την άμυνα του Αρη. Εκανε πέντε τελικές, αλλά η μπάλα πήγαινε δίπλα ή πάνω στον Κουέστα. Στην έκτη προσπάθεια όμως, έκανε αυτό που χρειαζόταν. Μπήκε μέσα στην περιοχή και ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, με συρτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΚ στα ουράνια (43΄).

Τυπική διαδικασία

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σώμα ήταν στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καρδιά στο Φάληρο και όσα συνέβαιναν στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ ήταν φανερό πως ήθελε να διαχειριστεί το προβάδισμα της και πλέον δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Επαιζε τόσο όσο για να κρατήσει τον Αρη μακριά από την εστία του Αθανασιάδη και είχε ελάχιστες φάσεις. Ο Αλμέιδα διαχειρίστηκε μαεστρικά τις αλλαγές, έβγαλε τους παίκτες που ήταν κουρασμένοι και έδεσε ακόμα περισσότερο την άμυνα του με Γιόνσον, Μάνταλο και Αμραμπατ.

Η ΑΕΚ είχε ακόμα ένα δοκάρι με τον φοβερό Φαν Βέερτ έπειτα από συνεργασία με τον Αμραμπατ, αλλά ειδικά από τη στιγμή που μπήκε και το γκολ του Ολυμπιακού, ήταν φανερό πως είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Με προσεκτική αμυντική λειτουργία, η ΑΕΚ έκανε όσα έπρεπε για να μην αισθανθεί κανέναν κίνδυνο από τον Αρη και ο χρόνος κύλησε για να φέρει την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας ξανά πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Τα γκολ του Άρης – ΑΕΚ

Δείτε εδώ το γκολ του Άρη

Δείτε ΕΔΩ το γκολ της ΑΕΚ από τον Τομ Φαν Βέερτ

Δείτε ΕΔΩ το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ από τον Στίβεν Τσούμπερ!

Αρης – ΑΕΚ 1-2

Αρης (Τ. Τερζής, 4-3-3): Κουέστα, Ενμπακατά, Ενκουλού, Πέερσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ (59’ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος (58’ Ιτούρμπε), Γκρέϊ (86’ Καμαρά)

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (59’ Αμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83’ Ζίνι), Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83’ Φερνάντες)

Ο Φωτιάς έδωσε κίτρινη κάρτα στους Νταρίντα (87’), Καμαρά (90’) – Τσούμπερ (63’), Μάνταλο (72’), Ρότα (90’+).

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X