Καντζούρης: «Μεγάλη επιτυχία η πορεία στο BCL - Πήγαμε ως πρόβατα επί σφαγή στο Ισραήλ»

Καντζούρης: «Μεγάλη επιτυχία η πορεία στο BCL - Πήγαμε ως πρόβατα επί σφαγή στο Ισραήλ»
Photo Credits: INTIME

Ο Ηλίας Καντζούρης αναφέρθηκε στο enwsi.gr στην πορεία της ΑΕΚ στο BCL αλλά και τις συνθήκες στο Ισραήλ

Στο δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Ηλία Καντζούρη στο enwsi.gr, κάνει τον απολογισμό της εξαιρετικής πορείας στο Basketball Champions League.

Και περιγράφει ο Ηλίας Καντζούρης τις αντίξοες συνθήκες που συνάντησε η ΑΕΚ στην Ιερουσαλήμ, σε μια ατμόσφαιρα που δεν βοηθούσε ώστε να διεξαχθεί ένας αγώνας μπάσκετ.

Ο Καντζούρης στο enwsi.gr

Τι αίσθηση σου αφήνει η χρονιά που τελείωσε λίγο νωρίς, αλλά τελείωσε;

«Θα έλεγα, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, όπως ξαναείπα, μόλις τελείωσα με τις υποχρεώσεις μας, ότι εγώ νιώθω μια ικανοποίηση από την άποψη, ότι η ομάδα στάθηκε όρθια μέσα από πολλά προβλήματα. Νομίζω, ότι τα δώσαμε όλα. Κάναμε υπερβάσεις σίγουρα, ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάποια πράγματα παραπάνω, αλλά πιστέψτε με, είναι πάρα πολλά πράγματα τα οποία είναι γύρω γύρω από την καθημερινότητά μας.

Και την ελληνική πραγματικότητα, που θεωρώ, ότι στο τέλος της ημέρας δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά τα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγω και κάποιων περιστάσεων. Οπότε επειδή θέλω πάντα το ποτήρι να το βλέπω μισογεμάτο θα έλεγα, ότι ήταν μια καλή χρονιά για την ΑΕΚ. Κάναμε αρκετά βήματα μπροστά. Θεωρώ, ότι το γεγονός και μόνο ότι φτάσαμε να παίζουμε σε ένα 40πτο, την πρόκρισή μας στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει μια άλλη διάσταση».

Καντζούρης: «Μεγάλη επιτυχία η πορεία στο BCL - Πήγαμε ως πρόβατα επί σφαγή στο Ισραήλ»

Πάμε λίγο και στα παιχνίδια με την Χαποέλ. Η ΑΕΚ έφτασε στα playoff με συνεχείς υπερβάσεις και παρόλο που αντιμετώπισε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, έδειξε στα δύο πρώτα παιχνίδια, ότι δεν είχε μεγάλη διαφορά. Ήταν τόσο περίεργη η κατάσταση στον τρίτο αγώνα που να δικαιολογεί την διαφορά των 40 πόντων;

«Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτά που συνέβησαν μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα, δεν είχαν να κάνουν με αθλητισμό. Όλα αυτά που έγιναν όταν πήγαμε εκεί, δεν είχαν να κάνουν με έναν αγώνα μπάσκετ. Νομίζω το όλο θέμα πήγε σε άλλο επίπεδο, το οποίο το εκμεταλλεύτηκε η Χαποέλ μέχρι το τέλος. Εμείς πήγαμε εκεί πραγματικά σαν πρόβατα επί σφαγή, σίγουρα η διαφορά των ομάδων δεν είναι αυτή που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη στο ότι δείξαμε ανήμποροι να αντιδράσουμε σε όλο αυτό που αντιμετωπίζαμε, αλλά πιστέψτε με, δεν ήταν καθόλου εύκολο για όποιον το έζησε.

Ήταν μια κατάσταση που πραγματικά δεν τιμάει το Τσάμπιονς Λιγκ για έναν προημιτελικό, για έναν αγώνα που θα έκρινε την πρόκριση στο Φάιναλ-4. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς, για 80 λεπτά δείξαμε ότι παρά την τεράστια διαφορά στα μπάτζετ και στο βάθος, είμαστε ανταγωνιστικοί. Εδώ μέσα κερδίσαμε ένα παιχνίδι παίζοντας πολύ καλά και θέλω να τονίσω, ότι κανένας δεν πείραξε κανένα μέλος της αποστολής της Χαποέλ. Ήρθαν εδώ, παίξανε έναν αγώνα μπάσκετ, εμείς δεν μπορέσαμε να παίξουμε γιατί δεν υπήρχε τίποτα φυσιολογικό εκεί πέρα. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αντίσταση που δεν δείξαμε, αλλά δεν ήταν συνθήκες για αγώνα μπάσκετ αυτές που βιώσαμε».

Ήταν τελικά η μεγάλη χαμένη ευκαιρία το πρώτο ματς;

«Κοίταξε, μετά Χριστόν προφήτες, μπορούμε να πούμε ναι. Σίγουρα στους τρεις πόντους στα 3,5 λεπτά κάναμε κάποια λάθη που σε αυτό το επίπεδο τιμωρούνται και στην άμυνα και στην επίθεση. Θα σου πω όμως, ότι αφού βρεθήκαμε κάτω 22 πόντους, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε και εκείνη την ημέρα και δεν βρεθήκαμε τυχαία τόσο πίσω. Έγιναν και τότε κάποια περίεργα πράγματα τα πρώτα 10-15 λεπτά, όμως βρήκαμε το σθένος να αντιδράσουμε και το παιχνίδι το φτάσαμε στον πόντο.

Δηλαδή μέσα σε αυτήν την έδρα και με αυτές τις συνθήκες, χωρίς τον καλύτερο μας παίκτη, το να επιστρέψουμε σε αυτό το ματς, νομίζω δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να το κάνουν. Οπότε τελειώνοντας το παιχνίδι σίγουρα θεώρησα ότι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να έρθουμε πάλι εδώ και να διεκδικήσουμε την νίκη, αλλά έγινε ό,τι έγινε και από την άλλη πλευρά το εκμεταλλεύτηκαν και οδηγηθήκαμε στο γνωστό αποτέλεσμα του τρίτου αγώνα.

Κοιτώντας πίσω την χρονιά που ολοκληρώθηκε, αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι, τι θα άλλαζες;

«Να σου πω την αλήθεια πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου είμαι εγώ, οπότε υπάρχουν πράγματα που τα κρατάω για τον εαυτό μου. Θα σου πω όμως, ότι θα άλλαζα τον τρόπο της ψυχολογικής προετοιμασίας ενόψει του τρίτου αγώνα στην Χαποέλ. Θεωρώ πραγματικά, ότι ήταν τόσο μεγάλο αυτό που αντιμετωπίσαμε, ήταν ένα σοκ για όλους. Πήγαμε να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ, σίγουρα περιμέναμε δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν ήταν ένας αγώνας μπάσκετ αυτό που βιώσαμε όλοι μας. Οπότε αν ήξερα τι πρόκειται να συμβεί, θα είχα προετοιμάσει και διαφορετικά την ομάδα για αυτόν τον αγώνα».

Η καλύτερη στιγμή φέτος και η χειρότερη;

Καντζούρης: «Μεγάλη επιτυχία η πορεία στο BCL - Πήγαμε ως πρόβατα επί σφαγή στο Ισραήλ»

«Θα έλεγα, ότι ήταν η ίδια στιγμή χαρμολύπης και είχε να κάνει με το παιχνίδι με την Γαλατά, γιατί από την μία σφραγίσαμε την πρόκριση στους “οκτώ” της Ευρώπης, από την άλλη δεν μπόρεσα να χαρώ ούτε δευτερόλεπτο με τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς. Γνωρίζοντας αμέσως πόσο σοβαρή είναι η ζημιά και αναλογιζόμενος πόσο σημαντικός είναι ο Γιάνις για την ομάδα, καθώς και το γεγονός ότι δεν είχαμε, το τονίζω αυτό, δικαίωμα για αλλαγή παίκτη, σίγουρα το μυαλό πήγε στις επόμενες υποχρεώσεις και ήξερα, ότι το τίμημα ήταν πάρα πολύ σοβαρό.

Παρόλα αυτά, εκείνη την ημέρα σφραγίστηκε μια τεράστια πρόκριση θεωρώ, δεν χρειάζεται να πούμε τι είναι η Γαλατάσαραϊ και τι μπάτζετ έχει, αλλά όχι μόνο για εκείνο το ματς. Όλη η πορεία στην Ευρώπη ήταν εκπληκτική και αποτέλεσε μια δικαίωση για όλη την ομάδα».

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Ηλία Καντζούρη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X