Χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, αλλά είναι ακόμα ζωντανή!

Χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, αλλά είναι ακόμα ζωντανή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τη χαμένη ευκαιρία να σηκώσει απευθείας την κούπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πιστεύω, πως όσοι διαβάζετε τα κείμενα μου ξέρετε πως δεν θέλω πολλές περιστροφές και φιοριτούρες. Ετσι, δεν μπορώ παρά να πω, ότι μένει πίκρα στον κόσμο της ΑΕΚ έπειτα από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Το έβλεπες στα πρόσωπα που πίστευαν και περίμεναν καρτερικά για ένα γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε. Αλλά σε μια ομάδα που τα έχει κάνει όλα σωστά φέτος και είναι καλύτερη από τους ανταγωνιστές της, η τύχη της χρωστά κάτι και γι’ αυτό της έδωσε και δεύτερη ευκαιρία μέσω της ισοπαλίας του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Φαίνεται, πως παρά τον θόρυβο και την τοξικότητα που κυριαρχεί εδώ και μήνες από το λιμάνι και σιγοντάρεται από «πράσινα» ΜΜΕ, το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό. Ανταγωνιστικό, απρόβλεπτο, που θα βλέπαμε σε ένα ξένο πρωτάθλημα και θα ζηλεύαμε ψάχνοντας τι φταίει και δεν μπορούμε να τα ζήσουμε εμείς. Και τώρα που το ζούμε, υπάρχουν συγκεκριμένοι που επιχειρούν να το χαλάσουν και να μας ζαλίσουν το μυαλό.

Η δεύτερη ευκαιρία και η στάση του Ολυμπιακού

Επιστρέφω στα σοβαρά. Όλα θα κριθούν όπως φαίνεται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Δεν το λέω για να δημιουργήσω εντυπώσεις, εξ αρχής πίστευα πως ούτε για την ΑΕΚ θα είναι περίπατος με το Βόλο, ούτε ο Παναθηναϊκός θα τα βρει εύκολα με τον Αρη. Αλλά σίγουρα, κρίσιμη θα είναι η επόμενη αγωνιστική με το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και την έξοδο της Ενωσης στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Αρη.

Η ΑΕΚ έχει ακόμα μια ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός απέδειξε στη Νέα Φιλαδέλφεια, πως πέραν από κάθε αντιπαλότητα, είναι ομάδα που έχει ιστορία και δεν πρόκειται να εμφανιστεί με χαλαρή προσέγγιση σε κανένα παιχνίδι. Διότι όποιος το πράττει είναι δαχτυλοδεικτούμενος και έχει έναν λεκέ να κουβαλά πάνω του. Ανάλογο πείσμα, διάθεση, ένταση προσμένω πως θα έχει και την Κυριακή, ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Και θα δούμε πως θα βγει το πράγμα, τι θα κάνει η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη.

Γέμισαν άγχος και ένταση

Πιστεύω ακόμα, πως στα δύο ματς που απομένουν η ΑΕΚ μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από τον Παναθηναϊκό. Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο, πως δύο οργανισμοί που είχαν ξεμάθει στην ένταση του πρωταθλητισμού, έχουν γεμίσει άγχος και ένταση στο φινάλε αυτής της διαδικασίας. Λείπει το καθαρό μυαλό, ενώ και οι παίκτες δείχνουν πως έχουν ξεζουμιστεί σε μεγάλο βαθμό σε όσα συμβαίνουν. Αλλά εδώ που φτάσαμε, δύο ζαριές είναι και πάμε.

Στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, είδαμε ξανά μια ΑΕΚ με δυνατό κέντρο, που θεωρητικά προσφέρει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, αλλά στερεί μεγάλο κομμάτι από τη δημιουργία. Εάν σε αυτό προσθέσουμε τα ρηχά νερά του Γκατσίνοβιτς και την καλή αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός, που δεν δίστασε να παίξει με τριπλή ζώνη άμυνας για να σταματήσει την ομάδα του Αλμέιδα, έχετε όλη την εικόνα για όσα συνέβησαν.

Στους «τελικούς» με τους καλύτερους

Το έλεγα και μετά το ματς της Λεωφόρου, πως σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκονται από άποψη τραυματισμών ή άλλων προβλημάτων, στα δικά μου μάτια η ΑΕΚ θα πρέπει πάντα στην 11άδα έναν δημιουργικό χαφ. Κυρίως, όταν διαθέτει σε αυτές τις θέσεις τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος, τον φοβερό και τρομερό Πινέδα. Θα πει κάποιος, πως ο Αλμέιδα ξέρει καλύτερα και πως ο Μεξικανός δεν θα άντεχε να παίξει περισσότερο χρόνο από όσο τελικά αγωνίστηκε.

Στη δική μου λογική, σε δύο ματς «τελικούς», εκεί που αν νικήσεις τελειώνουν όλα, παίζουν όλοι και με… ένα πόδι. Λέω πως ακόμα και εάν πρέπει να αντικατασταθεί στην πορεία, είναι προτιμότερο να ξεκινά στην αρχή και να δίνει στην ομάδα όσα έδωσε ο Πινέδα στο τελευταίο ημίωρο και αφού έχεις πετύχει αυτό που θέλεις, μπορεί να αντικατασταθεί και να πας σε πιο ασφαλείς σχηματισμούς. Αλλά ξέρετε, με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X