Ο μύθος του Άιρτον Σένα μένει για πάντα ζωντανός - Τα δύο μεγάλα πάθη του, οι γυναίκες που τον σημάδεψαν! (ΦΩΤΟ)

Ο μύθος του Άιρτον Σένα μένει για πάντα ζωντανός - Τα δύο μεγάλα πάθη του, οι γυναίκες που τον σημάδεψαν! (ΦΩΤΟ)

Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος, Άιρον Σένα που είχε δυο μεγάλα πάθη, την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ayrton Senna γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1960 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και παρόλο που ήρθε στη ζωή την ημέρα της εαρινής ισημερίας, δεν μπόρεσε ποτέ να κρατήσει ισορροπία σε ότι έκανε. Η οικογένεια ήταν πολύ ευκατάστατη, καθώς ο πατέρας του Milton ήταν βιομήχανος και μεγαλοκτηματίας. Αυτός ήταν που τον μύησε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς του χάρισε ένα Καρτ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών με αποτέλεσμα στα οκτώ του χρόνια να είναι ένας κανονικός οδηγός αγώνων σε μονοθέσια τύπου καρτ- το 1977 αναδείχθηκε πρωταθλητής Καρτ Νοτίου Αμερικής ενώ το 1978 και το 1980 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καρτ.

Στα 22 του χρόνια, το 1982, αφήνει τα καρτ και μεταπηδάει στη Φόρμουλα. Μετακομίζει στην Αγγλία και συμμετέχει σε αγώνες Φόρμουλα 2000 και 3000 ενώ τραβάει την προσοχή των ομάδων της Φόρμουλα 1. Το 1984 υπογράφει με την ομάδα της Toleman και στο Grand Prix του Μονακό αφήνει σύξυλους τους πάντες όταν παρόλο που το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, από τη δέκατη τρίτη θέση εκκίνησης τερματίζει δεύτερος. Αυτός ήταν ο οιωνός ότι ο Senna ήρθε για να μείνει.

Το 1985 παίρνει μεταγραφή στη Lotus και κερδίζει το πρώτο του Grand Prix στην Πορτογαλία. Στα δυο χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα πέτυχε έξι νίκες και το 1988 έρχεται πλέον η ώρα της McLaren με την οποία έφτασε και στο απόγειο της καριέρας του. Κατέκτησε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα το 1988, το 1990 και το 1991, ενώ ξεκίνησε και η κόντρα του με τον Alain Prost.

Το 1994, τη μοιραία χρονιά για τη ζωή του, εγκατέλειψε τη MacLaren για τη Williams, όμως την Πρωτομαγιά του 1994, κατά τη διάρκεια του Grand Prix στην πίστα της Ίμολα, το μονοθέσιό του που καθόλη τη διάρκεια του χρόνου έβγαζε προβλήματα, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε μια μπαριέρα από τσιμέντο. Ο Senna μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μπολόνια όπου και πέθανε.

Αιτία του δυστυχήματος, ήταν το σπάσιμο της κολώνας του τιμονιού και για το θάνατό του κατηγορήθηκαν έξι μηχανικοί της Williams οι οποίοι όμως αθωώθηκαν στο δικαστήριο τον επόμενο χρόνο. Ο Ayrton Senna, έγινε ο τελευταίος οδηγός που έχασε τη ζωή του μέσα στο μονοθέσιό του, ενώ το 2010 ανακηρύχθηκε από τους συναδέλφους του ο κορυφαίος οδηγών όλων των εποχών στην F1.

Η κόντρα με τον Alain Prost

Το 1988 στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν αποφασισμένος να ξεπεράσει τον τεράστιο αντίπαλό του Alain Prost και οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ώσπου έπαψε πια να βλέπει τα διαχωριστικά στην άσφαλτο. «Δεν οδηγούσα συνειδητά, αλλά από ένστικτο. Ήμουν σε μιαν άλλη διάσταση. Είχα ξεπεράσει τα όρια και μπορούσα να πάω ακόμα πιο μακριά. Γνώριζα ότι ήμουν σε άλλη ατμόσφαιρα, πέρα από τη συνείδηση», είπε και τερμάτισε πρώτος με 1,4 δευτερόλεπτα διαφορά. Στον αγώνα, προηγούνταν τόσο που του είπαν ότι θα μπορούσε να μειώσει ταχύτητα για τη δική του ασφάλεια κάτι που δεν έκανε. Συγκρούστηκε με ένα διαχωριστικό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Alain Prost σχολίασε: «Δεν ήθελε μόνο να με νικήσει, ήθελε να με ταπεινώσει. Και αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος».

Αyrton Senna: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο πιλότος που είχε δυο μεγάλα πάθη - Την ταχύτητα και το γυναικείο φύλο (ΦΩΤΟ)

Αυτό τον έκανε να πεισμώσει τόσο πολύ που στον τελικό δεν οδήγησε, αλλά πέταξε και τερμάτισε πρώτος. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ισχυρίστηκε πως ενώ οδηγούσε είδε το Θεό ανάμεσα στα σύννεφα της βροχής με τους αντιπάλους του να τον ειρωνέυονται και τον Alain Prost να σχολιάζει: «Νομίζει ότι δεν μπορεί να πεθάνει, επειδή πιστεύει στον Θεό. Αυτό είναι τρομερά επικίνδυνο για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους οδηγούς».

Διαβάστε περισσότερα

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X