Αυτά τα δώρα εννοούσε ο Ματίας, αγαπητέ Ιβάν

Αυτά τα δώρα εννοούσε ο Ματίας, αγαπητέ Ιβάν
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ερμηνεύει τα λεγόμενα του προπονητή της ΑΕΚ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα δώρα που ενόχλησαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον προπονητή του Παναθηναϊκού τον εκτιμώ απεριόριστα. Του αναγνωρίζω ότι ουδέποτε ασχολείται με τη διαιτησία, δεν ψάχνει για δικαιολογίες στις στραβές και δεν στέκεται σε περιπτώσεις από τις οποίες θα μπορούσε να βρει πάτημα για να πει το οτιδήποτε, ακόμα κι αν θα έλεγε τη μισή αλήθεια. Πόσοι και πόσοι δεν το κάνουν αυτό; Για παράδειγμα ο Λουτσέσκου… Μπορεί να σε βγάλει τρελό μέσα από μία λεπτομέρεια την οποία ο ίδιος έχει κατασκευάσει στο μυαλό του.

Εξέφρασε την απορία, λοιπόν, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το τι ακριβώς εννοούσε ο Ματίας Αλμέιδα με τη δήλωσή του μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, μέσω της οποίας εξέφρασε την επιθυμία του να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα κάποια ομάδα, μέσα από τυχόν δώρα. Προφανώς εννοούσε ότι δώρα δεν θέλει και εκείνος για τη δική του ομάδα, σαν κι αυτά που έκαναν οι διαιτητές σε αντιπάλους της κατά τη διάρκεια σημαντικών ντέρμπι εναντίον της.


Όπως το ακυρωθέν γκολ του Άμραμπατ στην Τούμπα, όπως ο μη καταλογισμός του πέναλτι που έκανε ο Πασχαλάκης στον Μάνταλο στο παιχνίδι του Καραϊσκάκης στον πρώτο γύρο, όπως αγαπητέ και αξιότιμε Ιβάν τα δύο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός από τον Καμπάκοφ στο παιχνίδι της Λεωφόρου, την 4η αγωνιστική.  Δώρο, καλέ μου άνθρωπε Ιβάν, ήταν και η κόκκινη κάρτα που δεν αντίκρισε ο Μπερνάρ αρχικά για το πάτημα στον αστράγαλο του Ρότα και σε δεύτερο χρόνο για τη γεμάτη αγκωνιά μέσα στο πρόσωπο του παίκτη της ΑΕΚ, με την οποία τον έστειλε στο νοσοκομείο με απώλεια μνήμης για 15 λεπτά.

Τα δώρα

Δώρα, εξαιρετικέ άνθρωπε και προπονητή Ιβάν, ήταν επίσης τα διαδοχικά πέναλτι που η ομάδα σου πήρε μετά το 90′ σε κάμποσους αγώνες, τα μισά εκ των οποίων το λιγότερο αμφισβητούνται για την ορθότητά τους. Δώρο είναι επίσης το να έρχεται ο Ολυμπιακός να παίξει στην έδρα σου για το ντέρμπι που του δίνει την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή και να σου αμπαλάρει το 2-0 με ασίστ του Παπασταθοπούλου και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί, σε υποτιθέμενο ντέρμπι που οι παίκτες του βαριούνται να μαρκάρουν τους δικούς σου, αν χρειάζεται να το κάνουν περισσότερο από όσο πρέπει με τα μάτια. Εκεί ήσουν, λογικά θα πρέπει να το διαπίστωσες.

Στην πορεία του Παναθηναϊκού και το δικό του τρόπο παιχνιδιού τον οποίο σίγουρα εσύ το πιστώνεσαι ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό και που ουδείς δικαιούται να αμφισβητήσει, υπάρχουν σκιές. Πολλές σκιές… Το ότι ένα ολόκληρο σύστημα επιχειρεί επί καθημερινής βάσεως εδώ και μήνες να τις κουκουλώσει ώστε να μη χρειάζεται ο προπονητής αυτής της ομάδας να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες, δεν συνεπάγεται ότι όλοι οι άλλοι είμαστε τυφλοί ή ότι ο Αλμέιδα πρέπει να κάνει το κορόιδο και να τις προσπερνά με αφέλεια. Τι ζητάει λοιπόν στην τελική ευθεία; Να παιχτούν όλα τα παιχνίδια στα ίσια, να παίξουν όλοι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με στόχο να πάρουν αποτέλεσμα και όχι για να καθορίσουν με ενδεχόμενη αδιαφορία τους ποιος θα είναι εν τέλει ο πρωταθλητής.

Αν η ΑΕΚ δεν αξίζει να πάρει τις νίκες που απαιτούνται στα τελευταία τρία παιχνίδια, τότε να μην τις πάρει. Όμως το ίδιο να ισχύει και για την άλλη πλευρά. Κι εδώ, στην Ένωση έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ζυμώσεις εξωαγωνιστικές έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση στη βαθμολογία που θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Δεν είσαι λοιπόν αγαπητέ Ιβάν ο τελευταίος των Μοϊκανών επειδή δεν έχεις μπει σε διαδικασίες να αμφισβητείς πράγματα, το κάνουν άλλοι για το συγκεκριμένο οργανισμό και μάλιστα πολύ συντεταγμένα και με ακραία συκοφαντική προπαγάνδα. Σίγουρα αν ήσουν στην άλλη πλευρά, θα το έβλεπες πολύ μα πολύ διαφορετικά.

 

 

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X