Συγγνώμη που δεν τους «πάτησε», αλλά η ΑΕΚ δεν τους βλέπει!

Συγγνώμη που δεν τους «πάτησε», αλλά η ΑΕΚ δεν τους βλέπει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα είδε στη Λεωφόρο και την τεράστια διαφορά της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επί μήνες, η ίδια κουβέντα. Ποιος είναι ο καλύτερος, ποια ομάδα είναι πιο θεαματική, ποιος αξίζει να είναι πρώτος; Και να οι κόντρες και να οι θυμοί και να οι αμφισβητήσεις. Και φτάνουμε στο τέταρτο φετινό ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Οσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του Λεωφόρου, δικαίωσε απόλυτα όλη αυτήν την κουβέντα. Πρέπει να ζητήσω ένα συγγνώμη για όσα είχα γράψει στο παρελθόν. Εχουν όλοι δίκιο τελικά. Η ΑΕΚ δεν είναι η καλύτερη ομάδα. Είναι άλλη κλάση, ανώτερη από κάθε αντίπαλο της και τον Παναθηναϊκό.

Φτάσαμε στον «τελικό» με την ΑΕΚ να βρίσκεται στα όρια της. Ο Αλμέιδα επιβεβαίωσε στο φινάλε του ματς, ότι οκτώ παίκτες του είχαν προβλήματα και δεν μπορούσαν να βγάλουν 90λεπτο ή ακόμα και να αγωνιστούν. Επαιξε με ένα πειραματικό σχήμα, με δύο κεντρικούς χαφ (προσέξτε: εκεί που θεωρητικά είναι η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού) που δεν έχουν παίξει μαζί πιθανότατα ούτε σε οικογενειακό δίτερμα.

Το πούλμαν και η γάτα με το ποντίκι

Και τι είδαμε, από το 1’ ως το 90’ (άντε να αφαιρέσω ένα δεκάλεπτο, από την ώρα που μπήκε ο Ιωαννίδης και δεν «μπήκαν» οι αλλαγές της ΑΕΚ); Την ΑΕΚ να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό. Να κάνει συνεχώς επιθέσεις, να κυριαρχεί στο γήπεδο. Είχε δυο δοκάρια, τελικές που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Μπρινιόλι, πολλές επιθέσεις με επικίνδυνες προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο γκολ. Αλλά αυτό δεν ήρθε.

Είμαι πεπεισμένος, πως το αφήγημα του Παναθηναϊκού θα είναι πως η ΑΕΚ δεν τους διέσυρε, δεν τους νίκησε ξανά. Οκ, εάν κάποιος είναι συμπαθών τον Παναθηναϊκό και αρκείται να βλέπει την ομάδα του να στήνει πούλμαν και να παίζει απεγνωσμένο ταμπούρι για να κρατήσει το μηδέν, πάω πάσο. Είναι και θέμα αισθητικής και τι θέλεις από το ποδόσφαιρο. Οσο και εάν είμαι υπέρμαχος πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν μπορώ να μην διαπιστώσω την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων για ακόμα ένα παιχνίδι.

Δεν ξέρω εάν το έχετε κατανοήσει όσοι ενδεχομένως θριαμβολογείται που ο Παναθηναϊκός πήρε την ισοπαλία, αλλά σε τέσσερα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν σκόραρε σε κανονική διάρκεια αγώνα. Εδώ στο ματς της Λεωφόρου, όπου είχε όλα τα όπλα του διαθέσιμα και η ΑΕΚ έπαιζε με τους μισούς ταλαιπωρημένους, είχε όλη κι όλη μια φάση από στατική μπάλα με την κεφαλιά του Σπόραρ που έβγαλε ο Αθανασιάδης. Δυο γκολ έχει βάλει και τα δύο του τα προσέφερε ο χασάπης Καμπάκοφ.

Ο Ντίας ήταν μια γλύκα

Τώρα που είπα για διαιτησία, ήταν μια γλύκα, μια τρέλα ο Ντίας. Είχαν δίκιο όσοι ανησυχούσαν μη τυχόν και ερχόταν κάνας νέος Νταμπάνοβιτς για το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Είναι τώρα για να παίζουμε με τέτοιους τύπους που επιτρέπουν να αιματοκυλιέται ποδοσφαιριστής, να πηγαίνει νοσοκομείο με διπλό χτύπημα σε πόδι και κεφάλι και δεν δίνει ούτε φάουλ; Μακριά από τους Νταμπάνοβιτς, που δίνουν συνεχώς κάρτες, χάρισαν δεύτερη κίτρινη στον Μάγκνουσον και έστηναν την μπάλα συνεχώς γύρω γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ. Σου λέει έτσι μόνο κάνετε φάσεις, κάτσε μήπως προκύψει κάτι.

Χάρηκα τον Ντίας, δεν μπορώ να πω. Δείτε πως σφύριξε ανακουφισμένος τη λήξη εκεί που η ΑΕΚ βρισκόταν έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και τον αναστεναγμό ανακούφισης που έβγαλε και θα κατανοήσετε πολλά. Δεν είναι να παίζεις σε τελευταίες φάσεις να γίνει η ζημιά. Σφύρα το να φύγουμε που είχε πει κάποτε και μια ψυχή στην Τούμπα, για να περάσει ο πρώην ευνοημένος της διαιτησίας. Γιατί τώρα, άλλαξαν τα κόζια και μας το δείχνουν συνεχώς.

Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κάνει περήφανο τον κόσμο της

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X