Πρώτη φορά η ΑΕΚ στην Λεωφόρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό να φοράει πράσινα

Πρώτη φορά η ΑΕΚ στην Λεωφόρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό να φοράει πράσινα
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης γράφει για τον διπλό αντίπαλο που έχει η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο μοναδικός τρόπος – κι αυτό έκαναν από την αρχή- για να αντιμετωπιστεί η αγωνιστική ανωτερότητα της ΑΕΚ, ήταν να την υποχρεώσουν σε ένα εξοντωτικό, μακράν το χειρότερο όλων, πρόγραμμα στα play offs. Μπορεί η αγωνιστική κατάρρευση του Ολυμπιακού να μην εξυπηρέτησε τον βασικό στόχο που ήταν να βγουν αυτοί πρωταθλητές (το πίστεψαν μετά την μαγική εικόνα της νίκης τους στην Φιλαδέλφεια), πλην όμως εξακολουθούν να αισιοδοξούν πως το πλήγμα στην ΑΕΚ θα επέλθει και θα επωφεληθεί ο προστατευόμενος τους, Παναθηναϊκός.

Η ΑΕΚ έχει ρίξει τρία στο Καραϊσκάκη και τέσσερα στον ΠΑΟΚ, έχει άλλη μια νίκη μέσα στην Τούμπα κι όμως φτάνει στην Λεωφόρο με την ισοπαλία να θεωρείται κυρίως θετικό αποτέλεσμα για τον αντίπαλο της. Πάει επίσης στην Λεωφόρο έχοντας πίσω της ματς με τον ΠΑΟΚ, την στιγμή που ο άλλος προέρχεται από τον Βόλο. Για τον Ολυμπιακό η κλήρωση είχε προγραμματίσει σε αυτό το κρίσιμο σημείο να είχε δύο συνεχόμενα με Άρη και Βόλο! Αλλά είπαμε, την πάτησαν.

Επιπλέον φρόντισαν ενώ η ΑΕΚ χρειάστηκε να περάσει από ζούγκλα για να κερδίσει στο Φάληρο, να πάει ο Παναθηναϊκός ήρεμα κι ωραία χωρίς κόσμο. Το τι γινόταν στο Καραϊσκάκη το βλέπαμε όλοι. Κι όλοι ξέρουμε πως υπήρχε πλήρης επίγνωση εκείνη την ώρα πως όσα έκαναν οδηγούσαν σε τιμωρία έδρας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όμως φαίνεται πως εκεί δεν έπρεπε να έχει κόσμο…

Με αυτά κι αυτά έρχεται η μεγαλύτερη μάχη ως τώρα με την ΑΕΚ να είναι αυτή που αντιμετωπίζει προβλήματα με δύο τουλάχιστον κομβικές απουσίες εδώ και καιρό. Ενώ κι ο Μοχαμάντι μόλις μπήκε ξανά στο κανονικό πρόγραμμα. Έρχεται η μεγαλύτερη μάχη στην έδρα τους, με διαιτητή που έχει παρελθόν με την ΑΕΚ, με το σπρώξιμο ενός ολόκληρου επικοινωνιακού στρατού. Όχι μόνο του δικού τους. Εδώ κι εβδομάδες το προπαγανδιστικό σώμα του Ολυμπιακού έχει ξεκάθαρα τεθεί στην διάθεση της ομάδας του Γιάννη Αλαφούζου. Το Mega τον έβγαλε πρωταθλητή μετά την νίκη στην Τούμπα, η Sportday παίζει διθυραμβικά Παναθηναϊκό ενώ υβρίζεται καθημερινά η ΑΕΚ. Όλοι τα βλέπουν.

Τα όρια τα δικά μας δοκιμάζονται σε κάθε αγώνα απέναντι σε όλες αυτές τις συνθήκες με Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς χέρι – χέρι να έχουν πέσει με τα μούτρα σε έναν λυσσαλέο αγώνα προπαγάνδας κατά της ΑΕΚ, εκστρατεία λάσπης, μίσους, χυδαιότητας. Το κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν για την Λεωφόρο το καταλαβαίνουμε όλοι ποιο είναι. Οι ερυθροπράσινοι παρεούλα, αγκαλιασμένοι το βράδυ της Κυριακής θα περιμένουν με αγωνία να επιβραβευτούν όλες οι άοκνες προσπάθειες που κάνουν μαζί. Με τον Ολυμπιακό πρωτοπόρο και τον Παναθηναϊκό αρχιτσάτσο τους.

Αυτό είναι και το νόημα του ντέρμπι της Λεωφόρου… Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της, παίζει μεν στην Λεωφόρο αλλά αντίπαλο έχει ένα υποκατάστημα του Ολυμπιακού. Στο οποίο επιχειρείται να δοθεί ένας τίτλος με αβάντα του Πειραιά, για να τονωθεί και η θέση του ιδιοκτήτη του και στην συνέχεια να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο αποκατάστασης της απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Κι όταν γίνει αυτό, θα μετατραπούν και πάλι στον περίγελο του λιμανιού, όπως ήταν και πριν. Τώρα όμως θολωμένοι από το μίσος και την αλαζονεία, θεωρούν πως παίζουν με τον βασικό τους αντίπαλο στο τοπίο που αποτελεί σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απέναντι σε όλα αυτά, η ΑΕΚ έχει την ψυχή, τον κόσμο, τον τσαμπουκά που έβγαλε παντού και σε όλα τα πεδία φέτος. Ο κόσμος θα δώσει το στίγμα και τώρα πριν το ματς, η ομάδα το πιστεύει. Μακάρι η τύχη να είναι μαζί της και να μην αντιμετωπίσει άλλα αγωνιστικά προβλήματα πριν το παιχνίδι. Γιατί είναι η στιγμή να γραφτεί ιστορία ανεπανάληπτη.

Ο Θεός δεν αγαπάει το άδικο…

Ο Ενωσίτης

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X