Απολαύστε την (εν δυνάμει) νταμπλούχο ΑΕΚ, έχει και άλλο έργο στη Λεωφόρο!

Απολαύστε την (εν δυνάμει) νταμπλούχο ΑΕΚ, έχει και άλλο έργο στη Λεωφόρο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει έκθαμβος το θαύμα της ΑΕΚ του Αλμέιδα, πως διέλυσε τον ΠΑΟΚ και πως πάει για να νικήσει και στη Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες φορές, είναι αλήθεια πως οι συγκυρίες του χρόνου κάποιες φορές δημιουργούν ιστορικές παρεκτροπές. Χάνεις το πραγματικό νόημα των πραγμάτων και τη σωστή διάσταση των δυνάμεων. Αλλά το σύμπαν έχει μοναδική ικανότητα να επαναφέρει τις ισορροπίες. Για να μην πιστεύετε πως το έριξα σε αστροφυσικές αναλύσεις, απλά αναφέρομαι στην επαναφορά των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Είναι αλήθεια πως ο κατήφορος της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και η ταυτόχρονη άνοδος του ΠΑΟΚ, δημιουργούσαν ένταση, αντιπαλότητα, σε μέτρα και συνθήκες που δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αρκούσε μια χρονιά, τρία ματς (δύο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ένα στην Τούμπα) για να πάρουν ξανά όλο το σωστό δρόμο. Ο ΠΑΟΚ έρχεται στην Αθήνα και ξέρει πως μια τιμητική ήττα με μικρό σκορ, δεν είναι κάτι καταστροφικό. Όπως συνέβαινε στις εποχές του «πόσα θα φας Μιχόπουλε;» και άλλες ιστορικές αναλύσεις.

Παίρνει σειρά ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ έδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ, πως πρόκειται για την καλύτερη, πιο πληθωρική, περισσότερο πλήρη από κάθε άλλη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επειδή ακόμα κάποιοι είναι «άπιστοι Θωμάδες» και αμφιβάλουν ή δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα: νίκη στην Τούμπα, τρία στον Ολυμπιακό, τέσσερα στον ΠΑΟΚ και το έργο θα έχει συνέχεια την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό. Αναμφίβολα, οι «πράσινοι» είναι πιο ομάδα από τους άλλους, έχουν συνοχή και καλή αμυντική λειτουργία, αλλά εδώ πρόκειται για αγωνιστική διαφορά που δεν καλύπτεται.

Για να μη μακρηγορώ και μπαίνουμε σε άνευ ουσίας διαμάχες και διαφωνίες, Κυριακή κοντή γιορτή. Θα φανούν πολλά. Αυτό που επιβεβαιώνεται συνεχώς, πέραν της αγωνιστικής ανωτερότητας, είναι πως η ΑΕΚ όσο υπάρχουν διαιτησίες που δεν την αντιμετωπίζουν με προκλητική εχθρικότητα (βλέπε Καμπάκοφ, Εσκάς, Κουλμπάκοφ) δεν έχει αντίπαλο. Ενίοτε, όπως στα πλέι οφ στην Τούμπα, καταφέρνει να τα διαχειρίζεται κι αυτά. Αλλά για την Κυριακή θα πρέπει να αποτελεί κοινή αξίωση το 50-50.

Η ΑΕΚ «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ

Σε ό,τι αφορά το ματς, ήταν απλά θέμα χρόνου πότε θα ανοίξει το σκορ η ΑΕΚ και θέμα διάθεσης που θα έκλεινε η ψαλίδα. Αναμφίβολα, ήταν σημαντική εξέλιξη στο παιχνίδι η αποβολή του Κάργα, γιατί ευνούχισε κάθε επιθετική σκέψη του ΠΑΟΚ. Βέβαια, θα ήταν και εξόφθαλμο λάθος να μην έβλεπε την κόκκινη ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, για ένα αψυχολόγητο και εντελώς αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Γιόνσον, που δεν σηκώνει κουβέντα για την ορθότητα της απόφασης, έστω και δια μέσω VAR.

Αυτή η απέλπιδα προσπάθεια του Λουτσέσκου να παίξει με χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα, αποδείχθηκε καταδικαστική για την ομάδα του περισσότερο και από την αποβολή. Γιατί πέραν του αριθμητικού μειονεκτήματος, εκτιμώ πως έγινε ξεκάθαρο, πως κόντρα σε αυτήν την ΑΕΚ δεν παίρνει κανέναν να κάνει τέτοια πειράματα. Η ΑΕΚ «έπνιξε» τον αντίπαλο της, δημιουργούσε συνεχώς μπάλες και ήταν απόλυτο αφεντικό.

Διαστημικό ποδόσφαιρο, ο Αλμέιδα έκανε ένα θαύμα

Συνολικά, η ΑΕΚ έχει διαστήματα μέσα στα παιχνίδια (τα πρώτα 25’ κόντρα στον ΠΑΟΚ) που παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν είναι… εξωγήινοι όπως τους χαρακτήρισε προ μηνών ο Μελισσανίδης, αλλά ξέρω πως ο Αλμέιδα πέτυχε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να αναγεννήσει παίκτες που έδειχναν τελειωμένοι και να φτιάξει μια ομάδα συμπαγή, που παίζει μπαλάρα και ενθουσιάζει με την εικόνα της, κάνοντας όλο το γήπεδο να παραληρεί.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X