Δεν σας βλέπουμε ρε!

Δεν σας βλέπουμε ρε!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ «έπνιξε» και τον ΠΑΟΚ και με το εύκολο 4-0 πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ για τον τίτλο μέσα στην Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΟ είχε περάσει από τον Βόλο και η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια. Και δίχως πολλά-πολλά μπήκε στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» με την ορμή του κόσμου της και την φοβερή ατμόσφαιρα για να… τελειώσει γρήγορα την ομάδα του Λουτσέσκου. Και το τέλος την βρήκε με το επιβλητικό και… μικρό 4-0!

Στο 25’ το σκορ ήταν ήδη 2-0 και ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, κάτι που ουσιαστικά έδινε στην ΑΕΚ την άνεση και την ασφάλεια για να διαχειριστεί το ματς.

Έτσι, το φινάλε βρήκε την ΑΕΚ να κερδίζει άνετα τον ΠΑΟΚ με 4-0 χάρη στα γκολ του Τσούμπερ στο 21’ και του Μουκουντί στο 25’, ενώ από το 9’ ο Κάργας είχε αποβληθεί μέσω VAR για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του πάνω στον Γιόνσον. Κάτι που δεν… πτόησε τελικά τον Δανό, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ, με 2 ασίστ και πρώτος στο πρέσινγκ. Ένα πρέσινγκ που… έπνιξε και τον ΠΑΟΚ και έφερε ξανά τη νίκη.

Στο β’ ημίχρονο πιο χαλαρά μεν, αλλά η ΑΕΚ δεν έκανε πίσω. Ευκαιρίες, δοκάρι με Φερνάντες, το 3-0 ο Γκαρσία στο 77′ και στο 87′ ο Φερνάντες το 4-0!

Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η Ένωση παραμένει χέρι-χέρι με τον ΠΑΟ στην κορυφή και την Κυριακή στην Λεωφόρο θα δώσουν μεταξύ τους το κρίσιμο ντέρμπι για την μάχη του τίτλου στα πλέι οφ.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με τον ΠΑΟΚ με ίδια διάταξη στην άμυνα όπως και στο Καραϊσκάκη (Αθανασιάδης, Ρότα-Χατζισαφί, Μουκουντί-Βίντα), διαφορετικό κόφτη (Γιόνσον) και φουλ επίθεση με Πινέδα στα χαφ, τον Τσούμπερ ελεύθερο πίσω από τον Γκαρσία και στα άκρα Γκατσίνοβιτς με Άμραμπατ.

Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τη σειρά του προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Ελ Καντουρί ξεκινάει στο βασικό σχήμα αντί του Τάισον, ενώ στο πλάι του Ντάντας βρίσκεται ο Σβαμπ. Ο Κεντζιόρα αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Λύρατζη, ενώ στην κορυφή προτιμήθηκε ο Μπράντον Τόμας αντί του Νέλσον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με την ορμή της εντυπωσιακής ατμόσφαιρας στη Νέα Φιλαδέλφεια από 35.000 οπαδούς της και στο 3’ είχε ένα καλό σουτ αρχικά με τον Τσούμπερ, μετά από ωραία ενέργεια του Ρότα από δεξιά. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει μέχρι που φτάσαμε στο 9’. Ο Κάργας πήγε αντιαθλητικά με μαρκάρισμα στην φτέρνα του Γιόνσον και τον χτύπησε με τον Δανό να σφαδάζει και τον διαιτητή Στίλερ να δίνει αρχικά κίτρινη, με τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ. Τελικά ο VARίστας Μίλερ τον κάλεσε να το ξαναδεί και άλλαξε την αρχική απόφαση του για να δώσει ορθώς την απευθείας αποβολή στον Έλληνα στόπερ που δεν διαμαρτυρήθηκε καν… Στο 16’ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ, με την κακή επιλογή του Κοτάρσκι με τα πόδια, ο Γιόνσον απευθείας επέλεξε το σουτ σε κενή εστία, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά σέντρα του Πινέδα από τα δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

ΟΠΑΟΚ αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην πίεση και στο 20’ ο Λουτσέσκου έβαλε στα στόπερ τον Νάσμπεργκ να καλύψει το κενό, με τον Τόμας να βγαίνει εκτός. Αλλά αμέσως η ΑΕΚ… τιμώρησε τον Ρουμάνο. Πρέσινγκ ψηλά καθώς ο ΠΑΟΚ επέλεξε build up, με τον Γιόνσον να κλέβει ξανά, να πασάρει ιδανικά στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κοτάρσκι ξανά προσπάθησε να παίξει με πάσα από πίσω, έδωσε στον Σβαμπ, την ώρα που ο Γιόνσον τον πίεζε, του έκλεψε τη μπάλα… Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε το πρέσινγκ. Δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ. Στο 25’ κόρνερ από τα αριστερά με τον Γιόνσον να πιάνει την κεφαλιά πάσα στο πρώτο δοκάρι προς το δεύτερο όπου ήταν ο Μουκουντί και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Ένωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» και μετά τα 2 γκολ δεν σταμάτησαν και είχαν επιθετική ενέργεια κυρίως από δεξιά, με Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς ορεξάτους και τον Σέρνο να έχει στο μισάωρο μία καλή φάση με σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν στην θέση του. Ο ρυθμός εν συνεχεία έπεσε, ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα σουτ του Κωνσταντέλια από αριστερά, ενώ η ΑΕΚ προς το τέλος του ημιχρόνου απείλησε με Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς ανεπιτυχώς.

Και το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να έχει… καθαρίσει ήδη το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στο β’ 45λεπτο η Ένωση και ο ΠΑΟΚ δεν έκαναν αλλαγές, με την ΑΕΚ να έχει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχιζε να πιέζει ψηλά τον ΠΑΟΚ και να ψάχνει ένα ακόμη γκολ για να μπορέσει εν συνεχεία να κάνει και τις αλλαγές του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Στο 58’ ο Μάνταλος πέρασε στο ματς στην θέση του Πινέδα για να αποθεωθεί από τον κόσμο, μετά το τρομερό γκολ του με τον Ολυμπιακό. Ο Μάνταλος πέρασε στον άξονα, κοντά στον Γιόνσον. Ο Τσούμπερ μετά το 60’ είχε δύο καλές φάσεις για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε με τον ΠΑΟΚ να έχει αποδεχθεί την μοίρα του. Στο 67’ ο Ινγκασον βγήκε για να μπει ο Σάστρε, με Κετζιόρια-Νάσμπεργκ στα στόπερ πλέον. Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβγαλε Γκατσίνοβιτς-Άμραμπατ για να μπουν Φερνάντες-Ελίασον και να φρεσκάρει την επίθεση. Ο Φερνάντες ήταν πίσω από τον Γκαρσία, με τον Τσούμπερ να μετατοπίζεται αριστερά. Στο 72’ αμέσως ο Φερνάντες είχε ένα τρομερό τελείωμα με σουτ από μακριά, το οποίο απέκρουσε ο Κοτάρσκι εντυπωσιακά.

Ο Λουτσέσκου στο 70’ έβαλε Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ και Σοάρες αντί Κωνσταντέλια, Ντάντας και Ελ Καντουρί. Αμέσως η ΑΕΚ στο 72’ είχε δοκάρι με τρομερό σουτ του Φερνάντες, αλλά στο 77’ ήρθε η… λύση για το 3ο γκολ από τον Γκαρσία. Ο Λιβάι Γκαρσία είδε τη μπάλα να έρχεται προς το μέρος του μετά από λάθος διώξιμο των παικτών του ΠΑΟΚ, έκανε με τη μια το σουτ με το αριστερό και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 3-0 της ΑΕΚ.

Μετά το 3ο γκολ ο Γαλανόπουλος πήρε την θέση του Γκαρσία και ο Φαν Βέερτ του Τσούμπερ. έτσι ο Ολλανδός ήταν φορ, με τον Φερνάντες αριστερά και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο.

Η ΑΕΚ είχε ορμή και ήθελε και άλλα γκολ. Και σο 87′ ήρθε και το 4ο. Ο Φερνάντες είχε όρεξη με τον Ισπανό να σουτάρει εκτός περιοχής και να κάνει εύκολα το 4-0.

Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς, με την ΑΕΚ να διαλύει τον ΠΑΟΚ με 4-0 και μία εμφάνιση τίτλου!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0

Γκολ:

  • 21’ Τσούμπερ σουτ 1-0
  • 25’ Mουκουντί σουτ 2-0
  • 77’ Γκαρσία σουτ 3-0
  • 87′ Φερνάντες σουτ 4-0

Κίτρινες: 59’ Αμραμπατ – 27’ Σβαμπ

Κόκκινες: 9’ Κάργας

MVP του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Έκανε τα… πάντα. Ο Δανός είναι σε τρομερή φόρμα και στο α’ ημίχρονο ήταν τρομερός. Το πρέσινγκ άρχιζε από τον Γκαρσία, αλλά η μεγάλη δύναμη ήταν ο Δανός που… κατάπιε μόνος του τα χαφ του ΠΑΟΚ. Και στα 2 γκολ έχει την καίρια συμμετοχή και δίνει την ασίστ για τα γκολ, ενώ πριν από αυτά σε κενό τέρμα από μακριά παραλίγο να σκοράρει με την εξυπνάδα του.

Το κλειδί του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Το build up του ΠΑΟΚ ήταν… αδύνατον να καταφέρει να σπάσει το πρέσινγκ της ΑΕΚ. Έτσι στο πρώτο 25λεπτο είχε γίνει ήδη σμπαράλια και το 2-0 είχε… τελειώσει το ματς υπέρ της Ένωσης και εις βάρος της επιμονής του Λουτσέσκου.

Τα γκολ του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ





Η μετάδοση του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X