«Φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκομ»: Τα χρόνια που ο Χάρρυ Κλυνν έκανε ανταρτοπόλεμο με όπλο τη διαφήμιση

«Φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκομ»: Τα χρόνια που ο Χάρρυ Κλυνν έκανε ανταρτοπόλεμο με όπλο τη διαφήμιση

Η επανάσταση της ευφυίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος, είναι να πιστεύει ότι τα πράγματα όπως συνηθίζονται να γίνονται και να λειτουργούν σήμερα, γινόντουσαν και λειτουργούσαν πάντα. Πέφτουμε στην παγίδα, δηλαδή, να θεωρούμε πως κάποιες αντιλήψεις που σήμερα θεωρούμε δεδομένες, ήταν πάντοτε δεδομένες.

Είμαστε λοιπόν στην περιβόητη εποχής της αλλαγής που ευαγγελιζόταν ότι θα φέρει τότε το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου. Στην εποχή δηλαδή που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες αντιθέσεις οι οποίες ήταν ορατές από την μεγάλη απόσταση που υπήρχε ανάμεσα σε λόγια και πράξεις.

Ακριβώς σε εκείνη τη δεκαετία ήταν που μεγαλούργησε στον χώρο της σάτιρας, το φαινόμενο Χάρυ Κλυνν ή Βασίλης Τριανταφυλλίδης όπως ήταν το πραγματικό του όνομα. Ο Χάρρυ Κλυνν είχε επιλέξει το συγκεκριμένο ψευδώνυμο επειδή ήταν το αντίθετο του πασίγνωστου «Dirty Harry», του ψευδώνυμου δηλαδή του Clint Eastwood στην σειρά ταινιών «Magnum Force», που πρωταγωνιστούσε και που έκανε θραύση εκείνη την εποχή.

Γεννημένος στη Θεσαλονίκη, ο Χάρρυ Κλύνν, έγινε γρήγορα γνωστός για την αντισυμβατική του σάτιρα, που αρκετές φορές «χτυπούσε» ευθέως την κυβέρνηση Παπανδρέου, ενοχλώντας έτσι την κυβερνητική παράταξη. Ε και; Θα αναρωτηθεί κάποιος.

Μην ξεχνάτε, πως βρισκόμαστε στις αρχές του ΄80 που δεν υπάρχει youtube, ή η δυνατότητα κάποιου προσωπικού blog, με αποτέλεσμα η πιθανότητα προβολής κάποιου να εξαντλείται στην κρατική τηλεόραση, καθώς δεν υπήρχε ακόμη η ιδιωτική.

Όπως ήταν φυσικό για την εποχή, ο Χάρρυ Κλύνν, όντας καλλιτέχνης με λόγο καταγγελτικό απέναντι στην «αλλαγή», που έβλεπε ότι δεν έρχεται, ήταν αποκλεισμένος από την κρατική τηλεόραση.

Μοναδικός τρόπος επικοινωνίας του γνωστού καλλιτέχνη με το κοινό, δεν ήταν άλλος από τις ζωντανές παραστάσεις που έδινε σε κάποιες πόλεις της επαρχίας.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια.

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X