Να θες να μιλήσεις για τα κακά διαστήματα της ΑΕΚ και να μην σε αφήνουν

Να θες να μιλήσεις για τα κακά διαστήματα της ΑΕΚ και να μην σε αφήνουν
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ από το Περιστέρι, τα μπλακ άουτ της Ένωσης και το παγκόσμιο ρεκόρ βολών.

Η ΑΕΚ έχασε από το Περιστέρι στο game 1 της σειράς των playoff και πλέον το περιμένει στα Λιόσια την Πέμπτη. Η Ένωση ήταν πολύ κακή σε κάποια χρονικά διαστήματα και πολύ καλή σε κάποια άλλα, όμως πλέον η αντιμετώπιση που έχει από τους διαιτητές καταντάει αηδία.

Ασύλληπτα νούμερα σε βολές

Γνωρίζετε πολύ καλά όσα χρόνια διαβάζετε αυτά τα μπλογκ ότι αποφεύγω να γράφω για διαιτησία, εκτός αν έχει γίνει κάποιο «έγκλημα», όπως σε εκείνο τον αγώνα Κυπέλλου με το Λαύριο. Όμως αυτό που γίνεται φέτος από την έναρξη του δεύτερου γύρου, μπορεί να μην είναι «έγκλημα», αλλά πλέον είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που αρχίζει και ενοχλεί.

Θα πει κάποιος δικαιολογεί τις ήττες που έχει κάνει η ΑΕΚ; Όχι, δεν τις δικαιολογεί, αλλά δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από μια ομάδα με τις συγκεκριμένες δυνατότητες της ΑΕΚ, να πιάνει σε κάθε παιχνίδι από καλή έως πάρα πολύ καλή απόδοση για να κερδίζει και τους εξωγενείς παράγοντες. Το χθεσινό παιχνίδι είναι άλλο ένα παράδειγμα διαφορετικών κριτηρίων από τους διαιτητές. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι το πρόβλημα να σφυρίζουν πολλά φάουλ στην ΑΕΚ, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στις δύο ομάδες.

Το Περιστέρι παίζει μια πολύ καλή και δυνατή άμυνα, πολύ φύσικαλ όπως και η ΑΕΚ. Ε, δεν γίνεται οι βολές 4 λεπτά πριν το τέλος να είναι 34-11, δεν γίνεται απλά. Δεν γίνεται ο Μίτσελ να έχει αποβληθεί με 5 φάουλ σε 10 λεπτά και από αυτά είναι ζήτημα αν είναι καθαρά 1-2. Το Περιστέρι έβαλε 89 πόντους και οι 32 ήταν από βολές. Ξαναλέω οι περισσότερες από αυτές ήταν σωστές, αλλά δεν γίνεται στην άλλη μεριά του παρκέ να πέφτει ξύλο και να και να κοιτάζουν τα ταβάνια.

Γενικά είμαι της άποψης ότι ο αριθμός των βολών και όποια ανισορροπία εκεί, δεν δείχνει διαιτητική εύνοια αν δεν εξετάσει κάποιος το πως παίζει μια ομάδα, πόσο πάει στις επαφές και μπαίνει μέσα στην ρακέτα. Όσο και να κάνεις όμως ότι δεν το βλέπεις, στα τελευταία 4 ματς της Basket league με Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Περιστέρι ο αριθμός των βολών υπέρ και κατά της ΑΕΚ είναι στο εξωπραγματικό νούμερο 64-133 (!!!). Σε 4 αναμετρήσεις οι αντίπαλοι της Ένωσης έχουν σουτάρει υπερδιπλάσιες βολές. Και βέβαια αυτές οι 64 της ΑΕΚ είναι πολύ λιγότερες, αν δεν σφύριζαν κάποια φάουλ οι διαιτητές όταν τα παιχνίδια είχαν κριθεί. Συγγνώμη αλλά αυτά τα νούμερα δεν μπορούν να συμβούν ούτε αν παίζει αντρική ομάδα με παιδική.

Κατώτερη των περιστάσεων

Πάμε και το αγωνιστικό κομμάτι για να μην νομίζει κάποιος ότι τα λέμε για να καλύψουμε τις ήττες. Η ΑΕΚ μπήκε απροετοίμαστη στον αγώνα. Είχε πολύ λάθος προσέγγιση στο μαρκάρισμα του Ντένμον και παραλίγο να τον μετατρέψει σε Κάρι, με τους 22 πόντους σε ένα ημίχρονο. Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά, μπόρεσε αργά και μεθοδικά να βρει τρόπους και να επιστρέψει στο παιχνίδι από το -19 και μάλιστα να περάσει μπροστά με τρεις. Εκεί ήρθε άλλο ένα μπλακ άουτ και πολλά μαζεμένα λάθη που έδωσαν αέρα στο Περιστέρι για να μην πιεστεί στα τελευταία λεπτά. Θύμισε πολύ το πρώτο παιχνίδι με την Χαποέλ στο Ισραήλ, που και εκεί η ΑΕΚ επέστρεψε, έφτασε στον 1 πόντο και όμως πάλι στο 4ο δεκάλεπτο έχασε.

Αν δεν θέλει η ΑΕΚ να πάει διακοπές από την επόμενη Παρασκευή, θα πρέπει να μην έχει αυτά τα κενά διαστήματα και να μεγαλώσει το καλά της πεντάλεπτα σε περισσότερα. Έδειξε ότι αν είναι σοβαρή, δεν έχει να φοβάται κάτι από το Περιστέρι. Έχει κάνει ένα κακό σερί στους τελευταίους 7 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη με μία νίκη και 6 ήττες και πρέπει να φύγει αυτή η συνήθεια ήττας από πάνω τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει ο Μάιλς και είναι πραγματικά κακός, όχι μόνο επειδή είναι άστοχος αλλά και γιατί παίρνει κακές προσπάθειες. Για τον Μίτσελ τα είπαμε, πρέπει να εκμεταλλευτεί ότι απέναντι του έχει τον Μπίλαν και να είναι καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση. Ο Φλιώνης μετά από καιρό έκανε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Γουίλιαμς είναι σταθερά καλός μετά τον τραυματισμό του. Θα χρειαστεί μια συνδυαστικά καλή εμφάνιση για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ και να τα παίξει όλα για όλα στον τρίτο αγώνα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X