Να κρεμάσει ο Αλμέιδα στα αποδυτήρια, τους αριθμούς και των δυο ματς στο Φάληρο

Να κρεμάσει ο Αλμέιδα στα αποδυτήρια, τους αριθμούς και των δυο ματς στο Φάληρο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την τρίτη επίσκεψη της ΑΕΚ στο Φάληρο, την σημασία της αλλά και τον Σέρχιο και την επιστροφή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όσους ακόμα δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, η ΑΕΚ από την Κυριακή και μετά, θα χρειαστεί μέσα σε δέκα μέρες να παίξει δυο φορές με τον Ολυμπιακό, μια φορά με τον Παναθηναϊκό και μια φορά με τον ΠΑΟΚ. Το έψαξα πολύ σχολαστικά και πήγα και πολύ πίσω στον χρόνο και ομολογώ πως δεν βρήκα ποτέ ξανά στο παρελθόν, ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα για την ΑΕΚ.

Από Κυριακή σε Τετάρτη και πάλι σε Κυριακή και ξανά σε Τετάρτη, η ΑΕΚ θα πηγαίνει από Ολυμπιακό σε ΠΑΟΚ, μετά σε Παναθηναϊκό και μετά ξανά σε Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή που ο βασικός ανταγωνιστής που είναι ο Παναθηναϊκός, σ’ αυτό το ίδιο δεκαήμερο, θα παίζει ένα δυνατό ματς και μετά θα το… σβήνει μ’ ένα θεωρητικά πιο χαλαρό. Το ίδιο ισχύει και για το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός στο αντίστοιχο δεκαήμερο. Και παρόλα αυτά κάποιοι επιμένουν μ’ αυτό το «έλα μωρέ, όλοι θα παίξουν μ’ όλους». Πάμε παρακάτω.

Στα μάτια τα δικά μου το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ κομβικό. Όπως και τα υπόλοιπα μέχρι τέλους, θα μου πείτε. Έξι άλλωστε έχουν μείνει. Συμφωνώ. Μόνο που το κυριακάτικο μέσα στο Φάληρο, θεωρώ πως έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Αν η ΑΕΚ το κερδίσει, αφενός βγάζει τον Ολυμπιακό μια και καλή έξω από την κούρσα του πρωταθλήματος. Και αφετέρου βάζει στο σακούλι με το καλημέρα σ’ αυτό το πρόγραμμα φωτιά, την μια εκτός έδρας νίκη που σίγουρα θα χρειαστεί μαζί μ’ αυτή στο Χαριλάου, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Να κρεμάσει ο Αλμέιδα στα αποδυτήρια, τους αριθμούς και των δυο ματς στο Φάληρο

Η ισοπαλία και πολύ περισσότερο η ήττα, προφανώς και θα πάνε την ΑΕΚ πίσω. Ειδικά αν ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από την Τούμπα. Αλλά δεν θα κρίνουν οριστικά απολύτως τίποτα. Αντίθετα μια νίκη την δεδομένη χρονική στιγμή, μέσα στο Φάληρο, θα βάλει την ΑΕΚ πολύ καβάλα στο άλογο στην μάχη του τίτλου. Και νομίζω πως όλοι μέσα στην ομάδα, με πρώτο τον Αλμέιδα, κάπως έτσι το αντιλαμβάνονται και κάπως έτσι το προσεγγίζουν το κυριακάτικο.

Ξέρει ήδη καλά…

Η ΑΕΚ έχει πάει ήδη φέτος δυο φορές στο Φάληρο. Έχει μια ισοπαλία και μια ήττα. Μάλιστα η ήττα δεν κόστισε καν, καθώς έφερε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Θεωρητικά λοιπόν και αφού μιλάμε για την συγκεκριμένη έδρα στην οποία η ΑΕΚ όχι απλώς δεν είχε κερδίσει, αλλά δεν είχε γλιτώσει καν την ήττα από το 2018, δεν το λες και αποτυχία. Όμως καθαρά ποδοσφαιρικά, με βάση την εικόνα που είχε η ΑΕΚ και σε σχέση μ’ αυτού του αντιπάλου της, είναι παραδοξότητα το γεγονός πως δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα δυο.

Ειδικά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο φινάλε του πρώτου γύρου, που η ΑΕΚ είχε πολύ μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο ματς το πόδι της πάνω στο γκάζι, σ’ αντίθεση μ’ ότι έγινε στο κύπελλο, ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Είχε την κυριαρχία, είχε τις περισσότερες και τις καλύτερες ευκαιρίες. Αλλά δεν κέρδισε. Και στο ματς του κυπέλλου, όσες φορές αποφάσιζε να μην το πάει συντηρητικά απλώς για να τελειώσει την πρόκριση, αλλά πάτησε γκάζι, «πάτησε» και τον αντίπαλό της.

Στις δυο φετινές επισκέψεις της στο Φάληρο, η ΑΕΚ έχει κάνει συνολικά 20 τελικές. Έξι περισσότερες από τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά δεν κέρδισε κανένα από τα δυο ματς και αυτό δεν έχει ποδοσφαιρική λογική. Και επειδή ο Αλμέιδα δεν μπορεί να κρεμάσει το dvd μ’ ολόκληρα τα δυο ματς μέσα στα αποδυτήρια, για να βλέπουν συνεχώς οι παίκτες του τις ευκαιρίες που έχασαν, ας καρφιτσώσει έστω τα στατιστικά. Για να βλέπουν συνεχώς οι ποδοσφαιριστές μέχρι και την Κυριακή και μέχρι και να ξαναπάνε στο Φάληρο, τι έχασαν και τι πρέπει τώρα να κάνουν.

Η ΑΕΚ πάει σ’ αυτό το ματς, ξέροντας πλέον πολύ καλά και τι ήταν αυτό που της έλειπε και δεν κέρδισε στις δυο προηγούμενες επισκέψεις και που πρέπει να κτυπήσει για να κερδίσει τώρα. Εκτός από το διάβασμα, πλέον το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο, το έχει δει και στην πράξη. Τέσσερις φορές έχει παίξει η ΑΕΚ συνολικά φέτος με τον Ολυμπιακό. Σ’ όλα είχε καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλο αλλά στο τέλος δεν πήρε σ’ όλα αυτά που έπρεπε με βάση την εικόνα αυτή. Τώρα είναι η στιγμή για να το κάνει. Επιβάλλεται να το κάνει.

Για τον Σέρχιο…

Προφανώς η απουσία του Αραούχο είναι τεράστια. Έχει αναλυθεί διεξοδικά όλες τις προηγούμενες μέρες και δεν έχει νόημα να επαναλάβω τα ίδια. Ποδοσφαιριστή σαν τον Αραούχο, μ’ αυτά που μπορεί να κάνει και να δώσει, δεν έχει άλλον ούτε η ΑΕΚ στο ρόστερ της, ούτε καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Ευτυχώς όμως η ΑΕΚ έχει τον προπονητή που έχει, ο οποίος φέτος έχει δείξει πως για κάθε γρίφο, έχει και μια λύση. Ευτυχώς που έχει και το συγκεκριμένο υλικό με την ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ευτυχώς που είναι και σε τόσο καλή αγωνιστική φόρμα ο Τσούμπερ. Ίσως ο πιο φορμαρισμένος της ΑΕΚ, είναι αυτός που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Σέρχιο. Έχει και αυτό την σημασία του.

Και κάτι τελευταίο για τον Αραούχο. Θα είναι δίπλα στην ομάδα ο Σέρχιο. Δίπλα σ’ όλους τους συμπαίκτες του, δίπλα στον Αλμέιδα, δίπλα στην οικογένεια. Θα είναι εκεί και θα κάνει αυτό που ξέρει για τους συμπαίκτες του, τουλάχιστον στο κομμάτι το πνευματικό και το ψυχολογικό. Και επειδή είναι αυτός που είναι, δεν θα το απέκλεια από την πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, να έχει φορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να είναι έτοιμος να πιάσει κανονικά δουλειά. Ας μοιάζει δύσκολο, ας είναι εκτιμήσεις διαφορετικές. Για τον Σέρχιο μας, μιλάμε…

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X