Η ΑΕΚ έχει υποστεί «χειρουργεία» σε ντέρμπι, όσα κι αν λέει η προπαγάνδα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Η ΑΕΚ έχει υποστεί «χειρουργεία» σε ντέρμπι, όσα κι αν λέει η προπαγάνδα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ξέρει πως η ΑΕΚ δεν έχει την δυνατότητα προώθησης της προπαγάνδας της στο επίπεδο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, αλλά πάντα θα έχει στο πλευρό της την αλήθεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέρες που είναι σίγουρα δεν θες να βάζεις τον εαυτό σου σε διαδικασία να «φορτώσει» και γενικά η ψυχραιμία είναι πάντα καλύτερος σύμβουλος. Πιστεύω πως όλοι οι ΑΕΚτζήδες που ακούν ή διαβάζουν επί εβδομάδες για… αποδείξεις εύνοιας της ομάδας τους μέσω αδόκιμων συγκρίσεων και μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί κάτι για να πιαστούν και να κάνουν την τρίχα… τριχιά, περνούν λίγο από αυτή την διαδικασία. Αλλά όταν ξέρεις πως έχεις δίκιο, μπορείς τελικά να μένεις ψύχραιμος.

Κάπως έτσι, ζούμε το θέατρο του παραλόγου σταθερά και αμείωτα. Τη μία ήταν τα δοκάρια στο Περιστέρι που η ΑΕΚ έπρεπε να δεχθεί να αγωνιστεί σε συνθήκες αλάνας, την άλλη οι Πολωνοί που ήρθαν σχεδόν τάβλα, έκαναν τσαμπουκάδες, μιλούσαν με ονόματα παραγόντων και για παιχνίδια που θα… ρύθμιζαν, αλλά πάντα φταίει η Ενωση. Δεν φταίει δηλαδή ο βιαστής (της κανονικότητας και της ποδοσφαιρικής λογικής), αλλά το θύμα.

Μήλα και πορτοκάλια

Εσχάτως, αναπτύχθηκε κουβέντα και σύγκριση της κίτρινης του Γκατσίνοβιτς στο Φάληρο, με τη μη κίτρινη του Αμραμπατ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Σα να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Για να μη το τραβάμε πολύ, οι δύο φάσεις δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Ο Άμραμπατ είναι στην περιοχή του Παναθηναϊκού και κάνει μια ενστικτώδη κίνηση με το χέρι, χωρίς να το σηκώσει ιδιαίτερα ψηλά. Για υποσχόμενη επίθεση όπως απαιτεί ο κανονισμός ούτε καν λόγος. Δεν πρόκειται καν για προσπάθεια να βγεις στην κόντρα μετά από ανάκτηση της μπάλας. Ξεκινά build up ο Παναθηναϊκός.

Το βράδυ της μεγάλης Τετάρτης στο Φάληρο, στο 93΄, ο Γκατσίνοβιτς είναι στο κέντρο του γηπέδου και γίνεται προσπάθεια άμεσης αλλαγής παιχνιδιού από αριστερά προς τα δεξιά με στόχο τον Βρουσάι. Εκείνη την στιγμή έχει τύχει ο κορμός των «κιτρινόμαυρων» να έχει… γείρει στην αριστερή πλευρά όπως επιτίθεται ο Ολυμπιακός. Αποτέλεσμα, ο Βρουσάι εφόσον πάρει μπάλα να έχει καμιά 20αριά μέτρα κενό χώρο για να πλησιάσει προς την περιοχή της ΑΕΚ.

Θέμα κανονισμού

Δεν ξέρω αν αυτό συνιστά υποσχόμενη επίθεση βάσει του κανονισμού. Σίγουρα όμως δεν έχει καμιά σχέση με την φάση στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις δέχομαι επίσης, γιατί πάντα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να προτάσσουμε την λογική, πως οι αντιδράσεις των διαιτητών είναι κι ενστικτώδεις. Επειδή επίσης επαναλαμβάνεται συνεχώς πως η παράθεση του κανονισμού που δικαιολόγησε στην περίπτωση του Άμραμπατ την απόφαση του Νταμπάνοβιτς είναι… προπαγάνδα της ΑΕΚ, να θυμίσω και κάτι ακόμη.

Πριν καν μιλήσει η ΑΕΚ, το τι λέει ο κανονισμός και γιατί βάσει κανονισμού δεν έπρεπε να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Άμραμπατ, το είπε στο «Total Football» του «OPEN», ο Κουτσιαύτης. Άρα, καμιά ΑΕΚ δεν έκανε προπαγάνδα με αβάσιμους κανονισμούς. Και ο Κουτσιαύτης στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έκανε κάποια δική του ερμηνεία. Μετέφερε επακριβώς τι προβλέπει ο κανονισμός. Επειδή όμως είπαμε για λογική…

Ας μιλήσουμε για «χειρουργεία»

Σε κάθε περίπτωση και με το δίκιο να είναι σίγουρα έτσι κι αλλιώς με την πλευρά της ΑΕΚ, παρόλα αυτά δεν παύουμε να ακούμε για στησίματα κι εύνοιες για μια φάση με τον παίκτη της Ένωσης στην περιοχή του αντιπάλου! Και με τον κανονισμό στην καλύτερη περίπτωση για όσους διαμαρτύρονται, να είναι ασαφής. Αυτό συνιστά στήσιμο και εύνοια; Να σας πω εγώ τι συνιστά εύνοια, ας το πούμε και «χειρουργείο».

«Χειρουργείο» είναι χωρίς κανένα λόγο στην εποχή του VAR, να μη σου έχουν δώσει το πέναλτι στον Μάνταλο στις καθυστερήσεις στο «Καραϊσκάκη» στο πρωτάθλημα. «Χειρουργείο» είναι να μη δίνεται καν το φάουλ πάνω στον Λιβάι και κόκκινη στον Ίνγκασον, στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ της κανονικής περιόδου. «Χειρουργείο» και πρόκληση της νοημοσύνης σου είναι να βλέπεις τον Ολιβέιρα να χώνει την σκαριά στην ψύχρα στο καλάμι του Αραούχο, να σου λένε πως δεν μπορούσε να βάλει αλλού το πόδι του (!!!) και να μη παίρνει ούτε κίτρινη.

Βέβαια, το μεγαλύτερο «χειρουργείο» είναι το γκολ που ακυρώνει ο Κουλμπάκοφ πάλι στην Τούμπα και δεν παραγράφεται επειδή η ΑΕΚ κέρδισε. Άλλωστε στα προηγούμενα δύο ντέρμπι που αναφέρω χάθηκαν πέντε βαθμοί. Και εάν προσθέσω και τον γίγα «χειρουργό» Καμπάκοφ στη Λεωφόρο με την ανακάλυψη δύο πέναλτι στο ματς όπου η ΑΕΚ οδηγήθηκε σε ήττα από τον Παναθηναϊκό, έχουμε και μια ξεκάθαρη εικόνα πως θα έπρεπε να είναι η βαθμολογία και πως είναι τώρα.

Η αλήθεια είναι πάντα μία

Να μιλήσουμε για πρόθεση εύνοιας και… έλεγχο που είναι και της μόδας; Τα είπε η ανακοίνωση της ΑΕΚ. Τα δύο πέναλτι σε πέντε λεπτά μέσα στην Λεωφόρο θα ήταν λόγος οι διαιτητές και η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» να ήταν ακόμη εκεί, σε περίπτωση που οι υποδείξεις ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Και είχε γυρίσει εκείνη με τρόπο τέτοιο το ντέρμπι. Ό,τι και να κάνουμε, πάντα η αλήθεια είναι μόνο μία. Δεν γίνεται να υπάρχουν πολλές σε αυτή την περίπτωση. Μπορώ να ανοίξω την κουβέντα και για τον Νταμπάνοβιτς, αλλά έχουμε μέρες για να τα βάλουμε όλα κάτω.

Σας το είχα πει και σε άλλη στιγμή, γιατί τρελαίνομαι πραγματικά όταν το ακούω. «Κατά τη γνώμη μου». Όχι ρε φίλε. Δεν υπάρχει γνώμη σε κάποια πράγματα. Υπάρχουν ζητήματα που επιδέχονται ερμηνειών, που έχουν διαφορετικές οπτικές και ο καθένας μπορεί να έχει μια δική του εκτίμηση. Αλλά υπάρχουν άλλα, που δεν εναπόκεινται στην προσωπική κρίση, αλλά σε μια αντικειμενική αλήθεια. Αν θέλουμε να την παραμορφώνουμε κατά το δοκούν, τότε αυτό είναι ο ορισμός της προπαγάνδας την οποία υπομένει σταθερά η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έχει αδικηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X