Η ΑΕΚ πάει φουλ για το νταμπλ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!

Η ΑΕΚ πάει φουλ για το νταμπλ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται τη θριαμβευτική επιστροφή της ΑΕΚ σε τελικό κυπέλλου και βλέπει το νταμπλ που πλησιάζει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε στα μέσα Απρίλη. Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος (ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό) και στον τελικό του κυπέλλου, επικρατώντας κατά κράτος του Ολυμπιακού σε διπλές κόντρες. Είναι η μοναδική ομάδα που διεκδικεί και μπορεί να κατακτήσει το νταμπλ.

Είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Οσοι επιμένουν να φέρονται ως «άπιστοι Θωμάδες» και αμφισβητούν ακόμα, θα πρέπει να κάνουν υπομονή ένα μήνα ακόμα για να αρχίσουν οι στέψεις.

Όλα αυτά μάλιστα, ενόσω βρισκόμαστε στη χειρότερη περίοδο όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσο και εάν ανατρέξω στο παρελθόν, που είχε απίστευτες στιγμές και δεν μπορούν να λησμονηθούν, δεν υπάρχει ξανά τέτοιος κατήφορος. Τέτοιες καφενειακές εκφράσεις, που δείχνουν πως έχουν πιάσει πάτο. Προφανώς, επειδή αντιλαμβάνονται πως μόνο μέσα από τη λάσπη και τη βρωμιά, μπορούν να χτυπήσουν την ΑΕΚ με τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς που αφειδώς διαθέτουν.

Ετσι κι αλλιώς θα χάσουν

Ακόμα και για όσους από εμάς δεν είναι νέα αυτά που βιώνουμε, η αγριότητα, το κοινό μέτωπο δίχως καμία διάθεση να κρατηθούν τα προσχήματα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, είναι σοκαριστικό. Μια θλιβερή ρητορική, μια κατάσταση που δεν μπορείς να κατανοήσεις πως γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου τους. Αλλά φαίνεται, πως πολλοί δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν την ψυχή στο διάβολο για κάποια επιτυχία.

Ας είναι. Ετσι κι αλλιώς, θα χάσουν. Ετσι κι αλλιώς, η ΑΕΚ είναι καλύτερη. Και κάθε παιχνίδι που περνά, φαίνεται ολοένα και πιο έντονα. Η ΑΕΚ πήγε μέσα σε ένα «Καραϊσκάκης» που ήθελε απεγνωσμένα να τη νικήσει και να φτιάξει ένα νέο αφήγημα, μετά από τη μαγική εικόνα της Νέας Φιλαδέλφειας στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και; Υπάρχει τεράστια διαφορά από το θέλω και το μπορώ. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάση που να απειλήσει την ΑΕΚ.

Πάτησε γκάζι η ΑΕΚ

Ακόμα και όταν του πήγαν όλα δεξιά (τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά) και κατάφερε να σκοράρει με την κεφαλιά του Βαλμπουενά σε ένα σημείο που ήδη η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε άλλο. Η ΑΕΚ επέβαλε πλήρως το ρυθμό της, είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Πινέδα στο φινάλε του ημιχρόνου. Και έπειτα, στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχαν στιγμές που «πάτησε» τον αντίπαλο της.

Μια φάση από τον Λιβάι μετά από μαγική ενέργεια του Πινέδα, δύο φάσεις με τον Λιβάι, τρίτη και φαρμακερή, έστω και με τύχη. Το κακό για την ΑΕΚ ήταν πως δεν μπόρεσε να ελέγξει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε το πόδι από το γκάζι και σε μια νέα αδράνεια των χαφ δέχτηκε ένα φτηνό γκολ που την έβαλε ξανά πίσω στο σκορ. Εκανε τίποτε παραπάνω ο Ολυμπιακός; Μηδέν. Η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην ΑΕΚ με το γκολ του Τσούμπερ που ακυρώθηκε.

Συσπειρώνεται και αντέχει

Καταλαβαίνω, πως η αντίληψη που μπορεί να έχει κάποιος που δεν έχει δει τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι πως δεν υπάρχει διαφορά των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ έχει μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Ειδικά στον Πειραιά, έχει μια ισοπαλία και μια ήττα. Μόνο που όσοι ασχολούμαστε, ξέρουμε. Η ΑΕΚ έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, δεν της δόθηκε πέναλτι μαρς και έμεινε στην ισοπαλία. Τον συνέτριψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηττήθηκε σε ματς μαγική εικόνα στην έδρα της και τώρα, είχε μια ανώδυνη ήττα, που μετρά ελάχιστα δεδομένου πως ήταν σειρά αγώνων και χρειαζόταν απλά να κάνει διαχείριση.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X