Παίρνει από τον Στίβεν, θα πάρει και από τον Πάολο

Παίρνει από τον Στίβεν, θα πάρει και από τον Πάολο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ντριμπλάρει την ένταση και γράφει για την διαχείριση από τον Αλμέιδα σε Τσούμπερ και Φερνάντες και για όσα προσδοκά τώρα που φουντώνουν οι μάχες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες αναλύσεις για όσα συμβαίνουν πάλι τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς είναι πολύ προφανή και αυτά που κάνουν και αυτά που επιδιώκουν. Δυο μόνο μόνο πράγμα θα σημειώσω και μετά θα πάω στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Μοιάζει σαν να είναι μόνοι μας και όλοι τους. Στην πραγματικότητα είναι μόνοι τους και όλοι μας. Μόνοι τους αυτοί του “ή εμείς ή κανείς” και αν δεν κάνουμε κουμάντο, τα τινάζουμε όλα στον αέρα και όλοι μας εμείς που γουστάρουμε την μπάλα.

Και το δεύτερο είναι αυτό που νομίζω  ακούστηκε κάποια στιγμή σήμερα στο περιβόητο ΔΣ από την πλευρά της ΑΕΚ. “Βάλτε οποιαδήποτε ώρα τα ματς και ελάτε να παίξουμε”. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Ελάτε να παίξουμε μπάλα, με τους κανόνες της και αν μπορείτε, πάρτε το αυτό το πρωτάθλημα και αυτό το κύπελλο. Εκεί είναι η ουσία. Και προχωρώ.

Ξέρετε, μ’ όσα γίνονται φέτος, μ’ όσα βλέπουμε να κάνει η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο και ίσως μ’ όσα διεκδικεί, μας έχει κάνει να νομίζουμε πως τα περυσινά μας είχαν συμβεί τουλάχιστον δέκα χρόνια πίσω. Ίσως και ακόμα περισσότερο. Τόσο μακρινά. Έχει την σημασία του αυτό, δείχνει πράγματα, προφανώς είναι και ευεργετικό για την ψυχική υγεία όλων μας.

Πρακτικά όμως, αυτό που ισχύει, είναι πως η περυσινή τραγωδία με τα συμπαρομαρτούντα της, ήταν μόλις πριν από λίγους μήνες. Αυτό επίσης πρακτικά σημαίνει, πως ακριβώς επειδή έχει περάσει πολύ λίγος καιρός, η ΑΕΚ δεν έχει φέτος ένα εντελώς καινούργιο ρόστερ. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Επομένως είναι σχεδόν αναπόφευκτο να πάει το μυαλό σου, εκτός από το πόσο μεγάλη τραγωδία είναι έτσι κι αλλιώς για την ΑΕΚ να καταφέρει να τερματίσει κάτω ακόμα και από την Άρη και να μείνει εκτός Ευρώπης, είναι και πόσους παίκτες πήγε να κάψει όλο αυτό που γινόταν που πέρυσι. Ο Σιμάνσκι έμοιαζε με τον πιο αργό και πιο αναποτελεσματικό αμυντικό μέσο ίσως ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ίδιος που πήγε στο Μουντιάλ με την εθνική Πολωνίας και φέτος κάνει εξαιρετικά την δουλειά. Ο Μήτογλου έδειχνε ένα καμένο πρότζεκτ για την άμυνα. Ο ίδιος που φέτος δείχνει πως έχει την προοπτική να εξελιχθεί κάποια στιγμή ακόμα και σε βασικό στόπερ.

Και φυσικά το πιο ακραίο ίσως απ’ όλα, ήταν η περίπτωση του Τσούμπερ. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν όταν είχε έρθει. Και αυτός ο ενθουσιασμός δεν είχε να κάνει μόνο με το βιογραφικό του, αλλά και με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο. Μαζεμένα γκολ και όμορφα γκολ είχε βάλει. Και μετά όσο κυλούσε η σεζόν, τόσο περισσότερο βλέπαμε ένα φάντασμα να περιφέρεται ασκόπως μέσα στο γήπεδο.

Βέβαια ούτε για τον Τσούμπερ, ούτε για το… όλον το περυσινό ευθύνη μόνο ο Γιαννίκης. Αλίμονο και σ’ όποιον το υποστηρίξει. Αλλά σόρι κιόλας, αυτός ήταν ο προπονητής. Και το τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει ο προπονητής, πως πρέπει και πως δεν πρέπει να διαχειρίζεται και τους παίκτες ατομικά και το γκρουπ συνολικά, το αντιληφθήκαμε φέτος με τον Αλμέιδα . Με βάση λοιπόν αυτά που έχουμε δει φέτος από τον Πελάδο, είναι πολύ σαφές σε ποια σημεία και ποιους τομείς έχει εγκληματίσει πέρυσι ο Γιαννίκης.Παίρνει από τον Στίβεν, θα πάρει και από τον Πάολο

Ένα απ’ αυτά, είναι το πως διαχειρίστηκε τους παίκτες του που είχε. Και για να ξέρουμε και τι λέμε, αν πέρυσι τον Μάη είχε έρθει ένας άλλος προπονητής και όχι ο Αλμέιδα, ίσως η εισήγηση να ήταν ο Τσούμπερ να επιστρέψει πακετάκι από εκεί που ήρθε και όχι να ενεργοποιηθεί η οψιόν του. Θα είχε γίνει λάθος στα όρια της ποδοσφαιρικής εγκληματικής ενέργειας, αλλά με τα δεδομένα που υπήρχαν πέρυσι τέτοια εποχή, ίσως κανείς δεν θα το είχε αντιληφθεί.

Η ουσία είναι πως ο Αλμέιδα και σ’ αυτό το κομμάτι, λειτούργησε όπως έπρεπε και κυρίως προς το συμφέρον της ΑΕΚ. Γιατί αυτά που δίνει ο Τσούμπερ, δεν τα καρπώνεται ο ίδιος ο Αλμέιδα, αλλά η ομάδα. Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, σ’ όλο αυτό έχει παίξει ρόλο και ο ίδιος ο παίκτης. Δεν ξέρω πολλούς που θα θυσίαζαν μια παρουσία σε παγκόσμιο κύπελλο, για απαλλαχθούν μια και καλή από ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς. Ίσως θα προτιμούσαν να το… σέρνουν και να θυσιάσουν δυο μήνες με την ομάδα τους. Ο Τσούμπερ έκανε το αντίθετο και πρέπει να το πιστωθεί.

Όπως σίγουρα πρέπει να πιστωθεί και ο Αλμέιδα την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Ελβετό και τον τρόπο που τον διαχειρίστηκε. Και πλέον παίρνει πράγματα σημαντικά απ’ αυτόν. Εννέα βαθμοί που είναι όλοι δικοί του μέχρι τώρα, δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση. Ειδικά αν σκεφτείς, πως μόνο στους τρεις εξ αυτών είχε ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Και φυσικά έτσι όπως εξελίσσεται το πράγματα, ο Αλμέιδα θα συνεχίσει να παίρνει πράγματα από τον Τσούμπερ. Όπως θα πάρει και πράγματα από τον Φερνάντες.

Ήδη στο ματς της Κυριακή με τον Άρη, φάνηκε πόσο μπορεί να συνεισφέρει ο Ισπανός. Ναι, τα δυο γκολ του Τσούμπερ έκαναν την διαφορά στο σκορ, αλλά στο να γείρει η πλάστιγγα πολύ υπέρ της ΑΕΚ, βοήθησαν σημαντικά και όσα έκανε ο Φερνάντες από το δεξί άκρο. Πράγματα που όλοι ξέρουμε πως μπορεί να κάνει, πως τα έχει ο Ισπανός. Και πολλά περισσότερα, γιατί είναι ένα παιδί που με την μπάλα στα πόδια μπορεί να δώσει πολλά στην επιθετική λειτουργία, είτε απέναντι σε κλειστή άμυνα, είτε σ’ άδειους χώρους.

Προφανώς τον Φερνάντες τον δυσκόλεψε πάρα πολύ αυτή η μετάβαση από τον Βόλο στην ΑΕΚ. Οι ρυθμοί της δουλειάς, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Οι απαιτήσεις το ίδιο. Όλα μαζί ένα πακέτο, τον πήγαν πίσω. Αλλά φαίνεται πως είναι ένα παιδί που δεν τα παρατάει. Και ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τους καλούς παίκτες να τα παρατάνε. Οπότε είναι δεδομένο, πως και από τον Φερνάντες η ΑΕΚ θα πάρει πράγματα. Όχι γενικώς και αορίστως στο μέλλον. Τώρα που η μάχη φουντώνει και που χρειάζεται πολύ τους παίκτες που μπορούν να κάνουν αυτά που ξέρει να κάνει ο Φερνάντες.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X