Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε από το Βόλο και... έφυγε!

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε από το Βόλο και... έφυγε!
Photo Credits: INTIME

Δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ και με στόχο απλά τη νίκη η ΑΕΚ κέρδισε 0-1 το Βόλο και συνεχίζει ως πρώτη την κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήθελε ένα πράγμα απόψε στο Βόλο και το πέτυχε. Να κερδίσει, να πάρει τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσει στην κορυφή.

Αυτό έκανε. Το γρήγορο γκολ του Ορμπελίν Πινέδα στο 10′ αρκούσε, παρότι η ΑΕΚ μετά… έκατσε, δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και θα μπορούσε να… τιμωρηθεί από τον Βόλο αν έβρισκε ο αντίπαλος χώρους και μεγάλες φάσεις. Ο Μπράτσος επέλεξε το… ταμπούρι για να περιορίσει την ΑΕΚ και αυτό έκανε μέχρι τέλους με αποτέλεσμα η Ένωση να μην έχει μεγάλη παραγωγή φάσεων.

Η ΑΕΚ δεν σπατάλησε πολλές δυνάμεις, ο Αλμέιδα έκανε διαχείριση και στην 11άδα και στις αλλαγές και η ομάδα φεύγει από τον Βόλο με αυτό που ήθελε.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο Γενς Γιόνσον που… έτρεχε σε όλο το γήπεδο. Επόμενο ματς για την Ένωση την Κυριακή με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρότα δεξιά στην άμυνα, τον Μοχαμάντι αριστερά, Βίντα και Τζαβέλλα στα στόπερ, Γιόνσον και Μάνταλο στον άξονα, δεξιά τον Ελίασον, αριστερά τον Πινέδα και τον Αραούχο πίσω από τον Γκαρσία. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ότι καλύτερο είχαν στη διάθεση τους, μετά το 0-0 με τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ μπήκε με όρεξη, πάτησε 2-3 φορές την περιοχή τα πρώτα λεπτά και σκόραρε κιόλας στο πρώτο 10λεπτο. Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα και ο Αραούχο μοίρασε στον Γκαρσία. Αυτός έστρωσε στον Πινέδα, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό το γκολ έδωσε ηρεμία και ανακούφιση σε παίκτες και εξέδρα και πλέον η Ένωση είχε πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της… Η ΑΕΚ πίεζε τον Βόλο, είχε την μπάλα στα πόδια της, σπαταλούσε κάποιες καλές προυπουέσεις, με τον Βόλο να παίζει μαζικά στην άμυνα και μακριά από τον Οζέγκοβιτς που έπαιζε αρκετά μακριά και ανάμεσα σε Βίντα-Τζαβέλλα δεν είχε μεγάλη τύχη να πάρει μπάλες. Στο 26’ η ΑΕΚ απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ο Βίντα έπιασε μια κεφαλιά αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Αμέσως μετά ο Πινέδα δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Σιέλης του έβαλε το στοπ. Στο 33’ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής, ο Λιβάι το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 41’ ο Βόλος έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Οζέγκοβιτς να βγαίνει και τον Πιρές στην θέση του. Μέχρι το τέλος του 45λεπτου δεν είχε κάτι αξιοσημειώτο με την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς προηγούμενη στο σκορ.

Το β’ ημίχρονο είχε νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Μπράτσο. Ο Τάχατος δεν μπορούσε να συνεχίσει καθώς υπέστη διάστρεμμα. Στη θέση του πέρασε στα χαφ ο Ζαν Μπαριέντος, με τον Αλμέιδα να διατηρεί τους ίδιους 11. Πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ στο 48’. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Βόλου ο Αραούχο έκανε το σουτ από το ημικύκλιο αλλά οι αμυνόμενοι του Βόλου τον σταμάτησαν, ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πήγε άουτ δίχως να ανησυχήσει τον Κλέιμαν. Τρία λεπτά μετά ήρθε η πρώτη τελική του Βόλου στο ματς. Ο Ντέλετιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κάτσε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε. Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν καλύτερη και κυκλοφορούσε την μπάλα με ηρεμία με την είσοδο του Μπαριέντος, αλλά δεν απειλούσε. Στο 58’ η ΑΕΚ πάντως άγγιξε το γκολ. Συνεργασία Γκαρσία με Πινέδα, ο τελευταίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να φύγει ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ έδειχνε να μην βιάζεται, ήθελε να διαχειριστεί το σκορ και δεν έκανε βεβιασμένες κινήσεις. Αποτέλεσμα να έχει λίγες επιθέσεις και αυτές σε αργό τέμπο. Στο 64’ σουτ εκτός περιοχής του Ντέλετιτς μετά τη λάθος πάσα του Πινέδα προς τον Τζαβέλλα, ο Αθανασιάδης εύκολα μπλοκάρει.

Τέσσερα λεπτά η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να… καθαρίσει το ματς. Λάθος γύρισμα του Λούνα προς τον Κλέιμαν, ο Λιβάι Γκαρσία τσιμπάει την μπάλα και πλασάρει πριν σκάσει η μπάλα στο χορτάρι από πλάγια θέση, αλλά στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Μετά το 70’ έκανε τις πρώτες του απαραίτητες αλλαγές και ο Αλμέιδα. Ο Τσούμπερ και ο Γκατσίνοβιτς πέρασαν στο ματς αντί του Πινέδα και του Γκαρσία. Ο Ελβετός πήγε φορ με τον Γκάτσι αριστερά. Καρτάλης στη θέση του Κάτσε για τον Βόλο στο 81’ με την ΑΕΚ να… παίζει με την φωτιά όσο δεν σκόραρε 2ο γκολ. Ο Αλμέιδα απάντησε στο 84′ με Φερνάντες-Γαλανόπουλο αντί Μάνταλου και Αραούχο.

Μεταξάς αντί Τσοκάνη για τον Βόλο στο 89′, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ρυθμό και φάσεις στο τέλος. Στις καθυστερήσεις για την ΑΕΚ μπήκε ο Σιμάνσκι αντί του Ελίασον.

Και κάπως έτσι τελείωσε ο αγώνας για την ΑΕΚ με το… τρίποντο στην βαλίτσα της επιστροφής και την ηρεμία εντός ομάδας για την συνέχεια στα πλέι οφ.

Βόλος – ΑΕΚ 0-1

Γκολ:

9’ Πινέδα σουτ 0-1

Κίτρινες: 24’ Ντέλετιτς

Κόκκινες:

O MVP του Βόλος – ΑΕΚ

Ο Γενς Γιόνσον… όργωσε το γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ως ο μόνος κόφτης στο γήπεδο, κρατούσε τον Βόλο μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη. Ο Δανός για ακόμη ένα παιχνίδι έπαιξε με υψηλά στάνταρ και βρίσκεται σε φόρμα στα πλέι οφ.

Το κλειδί του Βόλος – ΑΕΚ

Το ζήτημα ήταν να μην απειλείται η ΑΕΚ και να σκοράρει. Το δεύτερο το έκανε νωρίς, το πρώτο το κατάφερε λόγω… ατολμίας του Βόλου και της καλής της αμυντικής λειτουργίας.

Τα γκολ του Βόλος – ΑΕΚ


Η μετάδοση του Βόλος – ΑΕΚ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X