«Ζαλίζουν» οι μισθοί των διαιτητών: Πόσα παίρνουν στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

«Ζαλίζουν» οι μισθοί των διαιτητών: Πόσα παίρνουν στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

«Ζαλίζουν» οι μισθοί των διαιτητών, πόσα παίρνουν στην Ευρώπη οι ρέφερι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ισπανική εφημερίδα Marca έχει ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τους μισθούς των διαιτητών στα έξι μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, οι Ισπανοί διαιτητές είναι αυτοί που αμείβονται καλύτεροι, με εξαιρετικά υψηλούς μισθούς (σχεδόν τους διπλάσιους σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Πρέμιερ Λιγκ), καθώς μάλιστα από τον Σεπτέμβριο του 2020 η διαιτησία στην χώρα της Ιβηρικής είναι επαγγελματική.

Ο μισθός των διαιτητών αφορά την προετοιμασία τους για τους αγώνες, τις προπονήσεις σε γήπεδο ώστε να διατηρούνται σε άριστη φυσική κατάσταση, μελέτη σχετικά με τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές κλπ. Στόχος είναι ο διαιτητής να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε απερίσπαστος να είναι απόλυτα προετοιμασμένος, σε κάθε τομέα, για το εκάστοτε παιχνίδι.

«Ζαλίζουν» οι μισθοί των διαιτητών: Πόσα παίρνουν στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι διαιτητές στην Ισπανία βγάζουν περίπου 250.000 ευρώ, δηλαδή 12.500 ευρώ το μήνα δηλαδή. Ποσό 4.200 ευρώ εισπράττει ο διαιτητής του αγώνα και 2.100 ευρώ αυτός που είναι υπεύθυνος για το VAR.

Κάθε διαιτητής ορίζεται να διευθύνει περίπου είκοσι παιχνίδια ανά σεζόν ως πρώτος και περίπου άλλα δέκα ως VARίστας.

«Ζαλίζουν» οι μισθοί των διαιτητών: Πόσα παίρνουν στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Στην Αγγλία, οι ετήσιες απολαβές των διαιτητών φτάνουν τις 110.00 ευρώ, στην Μπούντεσλιγκα τις 125.000 ευρώ, στη Γαλλία τις 120.000 ευρώ, στο καμπιονάτο περίπου 140.000 ευρώ. Στην Πορτογαλία υπάρχουν 21 επαγγελματίες διαιτητές, οι οποίοι λαμβάνουν μάξιμουμ 2.500 ευρώ το μήνα.

Είναι ενδεικτικό πως το 2022, ο Ισπανός Ματέου Λαόθ, ο οποίος είχε διευθύνει μεταξύ άλλων και τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, έγινε πλουσιότερος κατά περίπου 335.000 ευρώ, καθώς ήταν διαιτητής και στο Παγκόσμιο Κύπελο του Κατάρ.

«Ζαλίζουν» οι μισθοί των διαιτητών: Πόσα παίρνουν στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Μπορείτε να δείτε τους πίνακες με τις αναλυτικές απολαβές των διαιτητών σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Αναφέρονται οι μηνιαίες απολαβές, τα λεφτά που παίρνουν ανά αγώνα αν είναι πρώτοι ή στο VAR, οι μισθοί για το Τσάμπιονς Λιγκ, τα συνολικά ετήσια ποσά, αλλά και τον αριθμό των αγώνων που μπορεί να σφυρίξει ένας διαιτητής.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X