ΑΕΚ: Μάνταλος να «κερνά», Σέρχιο να «πίνει»: Όλα τα γκολ του Αραούχο μετά από πάσα του κορυφαίου του assistman! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΕΚ: Μάνταλος να «κερνά», Σέρχιο να «πίνει»: Όλα τα γκολ του Αραούχο μετά από πάσα του κορυφαίου του assistman! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr θυμίζει όλες τις περιπτώσεις που ο Πέτρος Μάνταλος δημιούργησε και ο Σέρχιο Αραούχο εκτέλεσε για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τεράστιο «διπλό» αποχώρησε από την Τούμπα η ΑΕΚ.

Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, η οποία -πέρα από την ακατανόητη απόφαση του 6’, με το σφύριγμα του Αλεξέι Κουλμπάκοφ πριν ο Νόρντιν Άμραμπατ σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα- φέρει τη σφραγίδα κυρίως δύο «κιτρινόμαυρων» (από πλευράς παικτών): Του Πέτρου Μάνταλου και του Σέρχιο Αραούχο, με τον πρώτο να σκάβει υπέροχα και τον δεύτερο να κατεβάζει εξαιρετικά με το στήθος και να τελειώνει ιδανικά τη φάση για το τελικό 0-1.

Δύο παίκτες που γράφουν τη δική τους ιστορία με τις μεταξύ τους συνεργασίες και οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βρίσκονται με κλειστά μάτια, με τον «Πετράν» κυρίως σε ρόλο… πασαδόρου και τον Σέρχιο σε εκείνο του εκτελεστή.

ΑΕΚ: Μάνταλος να «κερνά», Σέρχιο να «πίνει»: Όλα τα γκολ του Αραούχο μετά από πάσα του κορυφαίου του assistman! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΕΚ: Μάνταλος, ο κορυφαίος assistman στην καριέρα του Αραούχο

Διότι αυτός ο συνδυασμός (Μάνταλος να σερβίρει και Αραούχο να εκτελεί) έχει λάβει χώρα ουκ ολίγες φορές στα χρόνια της μεταξύ τους συνύπαρξης στην Ένωση. Για την ακρίβεια, έχει συμβεί συνολικά σε επτά περιπτώσεις, οι περισσότερες εξ αυτών μάλιστα σηματοδοτώντας κρίσιμα γκολ για την ΑΕΚ. Κάτι που -βάσει αριθμών- καθιστά τον Έλληνα άσο ως τον καλύτερο assistman στην καριέρα του Αργεντινού επιθετικού.

ΑΕΚ: Μάνταλος να «κερνά», Σέρχιο να «πίνει»: Όλα τα γκολ του Αραούχο μετά από πάσα του κορυφαίου του assistman! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πίσω από τον Μάνταλο ακολουθούν δύο Ισπανοί, με τους οποίους ο Αραούχο συνυπήρξε στη Λας Πάλμας. Ο λόγος για τους Νταβίντ Σιμόν και Τζόναθαν Βιέρα. Ναι, ο πρώτος πρόκειται για τον νυν δεξιό μπακ της Λαμίας. Αμφότεροι, λοιπόν, με πέντε ασίστ συγκατοικούν στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας του «Τσίνο».

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν αρκετοί παίκτες, με το «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον να επικεντρώνεται (βάσει αριθμών και πάλι) στους Μάρκο Λιβάγια, Λιβάι Γκαρσία και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Όλοι τους με τρεις ασίστ για τον Αραούχο.

ΑΕΚ: Μάνταλος να «κερνά», Σέρχιο να «πίνει»: Όλα τα γκολ του Αραούχο μετά από πάσα του κορυφαίου του assistman! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο προκείμενο όμως, η συνεργασία των δύο εκ των βασικών πρωταγωνιστών της ΑΕΚ στη νίκη της επί του ΠΑΟΚ παραμένει μοναδική. Τουλάχιστον από πλευράς Αραούχο (ο Μάνταλος είχε τρομερές επιδόσεις και με τον Λιβάγια, έχοντας συνεργαστεί σε 14 τέρματα του «δικεφάλου», με πέντε ασίστ ο πρώτος και εννιά ο Κροάτης άσος!).

Είναι εμφανές -και από τα γκολ του Σέρχιο αλλά και συνολικά από τις φάσεις που βγάζουν οι δυο τους- ότι όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι και τις κινήσεις του άλλου, αλλά έχουν και την ικανότητα να μετατρέπουν την… καλή σκέψη σε σωστή ενέργεια. Όπως, άλλωστε, είναι φανερό το δέσιμο και η αλληλοεκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον, με τον Αραούχο εξάλλου να αναγνωρίζει τον Μάνταλο ως τον πραγματικό αρχηγό της ΑΕΚ (παρά του ότι ο τελευταίος του παραχώρησε το περιβραχιόνιο).

ΑΕΚ: Μάνταλος να «κερνά», Σέρχιο να «πίνει»: Όλα τα γκολ του Αραούχο μετά από πάσα του κορυφαίου του assistman! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΕΚ: Τα επτά γκολ του Αραούχο από ασίστ του Μάνταλου

Μάνταλος και Αραούχο άρχισαν να βρίσκονται αποτελεσματικά από τις πρώτες τους κοινές στιγμές εντός αγωνιστικού χώρου. Αρχής γενομένης από τα μέσα της σεζόν 2016/17, όταν και ο 31χρονος φορ μετακόμισε για πρώτη φορά από τη Λας Πάλμας στην ΑΕΚ.

Η πρώτη αναμέτρηση που ο Αραούχο σκόραρε μετά από τελική πάσα του Μάνταλου ήταν την 1η Μάρτη του 2017. Πρώτος προημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδας με τον Πλατανιά, με το ματς στα Περιβόλια να έχει ολοκληρωθεί χωρίς σκορ. Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ επικρατώντας 3-0, με τον Αραούχο να σημειώνει το δεύτερο τέρμα της.

 

(Το γκολ στο 3:51 του βίντεο)

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου, ο Αργεντινός άσος θα πετύχαινε και το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα, σκοράροντας στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Κοινή συνισταμένη των δύο τερμάτων (πέρα φυσικά από τα πρόσωπα που συνεργάστηκαν σ’ αυτά) συνιστά το ότι ο Μάνταλος είδε ωραία την κίνηση του συμπαίκτη του, ο οποίος εκτέλεσε σ’ αμφότερες τις περιπτώσεις με το αριστερό και προς την ίδια (απέναντι κάτω) γωνία.

 

Η εν λόγω σεζόν ήταν και η πιο παραγωγική στις συνεργασίες των δύο παικτών, αφού περιλάμβανε άλλα δύο «χτυπήματα».

Συνέχεια, λοιπόν, με τη φάση των ημιτελικών κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί όπου η Ένωση έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο παιχνίδι, στις 13 Απριλίου ανήμερα των 93ων γενεθλίων της, με το «διπλό» (1-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Καυτό ξεκίνημα για τον «δικέφαλο» με γκολ μόλις στο 6’, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε άψογα την κομπίνα στο φάουλ βρίσκοντας με συρτή κάθετη τον Αραούχο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση για το 0-1.

 


(Το γκολ στο 1:37 του βίντεο)

Επόμενο γκολ και πάλι στη Νέα Σμύρνη, στις 31 Μαΐου του ίδιου έτους. Επίσης κρίσιμο, εάν όχι το πλέον κρίσιμο μέχρι και εκείνο της Τούμπας. Κι αυτό διότι επιτεύχθηκε στο 81ο λεπτό της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Playoffs, με την ΑΕΚ να επικρατεί με ανατροπή και να κατακτά την πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος και ταυτόχρονα την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Εκ νέου εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο, με τον «Τσίνο» να διαμορφώνει το τελικό 1-2 με γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω. Να σημειωθεί ότι σε αυτήν την αναμέτρηση, οι δύο παίκτες είχαν ανταλλάξει ρόλους στο 1-1.

 

(Το γκολ στο 1:33 του βίντεο)

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε αρκετός καιρός για να συνεργαστούν ξανά οι δύο άσοι σε τέρμα της ΑΕΚ. Εξάλλου, είχε μεσολαβήσει και η σεζόν 2018-19, την οποία ο Σέρχιο πέρασε στη Λας Πάλμας. Βιώνοντας λοιπόν τις πρωτόγνωρες καταστάσεις με το ξέσπασμα του κορωνοϊού και τα άδεια γήπεδα, ο «δικέφαλος» στις 20 Ιουνίου του 2020 ερχόταν ισόπαλος (2-2) στο ΟΑΚΑ με τον Άρη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Playoffs. Ο Αραούχο βρήκε εκ νέου δίχτυα, ύστερα από ασίστ του Μάνταλου. Σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο από άποψη αγωνιστικής κατάστασης για τον Αργεντινό επιθετικό, λόγω και ενός τραυματισμού που τον είχε ταλαιπωρήσει πριν από λίγο καιρό.

 

(Το γκολ στο 2:00 του βίντεο)

Ερχόμαστε σιγά-σιγά στο… πιο σήμερα και συγκεκριμένα στην περυσινή σεζόν, η οποία έκλεισε μία τετραετία που οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν. Είμαστε στις 21 Νοεμβρίου του 2021 και η ΑΕΚ υποδέχεται στο «Σπύρος Λούης» τον Ολυμπιακό. Δεύτερη παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην εν λόγω λίστα. Αποτελούν άλλωστε «αγαπημένο» αντίπαλο του Αραούχο. Η σέντρα του Μάνταλου (που κόντραρε και λίγο στον Εμβιλά) και η καρφωτή κεφαλιά του συμπαίκτη του για το 1-1, δεν άφησαν κανέναν εκ των δύο χαρούμενους στο φινάλε, καθώς η ομάδα τους ηττήθηκε 3-2.


Για να φτάσουμε στην περασμένη Κυριακή (2/4) και τον τελευταίο σχετικό συνδυασμό των δύο παικτών. Οι συνεργασίες των οποίων, αναπόφευκτα, φέρνουν στη θύμηση μνήμες από το ένδοξο «κιτρινόμαυρο» παρελθόν…

 

(Το γκολ στο 9:34 του βίντεο)

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Ο τίτλος και η μεγάλη εικόνα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X