Όλοι ΜΑΖΙ, στον Βόλο και με Άρη, για την κορυφή!

Όλοι ΜΑΖΙ, στον Βόλο και με Άρη, για την κορυφή!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις δυο αναμετρήσεις της ΑΕΚ που ακολουθούν, την αξία του βάθους στο ρόστερ που τώρα θα φανεί ελέω τραυματισμών και το στόχο της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοιάζει και ίσως είναι τετριμμένο αυτό το κλασικό: δεν περισσεύει κανείς! Μα είναι τόσο αλήθεια και προκύπτει τεράστια ανάγκη για να γίνει πράξη για την ΑΕΚ έως την επόμενη διακοπή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, κυρίως στο πρωτάθλημα και έπειτα στο Κύπελλο. Η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε, ανταποκρίθηκε σε αναμέτρηση με υψηλή απαίτηση για (την ίδια και το πρωτάθλημα) νίκη, κόντρα σε ότι βρήκε στην πορεία αυτού του διπλού απέναντί της. Διότι δεν ήταν μόνο ο Κουλμπάκοφ που τοποθετήθηκε για να σφραγιστεί ότι ΔΕΝ θα κερδίσει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και δεν έφτανε ούτε απλά ο αντίπαλος και η έδρα του (αφού αυτούς τους είχε η Ένωση και το είχε αποδείξει και στα δυο προηγούμενα ματς).

Κόντρα ήταν η ψυχολογία έπειτα από δυο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα μας με αντίπαλους τους μόνιμα βασικούς ανταγωνιστές της. Απέναντι ήταν και η κατάσταση παικτών, η γενικά προβληματική αγωνιστική προετοιμασία της ΑΕΚ, προτού δηλαδή πάει στο ματς της Θεσσαλονίκης. Να θυμίσω εδώ ότι ο Αλμέιδα υποχρεώθηκε να περιμένει έως τελευταία στιγμή παίκτες όπως ο Βίντα, ο Γκατσίνοβιτς, ο Μουκουντί, έχασε στην πορεία τον Πάολο Φερνάντες, ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στις δυο τελευταίες προπονήσεις, ο Τομ Φαν Βέερτ τελικά δεν τα κατάφερε όπως και ο Μουκουντί που αναφέρουμε παραπάνω.

Αν μη τι άλλο όλα αυτά μαζί συνθέτουν και επιβεβαιώνουν το πόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας είχε η ΑΕΚ για να προσπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής που μας πέρασε στην Τούμπα. Σε μια δυνατή έδρα, γεμάτη και με πολλή διάθεση από τον κόσμο… Δεν έπαιξε σε μια χαλαρή Τούμπα όπως το έκανε και έχασε (κόντρα στη ροή του αγώνα) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος! Κι όμως τα κατάφερε και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε με απόλυτο τρόπο τα δώρα που προσέφεραν -απλόχερα- τελικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Ήταν μια Κυριακή πραγματικά υπέροχη για την ΑΕΚ αλλά αναμενόμενα θα έφερνε και μια – δυο κακές ειδήσεις, ποτέ δεν μας τα δίνει όλα, κάτι μας παίρνει…

Αναφέρομαι φυσικά στο τραυματισμό των Σιντιμπέ και Άμπραμπατ οι οποίοι με μυϊκά προβλήματα θα μείνουν ένα μήνα (και βλέπουμε) με 20 μέρες αντίστοιχα. Δυο ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει πράγματα στον Δικέφαλο φέτος, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, αλλά σίγουρα σημαντικοί για τον Ματίας Αλμέιδα και για την ΑΕΚ που ‘χει να δίνει σερί αγώνων έως τη διακοπή για το Πάσχα, μέχρι για την ακρίβεια και τη Μεγάλη Τετάρτη όπου παίζει η ομάδα στο Φάληρο την ρεβάνς του 3-0 απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τρία ματς σε μία εβδομάδα ακόμη και αν υπάρχει μόνο ένα ντέρμπι μπροστά (και το άλλο πίσω αυτό με τον ΠΑΟΚ) έχοντας εκτός το ένα από τα δυο σου δεξιά μπακ και έναν ποδοσφαιριστή (μεσοεπιθετικό) που ήταν έως και χθες βασικός!

Δυο νίκες σε δυο ματς και γιορτές κορυφής!Όλοι ΜΑΖΙ, στον Βόλο και με Άρη, για την κορυφή!

Εδώ λοιπόν θα φανεί και θα επιβεβαιωθεί – αποδειχθεί το βάθος που ‘χει το ρόστερ της ΑΕΚ. Κάτι που έχει δει και ο… τυφλός σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και χθες στην Τούμπα, όπου από τον πάγκο ο Ματίας Αλμέιδα είχε τη δυνατότητα να φέρει τους: Γκαρσία, Μάνταλο, Τσούμπερ, Ελίασον, Ρότα και Γαλανόπουλο. Κι ας μην είχε διαθέσιμο τον Φερνάντες, τον Μουκουντί και χωρίς ρυθμό τον Μοχαμάντι. Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα πρέπει να μιλήσει το βάθος του ρόστερ στο χορτάρι και μάλιστα αρκετά άμεσα, στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν κοινώς για να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς λέμε. Από το παιχνίδι το αυριανό στον Βόλο και έπειτα από εκείνο της Κυριακής με τον Άρη.

Διότι έχουμε δυο ματς απ’ ευθείας, κοινώς τρία σε μια εβδομάδα, κάτι που εκ των πραγμάτων υποχρεώνει αλλαγές και διαχείριση, απ’ όλες τις ομάδες φυσικά που συμμετέχουν στα play-offs. Σε αυτά από …χθες πρέπει και εστιάζει η ομάδα! Είναι το καλύτερο μαντάτο που προέκυψε από την προπόνηση στα Σπάτα: ότι δηλαδή όλοι ήταν σα να βρίσκονται μια ακόμη μέρα στη δουλειά. Το κλίμα ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό μετά τις δυο γκέλες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Σα να μην έγινε δα και κάτι. Και έτσι πρέπει… Η αυτοπεποίθηση προφανώς και θα ανέβει από τέτοιο διπλό, όμως το θέμα είναι ότι ήρθε με το ίδιο πάντα σχέδιο, αυτό έχει σημασία και αυτό δείχνει την απόλυτα πνευματική ετοιμότητα της ΑΕΚ χάρη στον Αλμέιδα!

Όλη τη χρονιά ο ΑΕΚτζής -ελέω και επιστροφής στην Νέα Φιλαδέλφεια- είναι δίπλα στην ομάδα. Η διοίκηση διακριτικά όπως πρέπει το ίδιο και με σημαντική συνεισφορά όλων των συνεργατών του Δημήτρη Μελισσανίδη προκειμένου η ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί. Το ποδοσφαιρικό τμήμα απογειώνει τις προσδοκίες μας χάρη στον Αλμέιδα, το τεχνικό τιμ συνολικά και τη ποιότητα των παικτών, αλλά ΚΥΡΙΑ το ισχυρό γκρουπ που δημιουργήθηκε. Τώρα το πάμε ΜΑΖΙ είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Τώρα όπως το έγραψε ο Ηλίας Ατματσίδης: στήριξη στην ομάδα και πάντα στον Ματίας, δεν περισσεύει κανείς, όλοι με πίστη για τις νίκες που πρέπει να πάρει η ΑΕΚ στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Νίκες με τον Βόλο και τον Άρη για την κορυφή… Ο κόσμος θα κάνει και πάλι απόβαση στην Μαγνησία, η ομάδα θα είναι και πάλι ενωμένοι, εκεί που ακούστηκε πιο δυνατά από ποτέ και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ το όνομα του Αργεντινού τεχνικού των πρωτοπόρων, πρέπει να ξεκινήσει η γιορτή της κιτρινόμαυρης κορυφής και να μετατραπεί σε πάρτι πρωτιάς ξανά για αρκετό καιρό (τούτη τη φορά) την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Άρη στη δική μας πόλη, στο δικό μας σπίτι. Αυτές οι δυο αναμετρήσεις που ακολουθούν έχουν μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο και από οποιοδήποτε ντέρμπι, τον δρόμο μας τον έδειξαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, το δεδομένο στο κορυφαίο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών δεν υπάρχει σε κανένα ματς: καμία χαλάρωση, μόνο …λύσσα και πάμε για τη τελική ευθεία: όλοι ΜΑΖΙ μέχρι τέλους!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X