Η ΑΕΚ με τον Γκαρσία και η ΑΕΚ δίχως τον Λιβάι

Η ΑΕΚ με τον Γκαρσία και η ΑΕΚ δίχως τον Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το μεγάλο γρίφο ενόψει Τούμπας στην περίπτωση που ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο δεν καταφέρει να δώσει το παρών κόντρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δευτέρα σήμερα, μόλις έξι ημέρες πριν από το παιχνίδι της Τούμπας, εκεί όπου η ΑΕΚ θα παίξει ένα πολύ σημαντικό χαρτί της, στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν πιστεύω ότι κάτι θα έχει χαθεί ολοσχερώς αν ηττηθεί, όμως όλοι αναλογιζόμαστε πόσο πιο πίσω θα έχει βρεθεί από εκεί που πρέπει να είναι, εφόσον συμβεί αυτό. Είναι και το ψυχολογικό στη μέση… Τρίτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα σε ντέρμπι, σε βάζει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι ακόμα πιο έντονα τι είναι αυτό που σου ξεφεύγει.

Δευτέρα σήμερα, μόλις έξι ημέρες πριν από το παιχνίδι της Τούμπας και το τοπίο γύρω από τον Λιβάι Γκαρσία παραμένει θολό. Αναμφίβολα, κάτι δεν πήγε καλά εδώ. Μπήκε εμφανώς ανέτοιμος ως αλλαγή κόντρα στον Ολυμπιακό και τούτη η επιλογή αποτέλεσε πισωγύρισμα για εκείνον. Έμεινε εκτός αποστολής ο διαθέσιμος σε εκείνο το παιχνίδι Φαν Βερτ και όταν η ΑΕΚ χρειάστηκε κυνηγό περιοχής, μπήκε ο Λιβάι με το γνωστό αποτέλεσμα. Την Κυριακή, ενδέχεται να είναι εκτός και οι δύο, παρόλο που ο Γκαρσία λέει ότι δεν θα το χάσει. Για να δούμε…

Η φετινή σεζόν μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πρώην εξτρέμ και νυν φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είναι ο μοναδικός αληθινά αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής σε αυτό το ρόστερ. Για διάφορους λόγους. Ο Αραούχο μοιάζει να έχει πάψει να πιστεύει πρωτίστως ο ίδιος στον εαυτό του ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην κορυφή, ο Φαν Βερτ δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό με τον οποίο η ΑΕΚ παίζει ψηλά και γι’ αυτό δεν επιλέγεται. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται ο Τσούμπερ περισσότερο αποδοτικός σε αυτό τον ρόλο και από τους δύο προαναφερθέντες. Όμως κι εδώ, μιλάμε για κατά συνθήκη επιθετικό.

Για όλους είχε μια λύση, αλλά ο Λιβάι είναι μια άλλη ιστορία

Στη διάρκεια της σεζόν, η ΑΕΚ μέτρησε πολλές απώλειες. Έχασε τον Γκατσίνοβιτς, μαζί και τον Ελίασον, νωρίτερα τον Γιόνσον και τον Σιμάνσκι, δεν είχε για μήνες τον Τσούμπερ, τέθηκε νοκ άουτ ο Μοχαμάντι, κράτησε τον Πινέδα στον πάγκο για να τον αποφορτίσει, έπαιξε χωρίς Βίντα και Μουκουντί, όμως ουδέποτε αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα. Ίσα ίσα που εν μέσω απουσιών, πήρε σημαντικές νίκες, μείωσε την απόσταση, κάποια στιγμή πάτησε και κορυφή. Είχε τον τρόπο ο Αλμέιδα να μακιγιάρει ιδανικά κάθε απώλεια. Χωρίς τον Γκαρσία, ωστόσο, δεν έχει τη μέθοδο, της λείπει η ουσία στην επίθεση. Ίσως και επειδή δεν ήταν απλά ματς τα δύο προηγούμενα, ήταν δύο ντέρμπι.

Η ΑΕΚ με τον Γκαρσία και η ΑΕΚ δίχως τον Λιβάι

No Garcia, no party? Ας ελπίσουμε πως όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να προλάβει και να επιλεγεί εφόσον είναι στο 100%, διότι άλλο ρίσκο με την περίπτωσή του δεν πρέπει να παρθεί καθώς μετά τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν επιπλέον 8 παιχνίδια, ενώ τα δύο επόμενα μετά την Τούμπα θα είναι αυτά με τον Βόλο και τον Άρη. Εκεί δηλαδή που, ό,τι κι αν έχει συμβεί στη Θεσσαλονίκη, ποντάρεις στους 6 βαθμούς ενόσω οι άλλοι θα παίξουν μεταξύ τους, άρα κάποιοι θα έχουν απώλειες.

Δεν είναι μάγος ο Αλμέιδα, το έχει πει πολλάκις και ο ίδιος ότι στο ποδόσφαιρο έχουν όλα ανακαλυφθεί. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες, διεθνώς, που είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να αντικαταστήσεις. Ασφαλώς, πρέπει να βρεις το καλύτερο, το πιο έξυπνο, το πιο λειτουργικό κόλπο για να μην αφήσεις αυτό το εμπόδιο να σε λυγίσει.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X