Η ΑΕΚ που θα αλλάξει και θα τους… αλλάξει!

Η ΑΕΚ που θα αλλάξει και θα τους… αλλάξει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου στον απολογισμό όσων έγιναν μέχρι τώρα και όσων έρχονται μπροστά με επίκεντρο την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σα να ηρέμησε λίγο το πράγμα. Είπαν, ξαναείπαν, έβγαλαν όλο το μένος τους εις βάρος της ΑΕΚ, κόντεψαν να μας… πείσουν πως υπήρξε συγκλονιστική εύνοια στο ντέρμπι της Κυριακής, αλλά τώρα πάμε για τα επόμενα. Στο τέλος έτσι κι αλλιώς, δεν μένουν οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία. Και εδώ που έχουμε φτάσει, ουσία είναι οι βαθμοί. Ποιος θα μαζέψει τους περισσότερους, ποιος θα είναι πιο έτοιμος για να σηκώσει τις δύο κούπες της σεζόν.

Βέβαια, μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις. Τα σότα που μοιράζονται αφειδώς τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχιστούν. Αυτό είναι το αφήγημα που έχουν «στήσει», με αυτό θα πορευθούν. Τουλάχιστον ως τη Δευτέρα, γιατί πιστεύω πως εκεί θα είναι η d-day. Μια μέρα σταθμός, που θα βγουν πολλά στην επιφάνεια. Θα ανατραπούν δεδομένα που κάποιοι ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους, θα ανακατευτεί για τα καλά η τράπουλα και πολλοί κατεργάρηδες θα μπουν στον πάγκο τους. Λίγο υπομονή και θα δούμε πολλά.

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση της Δευτέρας. Και στη συγκεκριμένη συγκυρία, να ξέρετε πως εκείνοι που φωνάζουν περισσότερο, πιθανολογώ πως θα υποστούν και τη μεγαλύτερη έκπληξη. Αλλά ας μην πάμε σε προαναγγελίες που τις βαριέμαι έτσι κι αλλιώς. Κρατήστε μόνο, ότι η Δευτέρα θα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και κυρίως, όσα έρχονται από εδώ και μπροστά. Τώρα που θα είναι και τα πραγματικά κρίσιμα.

Δεν επιτράπηκε το πραξικόπημα

Είναι φανερό πάντως, πως ήδη το «κόκκινο» πραξικόπημα που επιχειρήθηκε, κόπηκε άμεσα. Η προσπάθεια να βρεθούν ξανά όλοι προ τετελεσμένων και να ανοίξει η «Κερκόπορτα» για να τρυπώσει ξανά ο συμπαθής καμηλιέρης Μαρκ, που απέτυχε παταγωδώς και στην Αίγυπτο, έπεσε σε τοίχο. Για να είμαι ξεκάθαρος, μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η αφωνία του Παναθηναϊκού σε όλο αυτό. Αλλά μάλλον θα ξέρουν καλύτερα. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς, πως δια της σιωπής αποδέχονται τις πρακτικές του – υποτίθεται – αιώνιου αντιπάλου.

Το δεδομένο πάντως είναι πως και αυτή η απόπειρα να επανέλθει το ποδόσφαιρο στον… γύψο που το είχαν θέσει τα τελευταία 30 χρόνια, αποκρούστηκε και έπεσε στο κενό. Βέβαια, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Όπως πραξικοπηματικά αυτοσχεδιάζουν με το πρωτάθλημα της Super League 2 και επιχειρούν να επιβάλουν τους «εκλεκτούς» τους θέτοντας σε ομηρία όλες τις ομάδες, έτσι οραματίζονται πως θα προχωρήσουν και στη μεγάλη κατηγορία.

Ένα από τα αγαπημένα αφηγήματα των τελευταίων ημερών, αφορά τους Elite διαιτητές. Είναι σοκαριστικό να διαπιστώνεις, πως είναι μια τρύπα στο νερό όλη η ιστορία. Σε μια κλειστή λίστα 30 διαιτητών, μόνο οι 15 προέρχονται από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Στα ματς της περασμένης αγωνιστικής, διαθέσιμοι ήταν μόνο δύο! Αλλά για να μη χανόμαστε.
Ας έρθουν και αυτοί. Ας αναλάβουν το κόστος να τους πληρώσουν και να έρθουν οι καλύτεροι. Όχι πως έχω κάποια αμφιβολία, πως θα βρουν πάλι κάποια αφορμή για να σηκώσουν σκόνη.

Η ΑΕΚ να βρει ξανά το γκολ

Κλείνω εδώ, με όλο αυτό το πανηγύρι των ζουρλών. Πάμε στα αγωνιστικά. Είναι δεδομένο, ότι με την ΑΕΚ μόλις στο -2 από την κορυφή, πάνω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αρκούσε μια ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (σε συνέχεια βέβαια της ήττας από τον Ολυμπιακό), για να σκορπίσει απογοήτευση στα όρια της αγωνιστικής… κατάθλιψης για την κοινωνία της ΑΕΚ. Είναι εκείνο το συννεφάκι που σας έλεγα πριν από μέρες, τις ψευδαισθήσεις πως θα νικά η Ενωση κάθε ομάδα με 2-3 γκολ μέσα στην έδρα της.

Η ΑΕΚ ήξερε μπαίνοντας στη διαδικασία των πλέι οφ, πως χρειαζόταν να κάνει κάτι που δεν έπραξε σε όλη την κανονική διάρκεια της σεζόν. Να κάνει μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας. Απίθανο; Δεν νομίζω. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να νικήσει στο Φάληρο τον Ολυμπιακό, έχασε με ξεκάθαρες διαιτητικές εμπλοκές στα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Δεδομένα χρειάζεται να ανακτήσει αυτοπεποίθηση, δεδομένα επίσης πρέπει να δείξει καλύτερα αποτελέσματα.

Ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτά τα τελευταία ματς που ήρθαν τα κακά αποτελέσματα; Πως η ΑΕΚ βγάζει δυσκολία στο στοιχείο που έδειχνε πανίσχυρη το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή, να σκοράρει. Εχει μόνο ένα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, εκεί που πετύχαινε τέρματα με χαρακτηριστική ευκολία. Όχι τυχαίο βέβαια, πως είναι διάστημα που λείπει από την επίθεση της Ενωσης το «πυρηνικό» όπλο που λέγεται Λιβάι Γκαρσία. Πέραν του πόσο καλός παίκτης είναι, ταίριαζε ταμάμ και με το πλάνο του Αλμέιδα. Για την άμυνα που τόση κουβέντα γίνεται, η ΑΕΚ έχει κρατήσει το μηδέν σε τέσσερα φετινά μεγάλα ματς. Δεν είναι τυχαίο, πως όταν δέχεται γκολ, δεν κάθεται και καλό αποτέλεσμα.

Ο Αλμέιδα ξέρει

Διαβάστε περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος: Η ΑΕΚ μετά τη διακοπή, οι στόπερ και ο αντιπρόεδρος
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X