Οριόλα: «Είναι εκπληκτικό που είμαι μέλος της ΑΕΚ»

Οριόλα: «Είναι εκπληκτικό που είμαι μέλος της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

«Είναι εκπληκτικό που είμαι μέλος της ΑΕΚ», δήλωσε ο Πιέρ Οριόλα μετά την πρόκριση επί της Γαλατάσαραϊ

Ο Πιερ Οριόλα μιλάει στο SDNA για την πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του BCL, την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ και αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, ενώ εξηγεί πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ένωση στη σεζόν.

Στο παιχνίδι των Λιοσίων, απέναντι στην Γαλατασαράι, δεν υπήρχε κανένα άλλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ πέραν της νίκης. Τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα εξ αρχής και η Ένωση, με την ώθηση του κόσμου της, ήθελε να κάνει το τελευταίο και πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην οκτάδα.

Τι κι αν το παιχνίδι είχε πολλές διακυμάνσεις και εναλλαγές; Η ΑΕΚ από τη στιγμή που έφερε τον ρυθμό στα μέτρα της, στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε τα πράγματα πιο απλά πάνω στο παρκέ. Κάτι στο οποίο την έχουν βοηθήσει σημαντικά οι νεοφερμένοι.

Ο Πιερ Οριόλα έχει φάει με το… κουτάλι παιχνίδια υψηλής σημασίας και μεγάλου «πρέπει», ξέροντας πολύ καλά τι να κάνει την κρίσιμη ώρα. Κάτι που έκανε για ακόμα μια φορά, αρχίζοντας από την άμυνα. Ο Καταλανός άσος έφερε εμπειρία, ποιότητα και ηρεμία στο παιχνίδι της Ένωσης, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Τώρα όμως ήταν εξόχως σημαντική η συνθήκη, διότι έγινε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. «Αυτό το παιχνίδι ήταν δύο διαφορετικές ιστορίες», ανέφερε αρχικά στο SDNA ο έμπειρος άσος, αναλύοντας την εικόνα της ομάδας του.

«Στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε εκεί που ήθελε η επίθεση της Γαλατασαράι. Στην επίθεση παίξαμε καλά, γυρίσαμε τη μπάλα, βρήκαμε ελεύθερα σουτ, αλλά η Γαλατασαράι σε εκείνο το κομμάτι έπαιξε με περισσότερη ένταση. Δεν είχαμε τον ρυθμό μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά, για να σταθεί στην εικόνα της επανάληψης. «Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πιο σκληρά, τους σταματήσαμε. Έχασαν κάποια σουτ εξαιτίας μας, εμείς τους αναγκάσαμε. Προστατέψαμε το καλάθι μας. Στην άμυνα βελτιωθήκαμε. Στην επίθεση συνεχίσαμε σε καλό επίπεδο, γυρίσαμε τη μπάλα, βρήκαμε καλές προσπάθειες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο και η άμυνα μας βοήθησε πολύ».

Με το τελικό 92-78 η Ένωση εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή της στα προημιτελικά του BCL. Κάτι που στο ξεκίνημα της σεζόν έμοιαζε με υπέρβαση, πάνω στο παρκέ έγινε πραγματικότητα, με την Ένωση να κάνει μεθοδικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου.

Η σημασία αυτής της επιτυχίας μεγάλη, σε όλα τα επίπεδα. «Η ΑΕΚ δεν έχει το μεγάλο μπάτζετ που έχουν αντίπαλες ομάδες που παίξαμε μέχρι στιγμής στη σεζόν. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ότι το αξίζαμε και είχαμε στο πλευρό μας τον κόσμο», υπογράμμισε.

Η συνεισφορά της εξέδρας άλλωστε ήταν καθοριστική για να αλλάξουν οι ισορροπίες, σε σημεία που είχε ανάγκη η ομάδα. «Ο κόσμος βοήθησε πολύ. Μας έδωσαν αυτοπεποίθηση ακόμα και όταν το παιχνίδι δεν κυλούσε καλά, ήταν εκεί για εμάς. Κερδίσαμε το παιχνίδι και λόγω του κόσμου. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά του BCL και τώρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προπονούμαστε για να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο για να πάμε στο επόμενο βήμα».

Η ώθηση που πήρε η ΑΕΚ σε όλο το 40λεπτο από τον… έκτο παίκτη της ήταν κάτι που αναγνώρισαν οι παίκτες χωρίς δεύτερη σκέψη. «Ο κόσμος έδωσε περισσότερη ενέργεια στην ομάδα. Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν είχε σημασία αν ήμασταν πίσω στο σκορ, ο κόσμος έμεινε μαζί μας, φώναξε, μας στήριξε.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και όλοι είδαν τι κόσμο έχει η ΑΕΚ. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Είναι εκπληκτικό να είσαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που είδαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο, θέλουμε ακόμα περισσότερους στη συνέχεια».

Η πρόκριση ήρθε, όμως ουδείς στην ΑΕΚ δεν μένει στα κεκτημένα. Κάθε άλλο. Η συνέχεια έχει πολλά και άκρως απαιτητικά παιχνίδια, με την αναμέτρηση κόντρα στον Προμηθέα να βρίσκεται πλέον σε πρώτο πλάνο. «Υπάρχει ένα παιχνίδι στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Ξέρω ότι κερδίσαμε με 3 πόντους στον πρώτο γύρο και είμαστε κοντά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας στο BCL», ανέφερε επί του θέματος.

Η κουβέντα στράφηκε στην εικόνα του πάνω στο παρκέ. Από την πρώτη στιγμή δίνει στην ΑΕΚ πράγματα που έλειψαν, αλλά -κυρίως- που τα είχε ανάγκη η ομάδα. Η ποιότητά του ξεδιπλώνεται έστω κι αν δεν είναι στο 100% αγωνιστικά, με τους συμπαίκτες του, αλλά και το σταφ της ομάδας να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι εξάλλου έδειξε να προσαρμόζεται όλο και πιο πολύ στα δεδομένα της ομάδας. «Νιώθω εξαιρετικά. Θέλω λίγο χρόνο ακόμα για να βρω πλήρως το ρυθμό μου και να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σωματικά. Νιώθω εξαιρετικά όμως με τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα.

Στο παιχνίδι παίζω και στο 4 και στο 5. Πάντα προσπαθώ να κερδίζω τις 50-50 μπάλες και πάντα προσπαθώ να βγάζω ενέργεια. Το παιχνίδι του Πιερ Οριόλα επιστρέφει μέρα με τη μέρα και βγάζω τον Πιερ Οριόλα που θέλω να δείχνω στην ομάδα».

Κάθε βήμα μπροστά που κάνει η ομάδα ανοίγει και την όρεξη για κάτι ακόμα πιο μεγάλο. Τα πόδια, ωστόσο παραμένουν στο έδαφος, καθώς υπάρχει η κατανόηση της κατάστασης.

Το πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ «εξαρτάται από εμάς», ξεκαθάρισε, για να προσθέσει. «Μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα, αλλά και να χάσουμε από τον καθένα. Οπότε εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από το πώς προετοιμαζόμαστε, όχι μόνο σαν ομάδα, αλλά και ο καθένας ατομικά».

Οι ατυχίες που έχει βιώσει η ομάδα δεν περνούν απαρατήρητες, κάτι που φρόντισε να επισημάνει και ο ίδιος με το πέρας του αγώνα με την «τσιμ μπομ». «Είχαμε ατυχία με τους τραυματισμούς στο παιχνίδι, ειδικά με τον τραυματισμό του Γιάνις (Στρέλνιεκς). Θέλουμε κάθε παίκτης πλέον να κάνει step up. Είναι αυτό το κομμάτι της σεζόν που έχουμε ανάγκη κάθε παίκτη να βοηθήσει και να βάλει τα πάντα στην υπηρεσία της ομάδας. Εξαρτάται από εμάς πού μπορούμε να φτάσουμε».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X