Τώρα είναι οι λεπτομέρειες που ξεπερνούν το ποιοτικό ποδόσφαιρο

Τώρα είναι οι λεπτομέρειες που ξεπερνούν το ποιοτικό ποδόσφαιρο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την περισυλλογή που λογικά υπάρχει στην ΑΕΚ ενόψει της αντιμετώπισης των επόμενων ντέρμπι για το πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα είναι αυτό που έφερε την ΑΕΚ στο σημείο να διεκδικεί τον τίτλο. Το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα είναι αυτό που της έδωσε τη συντριπτική υπεροχή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, του οποίου τα στατιστικά αν δει κάποιος δίχως να γνωρίζει το σκορ, θα πιστέψει ότι πρόκειται για κάποιο λάθος στην τελική απεικόνισή του.

Δεν πρόκειται για λάθος όμως. Κι επειδή το σκορ είναι αυτό που στο τέλος μετράει στη φάση που βρισκόμαστε, καθώς τα περιθώρια για να καλυφθεί οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα είναι προοδευτικά όλο και πιο περιορισμένα, οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον πρωταθλητή και η ΑΕΚ πρέπει να γίνει πιο αποφασιστική όταν τα παιχνίδια θα κρίνονται σε αυτές.

Είναι άλλωστε αυτού ακριβώς του τύπου τα ματς που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα κερδηθούν από εκείνους που θα είναι πιο αποτελεσματικοί και όχι απαραίτητα πιο καλοί. Δεν είναι ψέμα άλλωστε να υποστηρίξει κάποιος ότι η ομάδα δεν άξιζε την ήττα ούτε στην Τούμπα, ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως αυτό ακριβώς πήρε και πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να χτίσει τα επόμενα βήματά της.

Υποδείξεις στον Αλμέιδα προσωπικά δεν θα κάνω. Διότι είμαι βέβαιος ότι αυτός είναι ο πρώτος ο οποίος βλέποντας ξανά το παιχνίδι -που ήδη έχει κάνει κάμποσες φορές- θα διαπίστωσε το μεγάλο σφάλμα της ομάδας -πού ίσως ως ένα βαθμό να παρασύρθηκε κι από το γήπεδο-, να διαχειριστεί τόσο αφελώς την κατάσταση μετά από το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Αυτό το ξαφνικό γιουρούσι λες και χάθηκε ο κόσμος, αυτή η τρομερή και δίχως φραγμό επιθυμία να βρεθεί γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό, είναι η βασικότερη αίτια της ήττας. Όμως μαζί και το σημείο υπόδειξης του πιο ανθεκτικού προβλήματος της ομάδας φέτος.

Στις πέντε ήττες που η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αυτό συνέβη κόντρα στη ροή του αγώνα κι ενώ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι όταν αυτό της συνέβη, δε βρήκε τον τρόπο για να ανατρέψει την κατάσταση. Κι επειδή στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο η νίκη και η ήττα, έστω τρεις ισοπαλίες στα συγκεκριμένα πέντε παιχνίδια, αποτελέσματα που θα ήταν κανονικά το μίνιμουμ για εκείνη βάσει της εικόνας, θα την είχαν σήμερα στη θέση του οδηγού εν όψει των πλέι οφς. Και, πιθανότατα, θα κρατούσαν ακόμα πιο πίσω τους άλλους διεκδικητές καθώς οι τρεις από τις πέντε ήττες έγιναν από Ολυμπιακό Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ μέτρησε μόλις 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα

Ύστερα από 28 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η Ένωση μέτρησε μόλις δύο ισοπαλίες σε αυτό. Προφανώς και είναι τέτοια η στρατηγική της ώστε να εξηγείται σε σημαντικό βαθμό το γιατί της συμβαίνει. Είναι το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα τέτοιο που, κατά περιπτώσεις, στο βωμό της κάψας για τη νίκη χάνεται το έστω μικρό πλεονέκτημα που μπορεί να σου δώσει μία ισοπαλία. Το δωράκι του ενός βαθμού που παίρνεις εσύ, σε συνδυασμό με τη στέρηση από τον αντίπαλο επιπλέον δύο. Αυτά τα παιχνίδια που έρχονται μπροστά, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νίκη ή θάνατος. Αν δεν γίνεται να κερδηθούν τότε δεν πρέπει να χάνονται.

Κανείς δεν θέλει την ΑΕΚ να παίζει για την ισοπαλία. Όλοι θέλουμε όμως τουλάχιστον αυτή, όταν ένα παιχνίδι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού απέναντι σε αυτόν που εφόσον σε νικήσει θα έχει κερδίσει έξι βαθμούς και όχι απλά τρεις. Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να βρεθεί αυτή η ισορροπία γιατί δεν είμαι προπονητής. Είναι όμως ένα στοιχείο το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να μπει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών διότι έως σήμερα έχω την εντύπωση ότι απουσιάζει.

Το ορμητικό, κυριαρχικό ποδόσφαιρο του Αλμέιδα είναι αυτό που έφερε την ΑΕΚ στο σήμερα. Εκείνος είναι που θα κρίνει αν χρειάζεται ο ίδιος να αλλάξει κάτι και αν προλαβαίνει να το κάνει ώστε στο τέλος να είναι και πρωταθλήτρια. Στην τελική ευθεία δεν είναι διόλου εύκολο να διαφοροποιηθεί σε πολλά πράγματα. Είναι όμως εφικτό να διορθώσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό αυτά που πρέπει να προσεχθούν ώστε η ομάδα να μη χάνει βαθμούς όταν αυτό δεν της αξίζει. Αυτός θα το κρίνει.

 

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X