Το αφηνιασμένο άλογο δεν βγαίνει πρώτο στην κούρσα

Το αφηνιασμένο άλογο δεν βγαίνει πρώτο στην κούρσα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την «δίχως αύριο» συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ όταν δέχτηκαν το πρώτο και το δεύτερο γκολ από τον Ολυμπιακό.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο δρόμο για τ’ αποδυτήρια με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είχε την αίσθηση και δικαίως θα πω, ότι αυτό ήταν ένα παιχνίδι το οποίο είχε στα μέτρα της, υπό τον έλεγχό της. Ένα ματς που θα γινόταν εύκολα ή δύσκολα δικό της. Από όσα ο ίδιος ο προπονητής είπε στη συνέντευξη Τύπου, εκεί συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και πράγματα τα οποία θα έπρεπε να διορθωθούν. Όπως αυτή η τάση των φιλοξενούμενων να βγάζουν στην πλάτη της άμυνας τον Μπακαμπού.

Προτού φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή που τελικά η ομάδα δεν απέφυγε, προηγήθηκε το πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως συγκυριακό. Εκεί ακριβώς, λοιπόν, αντί η ΑΕΚ να μείνει συγκεντρωμένη, ξεχύθηκε μαζικά στην επίθεση λες και έπαιζε τελικό Κυπέλλου, βρισκόταν στις καθυστερήσεις και είχε μπροστά της ένα λεπτό για να ισοφαρίσει. Τέτοια συγχρονισμένη ανοργανωσιά δεν επιτρέπεται απέναντι σε αντίπαλο ο οποίος σε έχει προειδοποιήσει από το πρώτο ημίχρονο πως αν του αφήσεις χώρους, θα σε πληγώσει πολύ.

Έρχεται και το δεύτερο γκολ, οπότε όλοι χάνουν εντελώς το μυαλό τους. Το ματς είναι ακόμα στο 57′, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ συμπεριφέρονται λες και πρέπει μέχρι το 60′ να έχουν βρει δύο τέρματα για να ισοφαρίσουν. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για υποτίμηση του αντιπάλου αλλά για μία ακατανόητη συνολική συμπεριφορά η οποία περνούσε το μήνυμα ότι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να αποδεχθούν αυτό που συνέβαινε. Κι όταν δεν καταλαβαίνεις αυτό που πραγματικά γίνεται μέσα στο γήπεδο, τότε θα το πληρώσεις ξανά, οπότε ήρθε και το 0-3 σε φάση που θυμηθήκαμε την περυσινή κακή η οποία που δεχόταν διαρκώς φάσεις μετά από δικά της κόρνερ.

Οι επιλογές και η διαχείριση

Προφανώς αυτό που συνέβη είναι ένα γερό ταρακούνημα για την Ένωση. Συζήτηση επίσης θα μπορούσε να δημιουργηθεί και για κάποιες επιλογές του Αλμέιδα. Παρέταξε μία ομάδα χωρίς εννιάρι αφού ο Αραούχο έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι φορ και σπανίως βρισκόταν μέσα στο το κουτί, ενώ η επιλογή του Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας στέρησε από την ΑΕΚ τη δυνατότητα περισσότερης αμυντικής ασφάλειας και καθαρού μυαλού. Όλοι έχουμε παραδεχθεί τη βελτίωση του Ρότα, όμως ο Γάλλος είναι σημαντικά ανώτερη κλάση και σε μία κατάσταση που πλέον δεν γίνεται να μην παίζει βασικός. Αυτό περιμέναμε όλη τη χρονιά, να έρθει στο σημείο που πρέπει για να κάνει τη διαφορά και τώρα που είναι σε αυτό, παραμένει στον πάγκο.

Τέλος πάντων, πολλά μπορεί να πει κανείς μετά από ένα παιχνίδι και συνήθως αυτοί που δεν παίζουν είναι εκείνοι τους οποίους αναζητούμε. Ο Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι ξέρει καλά τη δουλειά που κάνει και πως δεν παίρνει αποφάσεις δίχως να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές είναι οι πιο συμβατές με τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Αναμφίβολα και ο ίδιος θορυβήθηκε με όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο οπότε πλέον θα σκεφτεί πολύ πιο βαθιά όλα όσα πρέπει να διορθώσει ενόψει των πλέι οφς.

Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ μπαίνει σε αυτά ως διεκδικήτρια του τίτλου με πολύ καλές πιθανότητες για να τον κατακτήσει εφόσον σταματήσει να αδικεί τον εαυτό της σε ντέρμπι που ηττήθηκε κι ενώ η εικόνα της, για μεγάλο διάστημα των αγώνων αυτών, δεν ήταν τέτοια πού να δικαιολογεί το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα πάντως δεν θα έχει τύχη αν παίζει σαν πελαγωμένη τις στιγμές που βρίσκεται πίσω στο σκορ και ειδικότερα εάν έχει ταυτόχρονα τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της σε διαδικασία διαγωνισμού λαθών. Ας ελπίσουμε ότι η μη απόκτηση ενός υψηλού επιπέδου στόπερ τον περασμένο Γενάρη, δεν θα αποδειχθεί εκατόμβη στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X