H ΑΕΚάρα «τελειώνει» τον Ολυμπιακό και κάνει μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

H ΑΕΚάρα «τελειώνει» τον Ολυμπιακό και κάνει μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και με τον κόσμο στο πλευρό της θέλει να «λιώσει» στο καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη ώρα έφθασε! Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (19:00, Cosmote Sport 2, LIVE σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV) τον Ολυμπιακό ξανά στην κατάμεστη και «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League και θέλει το «τρίποντο» για να παραμείνει στην κορυφή και να κάνει ακόμη ένα βήμα για τον τίτλο «τελειώνοντας» ταυτόχρονα τους Πειραιώτες από την υπόθεση πρωτάθλημα, καθώς θα είναι στο -9.

Η αποψινή αναμέτρηση είναι ιστορική. Είναι η πρώτη για το πρωτάθλημα στο «κάστρο» της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από περισσότερα από 20 χρόνια χρόνια. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν συγκρουστεί για το πρωτάθλημα στη φυσική έδρα της ΑΕΚ ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2002 με το ματς να λήγει με 1-1. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Τζόρτζεβιτς με τον Ντέμη Νικολαΐδη να ισοφαρίζει στο 44′.

Βέβαια να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί το πρόσφατο ματς στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου η Ένωση είχε επικρατήσει με 3-0 άνετα, με 2 γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ένα αυτογκόλ του Σαμασέκου.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν αλλάζει αγωνιστικό πλάνο, αλλά δεν αποκλείονται αλλαγές σε κάποια πρόσωπα.

Ο Ματίας Αλμέιδα για το σημερινό ματς άφησε εκτός τους Φαν Βέερτ-Γαλανόπουλο που προφανώς δεν θεωρεί έτοιμους έναντι των υπολοίπων που είναι στην αποστολή. Έτσι η 11άδα του αναμένεται να απαρτίζεται από τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξιά στην άμυνα, το σταθερό δίδυμο Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, αριστερά τον Χατζισαφί, στα χαφ τον Γιόνσον να είναι σταθερός και τον Πινέδα με τον Σιμάνσκι να μάχονται για μία θέση κοντά του, με τον Μεξικανό να έχει το προβάδισμα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά στην επίθεση, τον Άμραμπατ να επανέρχεται δεξιά έναντι του Ελίασον και τον Αραούχο να κινείται σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον φορ Τσούμπερ που και απόψε περιμένουν όλοι να βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά» για την ΑΕΚ στην επίθεση.

Στα αμιγώς αγωνιστικά για την ΑΕΚ, προπόνηση του Σαββάτου όλοι γυμνάστηκαν κανονικά εκτός του τραυματία Μαχαίρα, ενώ εκτός αποστολής έμειναν ο Γαλανόπουλος, ο Τζαβέλλας, όπως και ο Φαν Βέερτ.

Επίσης στην ΑΕΚ επιστρέφει και ο Νορντίν Άμραμπατ. Ο Μαροκινός εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Ατρόμητο και είναι ξανά στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή.

Οσον αφορά τον Λιβάι Γκαρσία, το enwsi.gr σας είχε ενημερώσει προχθές για το πόσο καλά πάει στην προπόνηση και ότι ανταποκρίνεται σε κομμάτι της, με αποτέλεσμα ο Ματίας Αλμέιδα και το προπονητικό τιμ να συμφωνήσουν ότι μπορεί να μπει στην αποστολή και να παίξει αν χρειαστεί στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κόντρα στον ΟΣΦΠ.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Έτοιμο είναι το πλάνο του Μίτσελ για το ντέρμπι, θέλοντας να παρατάξει έναν Ολυμπιακό μαχητικό και επιθετικό. Στο 4-2-3-1 των ερυθρόλευκων δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις, σύμφωνα με τα όσα έχει δουλέψει την τελευταία εβδομάδα.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πασχαλάκης, με τους Μπα, Ντόη στο κέντρο της άμυνας και τους Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Χουάνγκ, Σαμασέκου και σε ρόλο δεκαριού ο Φορτούνης. Δεξιά στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Μπιέλ, ενώ αριστερά θέση διεκδικούν οι Μασούρας, Κανός, με τον Μπακαμπού να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Ο Χάμες Ροντρίγκες βρίσκεται στην αποστολή, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Αντιθέτως, ο Γιαν Εμβιλά έμεινε οριστικά εκτός, όπως αναμενόταν, ενώ ανέτοιμος είναι ακόμη και ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Αναλυτικά, η αποστολή: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Μπουτούτσι, Κανός, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Σαμασέκου, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Διαιτητές ΑΕΚ-Ολυμπιακός

  • Διαιτητής: Μαριάνι
  • Βοηθοί: Μπιντόνι, Τεγκόνι
  • Τέταρτος: Μανούχος
  • VAR: Αμπατίστα, Ψαρρής

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X