Να τον κερδίσει από την... Δεκελείας!

Να τον κερδίσει από την... Δεκελείας!
Photo Credits: INTIME

O Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στη μέρα που ξημέρωσε, στο ματς με τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι απόλυτη ευκαιρία για την ΑΕΚ προκειμένου να γίνει το απόλυτο φαβορί...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε στη τελευταία πράξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μια εβδομάδα μακριά πριν την έναρξη των play offs όπου θα κριθεί η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο. Η κλήρωση της Superleague του Μαρινάκη τα ‘χε φέρει έτσι που στη τελευταία αυτή στροφή ερχόταν το καλύτερο για τους ΑΕΚτζήδες: ο Ολυμπιακός στην έδρα της, τη φυσική, έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια. Τότε δεν γνωρίζαμε βέβαια πως η ομάδα του Φαλήρου θα ερχόταν στην Νέα Φιλαδέλφεια για δεύτερη φορά, μετά τη τριάρα στο Κύπελλο, αλλά και έχοντας μείνει πίσω ήδη στους έξι βαθμούς: σα να λέμε για να παίξει τελικό σεζόν για να έχουν ελπίδες να προστατεύσουν την κούπα που κατέχουν!

Τότε εκτιμώ αν ρωτούσες ΑΕΚτζήδες δεν θα σου έλεγαν αυτό το σενάριο που έγινε πραγματικότητα. Αισιόδοξοι θα ήταν, όπως φάνηκε με το …καλημέρα ελέω Ματίας Αλμέιδα αλλά και νέου γηπέδου, ωστόσο να έλεγε κάποιος τον περασμένο Αύγουστο πως ο Δικέφαλος θα είναι στο συν 6 από τον Ολυμπιακό και φαβορί για να τον κερδίσει και να… πετάξει στο συν 9, προφανώς και θα τον περνούσαν για τρελό! Πλέον μοιάζει, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και αν πάμε σε ανάλυση σε βάθος, στο πλέον πιθανό σενάριο, για την ακρίβεια και πιο σωστά, για το εφτικό σενάριο και απόλυτα -ποδοσφαιρικά- δικαιολογημένο…

Εννοείται πως το ντέρμπι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Μιλάμε πάντα με τα δεδομένα που έχουμε προτού αρχίσει αυτό διότι κανείς δεν γίνεται να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στο ενδεχόμενο να έχουμε μια γρήγορη αποβολή του αντιπάλου και ταυτόχρονα γκολ για την ΑΕΚ. Όμως πάμε βάση της ποδοσφαιρικής λογικής και των όσων μας έχουν δείξει οι δυο ομάδες έως τώρα. Η Ένωση του Αλμέιδα είναι αλήθεια ότι έχει μυρίσει το… αίμα (και μέσα απ’ αυτό το φόβο) των «ερυθρόλευκων», είναι έτοιμη, πιο έτοιμη από ποτέ για να μην αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, να πάρει δηλαδή τη νίκη που θα φέρει σε δύσκολη θέση για τη διεκδίκηση του τίτλου, τόσο την ομάδα του Μίτσελ, όσο και εκείνη του Λουτσέσκου (ο ΠΑΟΚ θα μείνει στο -8).

Φαβορί η ΑΕΚ του Αλμέιδα, ξεκάθαρα…

Προσοχή αυτό δεν θα σημαίνει ότι με άσο στο ντέρμπι τελείωσε και το πρωτάθλημα.

Άλλωστε με τον Παναθηναϊκό έως τώρα το διεκδικεί στην ευθεία και μετά με τους δυο που προανέφερα. Αλλά δεδομένα μετά κάνει πιο εύκολη τη ζωή της η ΑΕΚ και μπορεί να διαχειριστεί πιο εύκολα τα play offs ανάλογα και το πρόγραμμα αυτών αφού όλα και πάντα παίζουν ρόλο για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά μιλάμε για την ομάδα με τον καλύτερο προπονητή, το πιο γεμάτο ρόστερ, σε βάθος και ποιότητα, την καλύτερη έδρα και ξεκάθαρα τα καλύτερα νούμερα σε όλες τις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες. Όλα αυτά μαζί, έχοντας πάντα σα δεδομένο (που μόνο τέτοιο δεν είναι) ότι θα κερδίσει τον Ολυμπιακό, μετατρέπουν τον Δικέφαλο σε πρώτο φαβορί για τον τίτλο!

olympiacos aek matias almeida super league - Kingsport.gr

Για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο ματς πρέπει η ΑΕΚ να το κερδίσει από την… Δεκελείας! Δεν είναι απαξιωτικό για τον Ολυμπιακό, μη παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση: εννοώ ότι η αύρα, ο κόσμος, η ομάδα, όλη η δική μας πόλη πρέπει να δίνει σε όλους να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει ο αντίπαλος, πως εύκολα, δύσκολα, με… αίμα και ιδρώτα, θα κατακτηθεί αυτό το τρίποντο. Αυτή η παραδοχή των αντιπάλων πως «χάναμε από την Δεκελείας» γίνεται ήδη πράξη (14 ματς, μόνο νίκες, 37-2 τέρματα) και στο ντέρμπι με την ομάδα του Μίτσελ πρέπει απλά να σφραγιστεί, να κλειδώσει, να το πουν ξανά από μόνοι τους…

Επαναλαμβάνω όμως δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έρχεται να παίξει τα πάντα στο γήπεδό μας και κυρίως για να συνεχίσει να ζει στο πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες και τα συγκεκριμένα ματς μαζί τους είναι πάντα τα πιο δύσκολα, όταν έρχονται για να τα δώσουν όλα, να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν το μοιραίο. Κάποιες φορές το πετυχαίνουν, τις περισσότερες είναι η αλήθεια πως όχι! Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, το αναγνωρίζουν όλοι, όμως δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί, το γνωρίζουμε καλά αυτό, το ‘χουμε ζήσει και στο παρελθόν άλλωστε.

Όμως τούτη τη φορά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: η έδρα μας, η Νέα Φιλαδέλφεια και εδώ: δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές…!!!

Υγ: Η πρώτη κούπα είναι γεγονός… Τα κορίτσια μας έγραψαν ιστορία και έκαναν πράξη την υπόσχεση στον κόσμο της ΑΕΚ. Έδωσαν τα πάντα και πήραν την πρώτη από τις δύο κούπες που διεκδικούν. Διότι και για πρωτάθλημα πάει φουλ… Πήρε Κύπελλο από τον δύσκολο δρόμο, κέρδισε πρώτα ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και μετά τον Παναθηναϊκό. Υπόκλιση στον προπονητή, στα κορίτσια και στους δημιουργούς αυτής της ομάδας, στη διοίκηση… Τώρα φουλ για νταμπλ!  Να τον κερδίσει από την... Δεκελείας!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X