Η Bundesliga δεν θέλει άλλες εξαιρέσεις από τον κανόνα ιδιοκτησίας 50+1

Η Bundesliga δεν θέλει άλλες εξαιρέσεις από τον κανόνα ιδιοκτησίας 50+1
Photo Credits: INTIME

Η γερμανική λίγκα (DFL) παρουσίασε σήμερα (8/3) πρόταση στην ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού της χώρας που στοχεύει να ενισχύσει την ιδιοκτησία των συλλόγων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι τρέχοντες κανόνες ιδιοκτησίας εμποδίζουν τους μεγάλους επενδυτές να ελέγχουν την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου σε συλλόγους της Bundesliga σύμφωνα με τον κανόνα «50+1», εκτός από τις Βόλφσμπουργκ, Χοφενχάιμ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ωστόσο, η πρόταση που υποβλήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού της Γερμανίας δεν προβλέπει τη χορήγηση άλλων τέτοιων ειδικών εξαιρέσεων και σύμφωνα με τη DFL στοχεύει να ενισχύσει τη νομική ασφάλεια και τη συμμόρφωση του τρέχοντος πλαισίου ιδιοκτησίας τους.

«Αυτή η πρόταση έχει πλέον υποβληθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η DFL. «Μεταξύ άλλων δεν θα προσφέρονται εξαιρέσεις στο μέλλον από τον κανόνα 50+1», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της DFL, οι σύλλογοι δεν μπορούν να αγωνιστούν στην Bundesliga εάν οι εμπορικοί επενδυτές έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από 49%. Οι σύλλογοι στη Γερμανία ιστορικά ήταν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που διοικούνταν από ενώσεις μέλη.
Ενώ σύλλογοι σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη αλλάζουν χέρια και αναλαμβάνονται από άλλους επενδυτές, στη Γερμανία αυτό δεν είναι δυνατό λόγω του κανόνα 50+1.

Η DFL είπε ότι αυτοί οι σύλλογοι  που απολαμβάνουν της εξαίρεσης θα συνεχίσουν να παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να διατηρήσουν την ειδική τους θέση.

Ο μεγάλος επενδυτής της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ, δήλωσε την 1η Μαρτίου ότι θα «επέστρεφε» την εξαίρεση του συλλόγου του από τον κανόνα, παραχωρώντας την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου του στον σύλλογο χωρίς καμία αποζημίωση.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X