Η ΔΟΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Ο ρόλος της γυναίκας βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του αθλητισμού»

Η ΔΟΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Ο ρόλος της γυναίκας βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του αθλητισμού»

«Είναι συχνά στα παρασκήνια, στο περιθώριο και σπάνια στους τίτλους των εφημερίδων. Ωστόσο, ο ρόλος τους βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του αθλητισμού»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αυτά τα λόγια η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ξεκινάει ένα από τα πολλά  σημερινά (8/3) αφιερώματα (σ.σ: το συγκεκριμένο στις γυναίκες-προπονήτριες), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και το Ολυμπιακό Κίνημα έχουν εργαστεί σκληρά ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την ισότητα των φύλων στον κόσμο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, οι γυναίκες αποτελούσαν το 48% των αθλητών και το Παρίσι το 2024 θα γράψει ιστορία ως οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που έχουν πλήρη ισότητα των φύλων όσον αφορά τους αθλητές», σημειώνει η ΔΟΕ.

«Με γνώμονα το όραμά της να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο μέσω του αθλητισμού, η ΔΟΕ βλέπει την ισότητα των φύλων ως απαραίτητο στοιχείο για κάθε οργανισμό και κάθε χώρα. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είπε στους ενδιαφερόμενους φορείς του Ολυμπιακού Κινήματος ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί – συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ – έχουν ευθύνη να προωθήσουν την ισότητα των φύλων, τη διαφορετικότητα και την ένταξη σημειώνοντας ότι, κανένας οργανισμός ή χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει πίσω τις δεξιότητες του 50 τοις εκατό του πληθυσμού».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X