Τι έγραψε ο Πινέιρο στο Φ.Α. για Μαρινάκη-Καραπαπά: «Τι αλητείες κάνετε; Γιατί ακυρώνετε το γκολ;» - Σουλάτσο οπαδών στα αποδυτήρια

Αποκάλυψη Σέρβων: «Κατέβηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα ο Μαρινάκης»
Photo Credits: INTIME

Το σκεπτικό της απόφασης για τιμωρία 15 ημερών σε Μαρινάκη-Καραπαπά φέρνει στο φως και τις ατάκες προς τον Πορτογάλο διαιτητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ντέρμπι του α’ γύρου στη Λεωφόρο, ο Κώστας Καραπαπάς είχε επιτεθεί με ακατάσχετο υβρεολόγιο στον παρατηρητή της Super League, έκανε άσεμνες χειρονομίες στον κόσμο και τελικά είχε πέσει στα μαλακά με ποινή δύο μηνών από έξι που του είχε αρχικά επιβληθεί.

Στον πρόσφατο αγώνα-ρεβάνς του β’ γύρου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» , ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Κώστα Καραπαπά κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν φραστικά στον διαιτητή Πινέιρο για την απόφασή του να ακυρώσει το γκολ.

Εκτός όμως από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού καταγράφονται και πέντε οπαδοί της ομάδας που μετά το τέλος του αγώνα βρέθηκαν στα αποδυτήρια και επιτέθηκαν στον παράγοντα του Παναθηναϊκού Σπύρο Βλάχο.

Οι δύο πρώτοι έπεσαν (πάλι) στα μαλακά αφού τους επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για 15 ημέρες (η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) ενώ στην ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο και όλοι μαζί προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ουσιαστικά για να απαλλαγούν αφού μικρότερη ποινή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Κώστα Καραπαπά δεν προβλέπεται.

Σύμφωνα λοιπόν, με το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου και του Φύλλου Αγώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε στον Πορτογάλο ρέφερι διαμαρτυρόμενος. «Τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνετε ρε; Γιατί ακυρώνετε το γκολ μας; Γιατί σε φώναξε στο VAR; Τι είναι αυτές οι αλητείες που κάνετε; Δε ντρέπεστε;»

Ο δε Κώστας Καραπαπάς είπε: «Δεν ντρέπεστε ρε τι είναι αυτά που κάνετε; Γιατί ακυρώνεις το γκολ;»

‘Όλα αυτά πάντα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, γιατί ο παρατηρητής της Σούπερ Λιγκ στην έκθεση του γράφει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι είπε στον διαιτητή: «Τι είναι αυτά που κάνετε, ακυρώνετε κανονικό γκολ, δεν ντρέπεστε;».

Το… αυτί του Πορτογάλου ρέφερι ήταν ο 4ος διαιτητής Κωνσταντίνος Περράκης αφού τα όσα προαναφέρθηκαν «διαδραματίστηκαν πλησίον του πάγκου του τέταρτου Διαιτητή, όστις τυγχάνει Ελληνικής υπηκοότητας (Κωνσταντίνου Περράκη)» που όπως σημειώνεται ήταν «αυτήκοος μάρτυρας» και δεν υπάρχουν περιθώρια «για τυχόν παρανόηση από οιονδήποτε, εν προκειμένω δε από το Διαιτητή, των αυτών ως άνω προσβλητικών εκφράσεων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο αυτό ως άνω Φύλλο Αγώνα και δη στην ελληνική γλώσσα με τη σύμπραξη προδήλως του αυτήκοου μάρτυρος τέταρτου διαιτητή, όστις άλλωστε ως Έλληνας αντελήφθη πλήρως και, ως εκ τούτου, κατέγραψε επακριβώς τα εκφερόμενα από το δεύτερο εγκαλούμενο λόγια στην Ελληνική γλώσσα».

Η πλευρά Μαρινάκη

Από την πλευρά του προέδρου του Ολυμπιακού ειπώθηκε ότι ήταν νόμιμα στη φυσούνα, έστω και χωρίς διαπίστευση, χωρίς ωστόσο η Πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκα να συμφωνεί.

«Σημειωτέον ότι, ως ήδη εκτέθηκε εναργώς ανωτέρω, απορριπτέος ως ουσία αβάσιμος τυγχάνει ο ισχυρισμός του δεύτερου εγκαλουμένου ότι ευρίσκετο νομίμως στη φυσούνα, στο σημείο της συμβολής του διαδρόμου, που οδηγεί στα αποδυτήρια με τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, επικαλούμενος το προμνησθέν υπ’ αριθ. πρωτ. 4266/16-09-2022 έγγραφο του Προέδρου της Επιτροπής Παρατηρητών Αγώνων της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ προς την πρώτη εγκαλουμένη ΠΑΕ, δυνάμει του οποίου επιτρέπεται εθιμοτυπικώς επί μακρόν η παρουσία μεταξύ άλλων και Προέδρων των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE στους χώρους των αποδυτηρίων (προδήλως των ομάδων τους) πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος των αγώνων της SUPER LEAGUE, ανεξαρτήτως διαπίστευσης, καθόσον, όπως αποδεικνύεται, ο δεύτερος εγκαλούμενος, καθ’ ο χρόνο τέλεσε τις αποδιδόμενες σε βάρος του πειθαρχικές παραβάσεις ευρίσκετο ουχί στο χώρο των αποδυτηρίων, ούτε καν στο χώρο της φυσούνας, που οδηγεί στα αποδυτήρια, αλλά στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο πλησίον των πάγκων των παικτών των ομάδων, σημείο όπου κατά τα προεκτεθέντα δεν επιτρεπόταν καν η παρουσία του ελλείψει σχετικής διαπίστευσης» αναφέρεται στο σκεπτικό.

Η φραστική επίθεση οπαδού στα αποδυτήρια: «Ποιος είσαι εσύ» – «Αυτός που σε γαμ…»!

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι παίχθηκε στα αποδυτήρια όπου ήταν πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού. Η σκηνή θύμισε διάλογο δρόμου όταν ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Σπύρος Βλάχος ρώτησε έναν εξ’ αυτών «Τι είσαι εσύ εδώ μέσα», αυτός με προκλητικό και τρόπο του απάντησε: «Είμαι αυτός που σε γαμ…» για να προκληθεί στη συνέχεια ένταση.

Το φύλλο αγώνα

Στο σκεπτικό της απόφασης και στο φύλλο αγώνα αναφέρονται λοιπόν, τα εξής:

Στη προκείμενη περίπτωση, από το με ημερομηνία 25-02-2023 Φύλλο  Αγώνα, τη με ημερομηνία 25-02-2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και την υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/112/1/23-μβ’ από 27-02-2023 Έκθεση Αστυνομίας σε συνδυασμό και με άπαντα τα έγγραφα υπομνήματα των εγκαλουμένων μετά των συνοδευόμενων αυτά εγγράφων αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: Την 25η-02-2023 και ώρα 20.30, στο πλαίσιο της  24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2022-2023, διεξήχθη στο γήπεδο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με γηπεδούχο την πρώτη από τις δύο διαγωνισθείσες ΠΑΕ. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εν λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα, καθώς και μετά τη λήξη αυτού, συνέβησαν, σύμφωνα με το ως άνω Φύλλο Αγώνα και την ως άνω Έκθεση, που συνέταξε ο Παρατηρητής του αγώνα, τα εξής πειθαρχικώς αξιόλογα και ελεγχόμενα περιστατικά:

«1) Περί ώρες 19:30’, 19:55’, 20:30’ και στα 42’, 70’ και 90’ λεπτά του αγώνα, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τις θύρες 4-5-6-7, 21, 22, 23 και 24 άναψαν συνολικά α) τετρακόσιους εβδομήντα τρείς (473) πυρσούς και β) εξήντα οκτώ κροτίδες [συνέπεια του ανάμματος διακοσίων (200) πυρσών στην είσοδο των ομάδων, ήταν η καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά έξι λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα (6.5 λεπτά), λόγω της έλλειψης ορατότητας, που προκλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο].

2) Στα 1’, 2’, 3’, 4’, 9’, 11’, 15’, 17’, 21’, 26’, 27’, 33’, 36’, 39’, 40΄, 42’, 46’, 48’, 57’, 60΄, 70΄, 80΄, 84’ και 89’ λεπτά του αγώνα, φίλαθλοι της εγκαλουμένης, από τη θύρα 4-5-6-7, έκαναν χρήση εκατόν σαράντα (140) λέιζερ κατά του διαιτητή του αγώνα, των ποδοσφαιριστών και του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας.

3) Στα 70’ και 90’ λεπτά του αγώνα, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τις θύρες 4-5-6-7 και 33, έριξαν συνολικά δώδεκα (12) κροτίδες, οκτώ (8) πυρσούς και ένα (1) πλαστικό ποτήρι με καφέ στον περιβάλλοντα του αγωνιστικού χώρου και στην τεχνική περιοχή του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας.

4) Στο 90’ λεπτό του αγώνα ο Πρόεδρος της πρώτης εγκαλούμενης, Ε. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, α) εισήλθε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου πλησίον των πάγκων των ομάδων χωρίς να έχει προς τούτο δικαίωμα και β)   διαμαρτυρόμενος έντονα προς τον διαιτητή του αγώνα είπε: «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ; ΓΙΑΤΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ  ΜΑΣ;  ΓΙΑΤΙ  ΣΕ  ΦΩΝΑΞΕ  ΣΤΟ  VAR;  ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ; ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ».

5) Στο 91’ λεπτό του αγώνα, πέντε (5)  φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα 7, προσπάθησαν να πάρουν πανό από τη θύρα 5, εισερχόμενοι στον περιβάλλοντα του αγωνιστικού χώρου.

6) Στο 90+2’ λεπτό του αγώνα ο Αντιπρόεδρος της πρώτης εγκαλούμενης, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του διαιτητή λέγοντάς του: «ΔΕΝ  ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ  ΡΕ  ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΚΑΝΕΤΕ;  ΓΙΑΤΙ  ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ  ΤΟ ΓΚΟΛ;».

7) Μετά τη λήξη του αγώνα υπήρχαν εντός των αποδυτηρίων πέντε (5) άτομα μη διαπιστευμένα από την διοργανώτρια αρχή και ένας εξ αυτών  σε ερώτηση του εκπροσώπου της φιλοξενούμενης  ομάδας  «ΤΙ  ΕΙΣΑΙ  ΕΣΥ  ΕΔΩ ΜΕΣΑ» του απάντησε: «ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΑΜ…» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των διαπιστευμένων των δύο ομάδων με φραστικές αντεγκλήσεις».

Πηγή: SDNA

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X