Ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση αμαξοστοιχιών με 32 νεκρούς και 85 τραυματίες

Ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση αμαξοστοιχιών με 32 νεκρούς και 85 τραυματίες

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη, από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023. Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί, τουλάχιστον 85 οι τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της αστυνομίας, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν αναφορές για εγκλωβισμένους και τραυματίες επιβάτες.

Μάλιστα πάνω από 50 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ κατά άλλες πηγές αναφέρθηκε και ακρωτηριασμός γυναίκας!

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρονται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες και στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Έπειτα από επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 6 το πρωί, οι νεκροί από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων ανέρχονται στους 32, ενώ πάνω από 85 είναι οι τραυματίες.

Τέσσερις προσαγωγές για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας…

Πώς συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Οι πρώτες πληροφορίες για το τι μπορεί να οδήγησε στην σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, η οποία κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, ενώ άλλοι 85 τραυματίστηκαν, αρχίζουν σταδιακά να γίνονται γνωστές, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθούν.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για τις δικλείδες ασφαλείας που όπως φαίνεται δεν λειτούργησαν.

Σημειώνεται ότι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ είναι νεκροί.

Αυτήν την ώρα στις αρχές καταθέτει ο σταθμάρχης Λάρισας και ο κλειδούχος, ενώ υπάρχει η πληροφορία ότι είναι και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Επίσης, ελέγχεται και πληροφορία οι επιβάτες των τρένων να ήταν περισσότεροι.

Τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών

Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των συγγενών όσων επέβαιναν στο τρένο που κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι συγγενείς των επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας μπορούν πλέον να επικοινωνούν στο: 2410-683175 και 76. Σημειώνεται πως ο απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης είναι υψηλός: 32 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ήδη νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 85.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ σε συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών, ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων παραμένει σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων».

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X