Εθνική Ελλάδος: Οι «νέοι» πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν 67-57 από τη Λετονία και τώρα... Παγκόσμιο

Εθνική Ελλάδος: Οι «νέοι» πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν 67-57 από τη Λετονία και τώρα... Παγκόσμιο
Photo Credits: INTIME

Η φρέσκια Εθνική έδειξε ξανά τα δόντια της στη Ρίγα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρά τις πολλές απουσίες η φρέσκια Εθνική έδειξε ξανά τα δόντια της απέναντι στη Ρίγα. Ηττήθηκε τελικά με 67-57 από τη Λετονία, με τις δύο χώρες να έχουν ήδη πανηγυρίσει την είσοδό τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, στο οποίο η Ελλάδα θα στοχεύσει και πάλι ψηλά.

Οι Λετονοί σφράγισαν την πρωτιά του ομίλου με ρεκόρ 9-1, η Ελλάδα υποχώρησε στο 6-4 και θα περιμένει το αποτέλεσμα της Σερβίας (5-4) κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία για να δει αν θα πάρει τη 2η ή την 3η θέση του ομίλου.

Με περισσότερη ενέργεια και αποτελεσματικότητα μπήκε η Λετονία στο παιχνίδι και με την ώθηση του κοινού της έφτασε στο 9-3. Η Ελλάδα ήταν άστοχη (3/14 σουτ στο10′) και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έστειλαν τη διαφορά στο +10 στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-8).

Το τρίποντο του Λεϊμάνις διαμόρφωσε το 21-9, όμως με Πάπας και Χατζηδάκη η Εθνική μείωσε στο 25-20 κι όταν οι Λετονοί ξέφυγαν εκ νέου με +9, ο Τολιόπουλος απάντησε με δύο σερί τρίποντα για το 33-30, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 33-32 με ένα απίθανο… γονατιστό buzzer beater του Χουγκάζ.

Παρότι ο Τανούλης έφερε το πρώτο προβάδισμα (33-35), η Ελλάδα κόλλησε στο σκορ, με αποτέλεσμα να μείνει άποντη για πέντε λεπτά και να δεχθεί σερί 9-0. Ο Γόντικας μείωσε σε 45-38, όμως η Λετονία με τον Σκέλε έκανε το 52-39 λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Με τον Κατσίβελη να δίνει το σύνθημα αντεπίθεσης με πέντε σερί πόντους και τους Τανούλη-Χατζηδάκη να συνδράμουν επιθετικά έγινε το 54-52, δείχνοντας πως η Ελλάδα δεν τα παρατάει. Γκρατζούλις και ο Στράουτινς με τρίποντο έδωσαν σημαντική ανάσα στους γηπεδούχους (63-55 στο 38′), η Ελλάδα δεν μπόρεσε να επιστρέψει και κάπως έτσι ήρθε η ήττα χωρίς συνέπειες με 67-57.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X